[]

şarap

diren cadde şaraplarını deneyen var mı? kırmızı olur beyaz olur.

duyuru fakiri olarak ucuz ve vasat şarap bulma derdindeyim de.


 
diren olan sanırım. iyi şarap o içiniz.


  • yuto  (29.08.14 21:24:24) 
Dikmen deneyın derim, kırmızı. İçmeden önce kapağını açıp bekletin biraz, fiyat performans olarak oldukça iyi.


  • captain ahab  (29.08.14 21:31:32) 
Cumartesi diye var bir tane tesadufen denedim fena degil.


  • delifaruk  (29.08.14 21:36:24) 
Bu markaların kırmızılarını içmeyin.


  • saksı  (29.08.14 21:43:58) 
Mistik beyaz
Gürcü şaraplarından daha kaliteli

  • saksı  (29.08.14 21:44:49) 
Denedim. Bence 8-15 tl bandındaki -ki burası en ucuz şaraplar oluyor - en başarılılarından biri ama en başarılısı değil. Kırmızısı beyazından daha iyi diyebilirim . Sevilenin Altıntepesi bence o ucuz şarap sınıfında fiyat performansı en yüksek olanlarından biri . Cumartesi marka şarap tadına göre pahalı bence .piyasada ondan daha ucuz ama çok daha iyi sofra şarapları var. Mistik (ucuz şarabın duayenleri kendisinde mıstık diyor.daha halktan, daha içten, daha kendine uygun bence de) ise 3. Kadehten sonra insanı bayan bir hal alıyor. Seveni çok ama ben hoşlanmadım.
Bu şaraplara iyi derken elbette kendi sınıfı içinde değerlendirdiğimizi unutmayalım

ekleme: Sevilen / Alıntepe'yi Migroslarda bulabilirsiniz. başka yerlerde zor bulunuyor.Carrefour'larda da Sava diye bir şarap var. 11-12 lira civarı bir fiyatı var yanlış hatırlamıyorsam. o da fiyat performans olarak fena değil. bunu da başka yerde bulmak pek kolay olmuyor.
  • sarap dumani  (29.08.14 22:19:16 ~ 22:24:01) 
Dien collection en sevdiğim, f/p'si bence en yüksek şaraplardan.

Ayrıca paşaeli'nin CS Karasakız kuplajı var. Fransız meşe fıçılarda 3 ay bekletilmiş. 20-25 TL civarında.

Diren Collection'un bir düşük segmenti Karmen serisi var. Bir çok orta segmentin eline verir.
  • jadle  (29.08.14 22:40:37) 
@sarap dumani cumartesiyi bikaç yıl önce falan denedim sevmedim zaten. alkol kokusu çok geliyordu. ama diren caddede de çok geliyormuş :/ tadı çok güzelmiş ona laf yok tabi :) yavaş nefes alarak içince idare ediyo.
beyazında hafif gazoz tadı aldım :/ pek sevmedim yani.

karfurdan aldım ama savayı göremedim. bi dahakine daha dikkatli bakayım.

4-5 kat pahalı olanları bile beğenmediğimden ucuza kaçayım dedim ama ben şarap mı sevmiyorum anlamadım ki..
  • seksen9  (29.08.14 22:43:41) 
saressa, küp ve pınarbaşı markaları f/p açısından oldukça iyidir. ucuz ve mide bulandırmayan arıyorsan, denizli şaraplarını tercih edebilirsin.


  • zenithgeist  (29.08.14 22:45:13) 
@jadle karmeni çok görüyorum. kırmızı-beyaz-pembe olarak değerlendirseniz çok mu şey istemiş olurum :) özellikle merak ettiğim pembe.


  • seksen9  (29.08.14 22:48:26) 
şarap alırken senin damak zevkine göre olanı seçmek önemli. yoksa daha en başından ben galiba şarap sevmiyorum diyebilirisniz. peki damak zevkine uygun şarabı nasıl seçeceksin?

nasıl tadlardan hoşlandığına göre şarap seçimi de değişiyor. ayrıca "bilmek" algını değiştiriyor. bu şu demek; seçtiğin şarabın üzümüni daha önce araştırdıysan, bu üzümün karakteristik yapısını, nerelerde yetiştiğini, aldığın şarabın ağzında nasıl bir tad bırakacağını (aşağı yukarı) bilmek, içtiğin içkiye bakış açını değiştirecektir. öyle lan hadi vuralım şarabın gözüne diye içtildiğinde sadece "kafam olmadı" üstüne bi de kırmızı tuborg içek de kendimize gelek" diyor insan. ama hakkında biraz bilgi sahibi olunca, şarabın içindeki faklı tadların da farkına varmaya başlıyorsun. tıpkı elinde haritayla, daha önce hakkında bilgi topladığın bir ülkenin başkentini gezmek gibi. çok daha bilerek geziyorsun ve tatmin oluyorsun. öbür türlü, "annemgillerle gittiydik bi kere ama nerde ne vardı hatırlamıyorum. meydan, çeşme meşme aynı şeyler işte" oluyor.

diğer olay da senin nasıl tatlardan hoşlandığın. örneğin daha hafif, tatlı, içimi kolay, böyle ağzının içinde kımıl kımıl etmeyen şeylerden hoşlanıyorsan, mesela kalecik karası üzümünden yapılmış şarapları deneyebilirisn. mesela ben şekerli şeyleri seviyorum diyorsan merlot üzümünü deneyebilirisn. yok ben daha aromatik şeyleri seviyorum diyorsan cabarnet, deneyebilirsin. neyse çok uzattım. böyle böyle üzümler hakkında bilgi sahibi oldukça kendi damak tadını da keşfedip zenginleştirebilirsin. şarap evet pahalı bir şey ancak, ülkede genel olarak alkol pahalı olduğu için şarap da bir istisna oluşturmuyor malesef.
  • sarap dumani  (29.08.14 23:11:41) 
şimdi yukarıda yazanların hepsini unut, git ve divino al. eğer ege bölgesindeysen 1.5 lt'lik versiyonlarını bulabilirsin 17.5 tl ye büfelerde. istanbul'da filan da 70 cl'likleri 15 tl ama değer bence.


  • youshookmeallnightlong  (29.08.14 23:56:25) 
@youshookmeallnightlong saat 10u geçti ama ilk fırsatta :)


  • seksen9  (30.08.14 00:00:31) 
beri bak deli qız; gâvur bi araştırma yapmış. ben şarabın kitabını yazdım diyenner bile, single-blind araştırmada, ucuz şarapnan, baha şarabı ayırdedememiş. bitin gannandığında, şaraba para dökme. tadını sevdiğin bi ucuz belle, idame dozunu onnan tuttur. yalarım!


  • compadrito  (30.08.14 02:12:17 ~ 02:12:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.