[]

Uzun mesafe koşusu sıkıntıları

Koşu bandında aralıksız 7k koştum (38dk gibi bir sürede, hep aynı hızda) Daha önce hiç bu kadar uzun süre aralıksız koşmamıştım. 2 büyük problemle karşılaştım

1- Su içemedim (tempomu bozmak istemedim, hızlıyken de yeteneğim elvermedi)
2- 10dk koştuktan sonra sürekli burnum aktı(bu her spor dalında oluyor, basketbol oynarken de 10 15dk'da bir gidip burnumu boşaltıyorum, sinüzitten sanırım)

Sevgili uzun mesafe koşan arkadaşlar siz bu problemlerle nasıl başa çıkıyorsunuz? 3 gün sonra bi yarışmaya katılsam 10dk'da bir mola verip sümkürüp su ihtiyacımı mı gidereceğim?

Ek soru: Koşu bandında değil de düz bi parkta, deniz kenarında koşsam 38dk'dan az mı olur fazla mı?

 
Kosarken su icmek zaten uzun kosularda degil uzun uzun uzun kosularda yapilan profosyonelce bir sey.

Genelde su ihtiyacini kosu bittikten sonra karsilamaya calisiyorum. Ama asiri gunesli bunaltici havalarda kosulari kisa tutup sık molarla her molada sadece bir yudum su ile kosmak vucut icin en uygun olani.

Burun konusunda bir bilgim yok. Zor bir durum yani. Kostugum o kadar insan var ilk kez duydum.

Kostugun yer iyi havalandiriliyor muhtelemen. Band rahat. Ortam motive edici vesayir bir cok etken arti dakika katiyor. Ama disarida kossrken hava kosullari diger insanlar kosu yolunda kopek/kedi gezdirenler arac gurultuleri duzensiz yollar dakikani duserebilir.
  • kutsalbok  (28.08.14 23:00:03) 
Sınavlara hazırlanırken düzenli koşardım çok normal burun akıntısı ama belli bi düzenli spor süresinden sonra geçiyordu diye hatırlıyorum.


  • Cicak17  (29.08.14 00:06:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.