[]

bunlar mobbinge girer mi?

öncelikle mevzu çok uzun ancak bu kadar özetleyebildim. sabredip okuyan ve yol gösteren arkadaşlara peşinen teşekkür ederim.

eşim 7 senedir çalıştığı işyerinde kısa dönem askere gitti geldikten 20 gün sonra evlendik ve sonrasında hemen işe başladı. yaklaşık 4 ay oldu. bu 7 sene içerisinde hep aynı amirlerle çalıştı. askerlik öncesinde arasının çok iyi olduğu müdürü askerden geldiğinden beri kan kusturmakta. işe başladığında odası değiştirildi zaten 6 ay yattın biraz çalış da yorul denilerek. müdürüyle odaları yan yana. gün içinde 5 6 kez eşimi kontrole geliyomuş çalışıyo musun diye bakmaya geldim diye de söylüyomuş üstelik. eşim bi kamu kurumunda taşeron olarak çalışıyo. masabaşı işi yapsa da genelde vaktinin çoğu yazdığı yazıları imzalatmakla gelen evrakları dağıtmakla oda dışında geçiyo. buna rağmen çok yoğunlar. benim kurumumla da direkt yazışma halindeler, birbirimize yazı gönderiyoruz sık sık. günde 25-30 evrak yazdığı bile oluyo. amirim bile daralıyo bazen söyle şu kocana az yazsın ona imza vermekten kurum içi yazılara bakamadım diye söyleniyo. işten kaçan bi insan değil kısaca. zaten taşeron olduğu için her daim topun ağzında, yatayım kenarda kakara kikiri yapayım candy crush oynayayım gibi rahatlıkları yok. buna rağmen evrak dağıtmaya ya da fotokopi odasına gittiğinde bile koridorda karşılaştığında müdür azarı basıyomuş biz sana gez diye para ödüyoruz zaten tarzında şeyler söylüyomuş. odaya gelir gelmez nerde bu adam diye hemen eşimi soruyomuş. dün de arşiv odasında evrak ararken gelmiş odada göremeyince yine arazi di mi o tarzında konuşmuş eşim de duyunca gitmiş yanına demiş müdürüm arazi falan değilim evrak arıyorum. müdür de demiş ben bilirim o evrak aramaları tabi tabi diye. te allaam falan diye trip atarak gitmiş. bunları yapan müdür de erkek bu arada, muayyen günündedir falan demeyin.

oda arkadaşları bile anlamıyo sebebini, hepimizden çok çalışıyo işini hepimizden önce bitiriyo yine de yaranamıyo diyolar. müdürle de konuşmuşlar hatta çok üstüne gidiyosunuz diye siz karışmayın o bizim aramızda falan demiş. eşim de esas sebebini bilmiyo bu düşmanlığın. işin bi diğer kötü tarafı da diğer müdürlere de anlatıyomuş adam akşama kadar arazi, anca orda burda geziyo diye. hiç düşünmüyo da madem bu adam arazi oluyo her gün bu kadar evrakı kim yazıyo diye.

daha çok fazla laf sokma rahatsız etme ve psikolojik baskı var ama işin kısaca özeti bu. benim merak ettiğimse bunlar mobbinge girer mi? dava açsak kuruma ya da direkt müdüre bi yaptırımı olur mu yoksa bişey çıkmaz da eşimi mi şutlarlar? her gün bin bir eziyetle gidiyo artık işe ancak dağ gibi borçlar sebebiyle istifa edip kurtulma şansı da yok yeni bi iş bulmadan. katlanılacak gibi de değil. ne yapabiliriz böyle bi durumda?

 
mobbing ötesi


  • rock n roll  (29.08.14 11:40:55) 
madem arası önceden çok iyiymiş, bu samimiyete dayanarak neden yuzyuze konusup derdini sormuyorsunuz mudurun?


  • no christ requires  (29.08.14 11:45:53) 
@no christ requires bikaç kez konuşmaya çalışmış ancak şimdi işim var sonra gel, şimdi senle uğraşamam yoğunum, senin gibi boş vaktim yok benim şeklinde söylenerek geri çevirmiş her seferinde. hatta şefi de müdürle konuşmaya çalışmış bana onu savunma görüyorum bütün gün orda burda gezdiğini demiş konuyu kapatmış. evrak dağıtmayı, fotokopi çekmeyi orda burda gezmek olarak nitelendiriyo müdürü


  • kakamelsokoban  (29.08.14 11:47:56) 
aynen yazdığınız şekilde, altta yazdığınız cevapla birlikte isim, kurum ve zaman da ekleyerek bimere yazın. bu tarz mevzularda en kısa zamanda müfettiş gönderiyorlar veya savunma istiyorlar. fena yusuflatıyorlar.

üniversitede çalışan bi taşeronun (hem de haksız olduğu halde) rektörden özür aldığını, başka bi zaman da diş hastenesi başhekiminin odasında bizzat kusura bakmayın dediğini biliyorum.

dava açmanızı tavsiye etmem, sonuç çıksa bile uzun ve meşakatli bir iş.
  • yemrem  (29.08.14 12:20:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.