[]

saat sesi çıkaran dizüstü bilgisayar

Bilgisayarını duvara fırlatmak üzere olan kuzenimin sorusunu, çözüme ulaşabiliriz umuduyla aynen iletiyorum ve cevaplar için şimdiden teşekkür ediyoruz.

Yeni aldigim Asus N550 JK dizustu bilgisayarim, aldigim gunden beri 'tik tik' diye bir ses cikariyor. Saat sesine benzetebiliriz. Cok sik araliklarla oluyor ve iskence halini aldi. Bu arada aldigimin ertesi gun magazaya geri goturdum, degistirdiler. Yani ikinci bilgisayarda da sesi duyuyorum. Bilgisayarin bu konuda deneyimi olan birilerinden duyabilecegim cozum onerilerine cok ihtiyaci var. Yoksa tarafimdan duvara firlatilacak.


 
bu mekanik bir "tik" sesi mi yoksa hoparlörden gelen bir ses gibi mi?


  • rabban  (29.08.14 17:14:29) 
harddisk okuma sesi değilse dvd oynatıcıdan geliyor olabilir. 2009 model toshiba laptop'umda da hala var ama aynı ses mi bilemedim. belki dvd oynatıcı markasına göre vardır öyle bir şey.

saat saniyesi kadar sık değil ama ara ara tıklıyor. kimi zaman uzun süre tıklamıyor. kimi zaman sık sık tıklıyor. sonraki yıllarda aldığım farklı model toshiba'larda yok bu.

bi dvd tak ve oynat. dvd player çalışırken dinle yine yapıyor mu?
  • kibritsuyu  (29.08.14 17:23:38) 
bir önceki (n550 jv) serisinde aynı problem harddisk kaynaklıydı, bunda da öyle gözüküyor. benim ilk aldığım sorunsuzdu ama 3 defa değiştirip sonuncuda düzgün bir tanesine denk gelen tanıdıklarım da oldu.


  • j for jason  (29.08.14 17:55:13 ~ 18:04:40) 
@rabban ses mekanikmiş, hoparlörden gelmiyormuş.


  • kobuzchu kiz  (29.08.14 18:07:47) 
3 tane donen parca var ya harddisk ya dvd ya da fan. Sicaklikla baglantisi varsa fan olabilir. Bilg uzun sure kapali kalip ilk calistirdiginizda da bi muddet hic duymuyorsaniz(isinAna kadar) muhtemelen fandir. Dosya kopyalama gibi islemler yaparken dikkat cekici bir miktar artiyorsa harddisktir. Genelde bu sesler daha sik frekansta duyulur, sizin bahsettiginiz tik sesinin frekansi ne civarda?


  • ben nick gordum  (23.04.15 21:02:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.