[]

Kedi Tırmaladı Kuduz Olma İhtimalim Nedir

Dün gece apartmanın bahçesindeki kediyle oynarken, koluma pati attı çizildi gibi hissettim sızladı da bir süre ama kanama, yara vs. yok. Gidip aşı olayım mı içim rahat eder?




 
12 saat içinde aşı olman gerekiyor. yoksa kesin kuduz olursun.


  • headredhead  (30.08.14 20:06:26) 
Bir sey olmaz , en son ne zaman kuduz kedi gorulmus bi bak istersen googledan


  • neferkitty  (30.08.14 20:13:20) 
tırmalamadan kuduz mikrobu geçmez. şöyle hayvanda kuduz varsa ve sizi tırmalamadan önce patisini yaladıysa, mikrop orada kaldıysa bir ihtimal. fakat çoook düşük bir ihtimal. severken defalarca tırmalandım sokak kedileri tarafından bir sorun olmadı. tabi bütün bunlar sizin için geçerli olacak diye algılamayın. bendeki durum bu yine de bi sağlık tesisine gidin içiniz rahat etmiyorsa.


  • streak  (30.08.14 20:13:42) 
ben kaç kere tırmalandım öyle. ufak yara olup kanamıştı da ama kudurmadım. sana da birşey olmaz heralde.


  • charango  (30.08.14 20:20:03) 
burada durup duyuru yazdığın hata. koş koş doktora koş.

çizildi "gibi" "hissettiysen" çok önemli.
  • mea maxima culpa  (30.08.14 20:26:19) 
virüs önce kuluçkaya yatar. sen fark etmezsin. yavaş yavaş sessizcene sinir sistemini takip ederek beyincik-omurilik bölgesine yerleşir.

virüs aktif hale geçtiğinde artık çok geç.seni karantinaya alırlar ve kudurmayı beklersin.
Kudururken ağzından köpükler çıkar sinir sistemlerin felç olur acı içinde kıvranırsın.
  • labanon  (30.08.14 20:37:29) 
icinizi rahat ettirmek icin asi olacaksaniz tetanoz asisi olun, zira tirmalamadan tetanoz olma ihtimaliniz kuduz olma ihtimalinizden daha yuksek.


  • mileyboard  (30.08.14 20:50:07) 
  • headredhead  (30.08.14 21:13:42) 
şu resimlerdeki gibi belirtiler varsa doktora görünmelisin:

bilheal.bilkent.edu.tr
bilheal.bilkent.edu.tr
  • headredhead  (30.08.14 21:14:38) 
euheuehu resimlerden sonra koşa koşa gideceksin zaten. risk çok çok az ama bulaştığı zaman tecrübe edeceğin en enteresan ölümleden birini yaşıyorsun. kurtulan bir iki tane kayıtlı vaka var. ertesi gün hapı ile bir farkını göremiyorum ben(onu da aldırmıyorum zaten).

beni de geçen ay tırmaladı hatta hiç tekin bi kedi de değildi. ben de olmadım. semptom görürsen gel birlikte intihar ederiz

ha bi de iyice bad tribe gireyim diyosan izle
www.youtube.com
  • jack of shades  (31.08.14 00:41:01) 
yahu abartmayın türkiye'de kediden bulaşan kuduz vakası olduğunu hiç sanmıyorum.
olursa literatüre geçersin, ünlü olursun :)

  • titiraprap  (31.08.14 00:48:17) 
için rahat olsun. için rahat değilse git aşı ol. ama yara yoksa sıkıntı da yok zaten.


  • gregory  (31.08.14 02:52:37) 
Bahcedeki kediyi zaten ben besliyorum barinaga falan verme gibi bi durum yok iciniz rahat olsun. Sadece icimin rahat etmesi acisindan olayim mi asi dedim, dalgalar girla gitmis ya ama guldum coguna problem yok :D


  • jangbogo  (31.08.14 16:36:38) 
gidip aşı olursan için rahat eder. (%100 çalışıyor)


  • her giriste sifresini unutan adam  (31.08.14 16:49:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.