[]

ispanyada banka hesabı açmak

ispanyaya belli bir miktar euro ile giden ve orada 6 ay kalacak olan öğrenci bir arkadaş banka hesabı açtıracak. maksat parasını oraya koysun gerektiğinde parasını çeksin. önerebileceğiniz ve önermeyeceğiniz bankalar var mı? hesap açtırırken nelere dikkat etmeli. banka yabancı ya da öğrenci olduğu için sorun çıkartır mı? hesaptan ne kadar kesinti yaparlar. ya da her bankamatikten para çektiğinde ne kadar keserler?

cevaplar için teşekkürler.


 
  • i ve been mistreated  (29.08.14 23:53:25) 
İspanya'da yerel eyalet bankaları çoğunlukta. O bankaların eyalet dışına çıkıldığında ATM'si falan çok zor bulunuyor. Kalan her şehirde bir tane veya bilemedin iki tane ATM oluyor. Örneğin la Caixa sadece Barcelona, Valencia ve Balearic Adaları'nda var; zaten adı da Katalanca. Madrid'e gittin mi, para çekmek için la Caixa arayıp duruyorsun. Caixa Katalanca Kasa demek, Madrid'de adı hala la Caixa olan banka, Extremadura bölgesinde ad değiştirip İspanyolca'ya dönüyor ve la Caja oluyor.

Ülke çapındaki en büyük banka Santander, hatta o uluslararası bir banka; Portekiz ve Güney Amerika'da da var. Buranın İş Bankası gibi, her yerde ATM'si var. O yaygınlık yetmiyormuş gibi, Santander bizdeki eski Altın Nokta gibi, Telebanco grubunun bir üyesi. Telebanco'ya üye olan her bankanın ATM'sinden komisyonsuz ve masrafsız para çekimi yapılabilir. Şu işaretin olduğu her yerden para çekebilir. cdrec.net
Daha da ötesi, benim İŞ Bankası'ndaki hesabım yurtdışına açıktı ve yurtdışından para çekebiliyordum. En ucuz döviz kuru ve komisyon Santander'deydi.

Bir de not, orada kimse ATM ya da ey ti em'in ne olduğunu bilmiyor. En yakın ATM'yi sorması için ATM yerine cajero kelimesini kullanması gerek.
  • aychovsky  (29.08.14 23:54:05 ~ 23:58:20) 
Eklemeler yapayım. Hesap açtırırken dikkat edilecek en önemli şey, banka çalışanlarının İngilizce bilmediği. Formu doldururken çok dikkat etmesi gerekiyor, doğru yeri doldurduğuna. İspanyolca bilmiyorsa, yanında sözlükle gitmesi önemli. Çok sayıda evrak imzalayacak.

Banka bu işlemleri saat 10:00*13:30 arası yapıyor. Sonrasında siesta var. 16:30'da siestadan dönüyorlar ve o saatten sonra sadece kredi işlemleri yapılıyor. Dolayısıyla kira yatırma gibi işlemler ve hesap açmak için sabah gitmek zorunda.

Sistem bizdeki gibi değil, kart adresine geliyor ve herhangi biri alabiliyor. İçinde şifresi yok ama, şifre telefon bankacılığı ile öğreniliyor ve ta daaa, İngilizce bilen yok. (Ben 3 kere aradım, birinde bilen çıktı ama onunla da konuşurken kontörüm bitti. Paşa paşa İspanyolca aktive ettirmek zorunda kaldım.) Şifrenizi almadan kartı aktive edemiyorsunuz. En zoru kartı aktive etme kısmı.

Sonra normal normal kullanıyorsunuz kartınızı. Dönmeden önce hesabınızı kapatıyorsunuz bankaya gidip çeşitli formlar imzalayarak.

Bankaya hesap açtırmak için gittikten sonra kartın gelmesi iki haftayı bulabiliyor. Ben parayı yatırmıştım, ama iki haftalık param elimdeydi. İki hafta boyunca kart kullanamıyorsunuz çünkü gelmiyor.
  • aychovsky  (30.08.14 00:03:00 ~ 00:07:08) 
banco santander'den ücretsiz açabiliyorsunuz. sadece pasaport ve hiçbir gider almadılar benden


  • vericemparasını  (30.08.14 03:05:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.