[]

çocuklar (sadece paylaşım)

Beyler bayanlar güzel bi konudan bahsetmek istiyorum size.(soru olarak açtım yazın siz de bişeler diye)

Bugün bi havuza gittim. Bir otelin havuzuydu parasını verdim gittim. Su kaydırağı falan vardı. Anneler babalar usanmış havuzdan çocuklar yalnız başlarına tanışıyorlar. yüzüyorlar falan.

Ben 28 yaşındayım su kaydırağı sırası bekledim bebelerle. Ulen ben kaydıkça çocuklar da sevindi. Bana laf yetiştiren mi dersin, yanıma gelen soru soran mı dersin dolu...

Ya bu çocuklar ne kadar masum ve akıllı varlıklar ya

İnsanın en güzel hali bence..

Büyüyünce bi bok sanıyoruz kendimizi. bi bok değiliz lan.

Biri peşimden ayrılmadı hayat hikayesini anlattı. size anlatmam çok doğru olmaz ama tek başına havuza benim gibi günübirlik gelmiş..

Ne olmak istiyosun büyünce?

"Bilkent elektrik elektronik mühendisliğini kazanıp icat yapmak istiyorum"(hayale bak beee. hayal dediğin amaç dediğin böyle olur.ulaşsın ulaşmasın hedefin güzelliğine ve netliğine bak)

muahbbetten sonra..

"Abi dedi yaşıt olsak seninle takılırdık ya" dedi.

off içim burkuldu.

Bayağı sohbet ettik.Derslerini çalış falan(bildiğin sıkıcı muhabbet işte benimkisi) arkadaşı geldi.

ona da sordum "ne olcaksın" diye

"itü elektrik elektronik. "

5 e giden bi çocuğun hayalindeki netliğe bak.

bi başkası bir başkasına;

Bil bakalım bu abi kaç yaşında?

-20

-ne yirmisi be 8 ekle

-21 22 23 24 25 26 27 28. Ne 28 mi?

Bugün çevremde onlar vardı. Ve tanıdığım onlarca insandan daha insanlardı.

Bence dünyayı çocuklar yönetmeli. 12 yaşındaki halim daha cesurdu, daha iyiydi benden. Daha güçlü, daha net daha hayalperest, daha abi, daha sorumluluk sahibiydi.

Anneler babalar çok ilgilenmiyorlar tatil yerlerinde onlarla..
Onlar istiyor ki;

"Babam benimle birlikte kaydıraktan kaysın, benimle birlikte yüzsün"

Lan ne olur çocuklarınızı yalnız bırakmayın lan!

vallahi

şu an gözlerim doldu

bugün o epey sohbet ettiğim çocuk ne dedi bana biliyor musunuz?

"Abi annemle gelsem bu kadar eğlenmezdim. Çıkışta lunapark' a gidelim mi?"

Adaletini dünya adaletini...

Hayır demek zorunda kaldım annemler beni bekliyo dedim.

sadece paylaşmak istedim sizlerle. Haberleri izliyoruz görüyoruz. dünya her gün kötü bir yere gidiyor. Allah hepsini kötülüklerden korusun. Her daim yanlarında olsun. Tüm çocuklar o enerjilerini kaybetmeden yıkılmadan, güçlü büyüsün Allah yollarını açsın. güç versin hayallerine...

Çocuklar bizim geleceğimiz. Ya herşeyimiz
dünyanın en güzel şeyi

ya sanırım baba olma yaşım geldi artık...

sizin de geldi mi anne baba olma yaşınız? (sayı olarak değil his olarak)

 
geldi. (his olarak)


  • kakao  (28.08.14 22:27:43) 
beşinci sınıfta ne olacaksın dediklerinde ressam derdim, itü falan demezdim. bak sen zamane çocuklarına yahu.

rumuz: yirmi yaşında ressam olmayı hedefleyen şahıs
  • knight of cydonia  (28.08.14 22:27:55) 
ben 5.sınıfta hala astronot olmak istiyordum. bence bu yaştaki çocukların direkt okul ismi vererek bölüm belirtmeleri eğitim sistemimizin ne kadar boktan olduğunun başka bir kanıtı. çevresi kendisini nasıl şartlamışsa artık.


