[]

Yemek yerken soda içmek

İyi bir şey değil midir ?




 
iyidir panpa. ben bi ara yemekle birlikte içiyordum, o iyi değil bak.
(bi de iyi hatırlattın ben de çıkıp alcaktım yuardan, gideyim)

  • widee  (29.08.14 13:49:51) 
vereceği rahatsızlığın, herhangi bir gazlı içecek (kola, fanta) içmekten farklı olacağını sanmıyorum.

hatta kola ve fanta'ya göre zararsız diyebiliriz.
  • kibritsuyu  (29.08.14 13:49:56) 
sade sodaysa bir şey olacağını sanmam, özellikle bu havalarda insan en çok sodaya ihtiyaç duyuyor.. iyi midir kötü müdür bilmem ama ben bu havalarda günde en az 2 soda götürüyorum.. yemek yerken de tüketiyorum, neden bir şey olsun ki bence hiçbir şey olmaz.
sade soda diğer hazır içeceklerden (gazlı+gazsız) çok daha iyidir zaten..

  • mutekebbir  (29.08.14 13:55:36) 
hiçbir sıkıntı yaratmaz. güzel de olur.
kola fanta çok daha zararlı.
fazla içmediğin sürece soda'nın herhangi bir zararı yok.
  • air  (29.08.14 13:57:29 ~ 13:57:45) 
Zarari yok faydasi var.


  • rayde  (29.08.14 13:59:34) 
iyi olan soda değil maden suyu


  • sta  (29.08.14 14:02:21) 
@sta +1 dogru diyo. Ben maden suyunu kastederek yazdim bu arada.


  • rayde  (29.08.14 14:05:51) 
Kola, fanta zaten içmiyorum da soda gazlı olan değil mi ondan bahsediyorum. Şişkinlik veya hazmı zorlaştırma gibi olumsuz etkisi olur mu acep


  • jamalbsf  (29.08.14 14:08:48) 
hafız, protein sindirimi için mide asitli olmalı, pepsin o zaman işliyor çünkü kanka, ama asidin fazlası uzun vadede mideyi ekşitiyor hacı, o zaman ne yapıyoruz ajan? yemekte bol su, yemekten bir saat falan sonra icap ederse bi maden suyu dikiyoruz kaşif.

ekleme: maden suyunun bazik olmasını yazmamışım kopukluk olmasın, yemekle içtiğin maden suyu mide asidini nötralize ediyor, o yüzden protein sindirimine sekte vurabilir, yemeğin ardından az bırak mide aside doysun, sonra sodayla nötralize edersin. ben bazik diye ayranı bile etlinin yanında yemem. keza yahudiler de böyle yapar, etliyi sütlüye karıştırmaz. yahudiler yapıyorsa bi bildikleri vardır.
  • namus ninjası  (29.08.14 14:15:40 ~ 14:24:48) 
Maden suyu asit degik bazik. Kola fanta gibi dusunmeyin.
Gunde 4 sise iciyom olmedim daha :/

  • rayde  (29.08.14 14:16:55) 
namus ninjası'nı dinle. Şişkinlik yaşarsın.


  • arnold schwarzeneger  (29.08.14 14:53:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.