[]

ipod

dostlar kardeşim için bir ipod almak istiyorum. en uygun fiyatıyla nereden alırım? hangisini almak gerekir? ve kaç paradır vs. bir de alternatiflerini önerirseniz memnun kalırım. ancak apple'a ilgisi olduğu için ipod önceliğim. bir müzik ve müzik çalar cahiline anlatacağınızı bilerek anlatırsanız sevinirim.




 
www.apple.com

burdaki fiyatlardan daha ucuza türkiye'de pek bulabilir misiniz bilmiyorum. kaç gb kullanacak, oyun oynamak istiyo mu yoksa tek amaç müzik mi? ben touch modelinin eski sürümünü (touch 4) kullanıyorum. dördüncü senesi bitecek taş gibi alet vallahi.
  • mula  (28.08.14 22:55:10) 
evet oyun oynamak da ister sanıyorum


  • dinsiz adam  (28.08.14 22:56:39) 
store.apple.com

bakın fiyatına. daha ucuzu var mı diye baktım da diğer sitelere pek bi fiyat farkı yok.
  • mula  (28.08.14 22:58:36) 
ipod touch cok güzel alet de yazilim destegini cekmeleri iyi olmadi. önemli olan birkac mevzu var. kararlastiralim.

1-bütcen ne kadar? bu bayagi seyi degistirecektir gercekten.
2-sadece müzik amaciyla mi kullanacak? degilse ipod touch yok sadece müzikse devam.
3-kullanabilecegi baska bir telefon vs gibi cihaz var mi?
4-müzik icin kullandigi bir platform var mi yoksa dosya olarak mi tutuyor? spotify vs icin gene ipod touch gerekecektir.
5-arsivci mi yoksa dosyalarini sik sik güncelliyor mu?

bu sorularin cevaplari sizi direkt olarak bir ürüne yönlendirecektir.

bir de refurbished ürünler var, onlar da düsünülebilir.
  • wiillii  (28.08.14 23:01:19) 
@willi

1)600-700e çıkabilirim sanırım
2)oyun ve kamera da önemli
3)kardeşim 9 yaşında telefon için erken yani
4)her yolu kullanıyor diyeyim.
5)sık günceller ama değişmez bir arşivi de var

yazılım desteği çekmelerinden kasıt nedir?
  • dinsiz adam  (28.08.14 23:09:14) 
degisen bir sey olmadiysa ipod 4th generation icin ios 7 güncellemesi cikmadi. bunun müzik acisindan hicbir eksisi yok. sadece ben ipodu baska her türlü is icin de kullandigimdan yeni cikan uygulamalari yüklemek, güncellemelerini almak isime geliyordu. simdilerdeyse cogu yeni application sadece ios 7 ve üstüne cikiyor/cikacak. o yüzden kullanamiyorsun. eskiden her sey icin kullanirdim, bu durumdan dolayi bu aralar sadece mp3 calar gibiymis gibi kullaniyorum. ama sarki sözü göstermesi, ses kalitesi, sarj süresi vsden dolayi hala cok memnunum.


  • wiillii  (28.08.14 23:18:45) 
o yüzden 5g düşünüyorum. apple store linkindekiler de o sanırım


  • dinsiz adam  (28.08.14 23:26:11) 
ipod touch 5g kullanıyorum. 2014 başında falan sorsaydın 5g al derdim ancak iphone 6 ve dolayısı ile ipod 6g çıkacak onu bir görmek lazım bence. yurtdışından getirebilirsen 600-700 liraya 6g'yi alırsın.

5g'ye ise 600 lira verme. donma takılma yok alette ancak multitaskingi (ramden dolayı 512 mb) pek iyi değil. ayrıca real racing 3 gibi grafik manyağı oyunlar süper akıcı değil.
  • mattiadestro  (28.08.14 23:39:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.