[]

tokyo'dan ne almalı?

ey japonya'da gezmiş/yaşamış yahut japonsever arkadaşlar. 4 gün kadar tokyo'dayım, bir gününü alışverişe ayıracağım. kadınım, shiseido ürünlerini zaten cepte sayıyorum. başka ne alınabilir? neler ucuzdur türkiye'ye göre? ve en önemlisi, nerelerde alışveriş yapmamı önerirsiniz?

teşekkürler.


 
Türkiye'ye göre ucuz bir şey pek yoktu açıkçası,genel olarak pahalı bir ülke o yüzden hediyelik eşya tarzı yani buralarda bulamayacağın şeyler almanı öneririm.


  • archery  (30.08.14 13:34:48) 
dünyanın ilk kit kat store'u açılmıştı tokyo'da (hatta bkz: youtu.be), baya ilginç çeşitleri vardı güzel hediyelik olabilir kit kat hastası tanıdıklara.


  • j for jason  (30.08.14 13:34:57) 
Shibuya'da Kiddyland var, sanırım dünyanın en şirin yeri.
Benim için de gez, ühü.

www.kiddyland.co.jp
  • rabbititus  (30.08.14 13:46:44) 
kit kat çok mantıklı. japon bir arkadaşım hepimize yeşil çaylı kitkat getirmişti. yeşil kitkatları görünce baya büyülenmiştik.


  • martini girl  (30.08.14 13:46:57) 
tokyoda akihabara bölgesinde yodobashi diye ünlü 6 katlı bi elektronik alışveriş merkezi var. özellikle japon malı kamera, bilgisayar, ps4 vs gibi ürünler tr fiyatının neredeyse yarısı. burdan birilerinden sipariş alıp ordan getirmek çok mantıklı.


fiyatlara şurdan bakabilirsin;
www.yodobashi.com

elektronik haricinde sağda solda gördüğünüz kaliteli yelpazeler güzel hediye olur.

chopstickler var ama süsten öte geçmez tabi.

kimonolar pahalı ama yukata denilen yazlık geleneksel elbiseleri var, festivallerde falan insanlar giyip gidiyor. bunların fiyatları ucuz ve hem kenine hatıra hem de hediyelik süper olur.
  • sttc  (30.08.14 16:05:17 ~ 20:35:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.