  • lehim ve havya ile mikrocip yapan adam  (28.08.14 22:36:49) 
benim tam bu yaz evlenmem lazımdı bence. çok fena çocuğumu leğende yıkayasım, koklayarak öpesim, göğsümde uyutasım var.
bugün de şu başlığı okurken eksisozluk.com her entriye güldüm. her entriyi sevgilimle okuyasım geldi. şimdi evlensem 30 yaşına gelince anca 4 yaşında oluyor zaten.

psikolojik olarak kendimi hamile bırakacam yakında.
  • seksen9  (28.08.14 22:37:37) 
Baba olma istegim yok ama coook severim cocuklari.


  • delifaruk  (28.08.14 22:38:21) 
10 yaşında İTÜ EE Mühendisliği diyen çocuk kendi hayalini değil ailesinin zorla kafasına dayattığı şeyi hedefliyor demektir. Ben o yaşta rockstar olmak istiyordum, müsamere de oyuncak gitarla playback yapmıştım mk.


  • r_u_h  (28.08.14 23:44:59 ~ 23:45:19) 
çocukları çok sevdiğim için anne olmak istemiyorum. çok leş bir dünyada yaşıyoruz, çocuk falan doğurulmaz bu dünyaya.


  • rock n roll  (28.08.14 23:48:02) 
Çocuklarin öğretilmis olani kabullenip, bilinçsizce benimsemesini bir kenara atarsak, yaşadıklariniz cok guzel... Onlarla vakit geçirmek size huzur vermiş...
Geçenlerde hayatımın en kotu günlerinden birini geçirdim... Sokakta yürürken daha fazla dayanamayıp bir parkta salincaga oturdum... Bir süre sonra yanima bir kiz cocugu geldi. Daha cok kucuk, saf, masum... Bes yaşlarinda falan.. Mutsuz olduğumu görünce beni neşelendirmeye çalıştı, küçücük kalbinden kocaman nasihatler sundu bana.. sonra da sarildi, o zaman içimi oyle bir his kapladı ki, tam olarak anlatamam, bütün sıkıntım uçtu, gitti uzaklara.... Ne kadar temiz, ne kadar içten... yok boyle bir sey ya! Bana sımsıkı tekrar sarılmasıni istedim, yanagima şans öpücüğü kondurup gitti... Cok korkuyorum bu kadar savunmasiz bir varlığın sorumlulugunu almaya ama başkalarıninkini sevmek guzel duygu....

  • Selektivite  (29.08.14 00:38:57) 
Şöyle okudum :))))))))

bazıları gerçekten çok acımasız olabiliyor çocukların özellikle birbirine karşı ama dediğin gibi melek gibi/ilaç gibi olanları daha fazla neyse ki.

Benim de babam çok ani ameliyat geçirmişti yıllar evvel ve 600 km uzaktaydım bütün bunlar olurken, gitme gibi bir imkanım da yoktu o an için. Pasoı ağlıyordum, sonra aynen denizde oynadığım bir minik 6-7 ya var ya yok, eve geldi, bana üzülmüş, gördü ağladğımı falan, çıkardı en sevdiği bilekliğiymiş cicili bicili bir şey, çıkardı bana taktı.
Büyükler klişe laflarla teselli etmek ister genelde ama o sadece sustu, sarıldı belime.
Hala baş köşemdedir verdiği, takmaya kıyamıyorum kaybolur diye. Velhasılı çok saf bir sevgi gerçekten, her daim sahip olabilsek keşke.
  • oranjlaturanj  (29.08.14 01:00:06) 
eşcinselim belki çocuk sahibi olamam ama çok sever ve değer veririm.. masum ve çıkarsız bir sevgidir onlarınki.


  • guzellige inancimi sarsan simgeler var  (29.08.14 01:34:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.