[]

Yüzerek Kas Kaybetmek

Nasıl mümkün olabilir ya? Hala aklım almıyor. Tamamen hareketsiz bir hayattan (ameliyat olmuştum), ufak ufak hareketli bir hayata geçiş yaptım. Akabinde yüzmeye başladım, haftada 3-4 gün en az 1 saat yüzüyorum. Bir yandan da yediklerime dikkat etmeye başladım. 1 ay sonunda sadece 200 gr yağdan olmak üzere 3.1 kilo kaybetmişim! Kastan gitmiş yani, çok az da sudan! Spor antrenörü yüzmek kas kaybına yol açabilir dedi?! Yüzme antrenörü ise olmaz öyle şey, başka bir problem vardır dedi.

Gün içinde yeme planım şöyle genellikle (Pazar hariç):
10:30- 12:30 arası uyanma ve bir saat içinde kepek/tahıllı ekmeğe yağsız tost
15:00-:16:00 arası, yüzmeden hemen önce bir porsiyon meyve
17:00-17:30 arası yüzmeden hemen sonra bir porsiyon kepekli grissini VEYA 1 porsiyon meyve
18:00-19:00 arası ekmeksiz akşam yemeği (genellikle et ya da etli sebze yemeği)
Gece 2'den sonra değişik saatlerde uyuyorum, akşam yemeğinden sonra o arada bazen bir kase yoğurt, bazen 2-3 tüm ceviz yiyorum.
çok bol su (4-5 lt günlük)

Şimdi, 1 ayda bu kadar kası neden ve nasıl kaybetmiş olabilirim bilgisi olan var mı?
Yüzmek gerçekten kas kaybına neden olur mu?
Bu şekilde devam edersem yine kas kaybı olur mu?

Şu aralar işsizim, sağlık nedenlerinden dolayı bir süre de işsiz kalmak istediğimden, diyetisyene ekstra para ödemek istemiyorum, işe gireyim ondan sonra diyorum ama böyle giderse mecbur alacağım yardım.

Çok teşekkürler sevgili sporseverler, beslenme uzmanları.

editsel not: dişi kişisiyim, protein ihtiyacı erkekler kadar olamaz.

 
berbat bir beslenme programın oldugundan dolayı kaybettiğin kilo(kas kütlesi) yine iyi.
protein tüketmeden mi yaşamaya çalışıyorsun?

yüzmek kasları çok yoğun olarak çalıştırır. ve neredeyse tüm vücudu çalıştırır.
  • mahone  (28.08.14 21:17:41) 
proteine gomul dostum.

Sabahlari mutlaka en az bir yumurta ye oncelikle
  • nymphe  (28.08.14 21:34:21) 
yumurta ve bol bol et tabiki.


  • we miss freddie mercury  (28.08.14 21:44:37) 
Protein ihtiyacin erkekler kadar olamaz diye bir sey yok. Spor yapan bir disinin ihtiyaci kös kös yatan bir erkekten kat kat fazladir.


Duzenli yuzuyorum ama senin ki gibi boyle duzenli bir beslenme aliskanligim yok. Yinede havuzdan sonra yedigim oğün senin tum gununde ki proteini gecer.

Saglik nedenlerin beslenme durumunu etkilemiyorsa herhangi bir profosyonel yardim yerine gogıla basvurabilirsin.

Ama saglik problemlerin beslenmen ile iliskili ise profosyonel yardim sart. Kaslarinda ki duzensiz degisimler ileride daha buyuk sıkıntılar cikartabilir.

Gecmis olsun. Saglikli sporlar :)
  • kutsalbok  (28.08.14 22:02:34) 
www.dailymail.co.uk

Protein-karbonhidrat ihtiyaci, ne kadar enerji harciyorsan o kadar olur.
  • fortisvita  (28.08.14 22:12:31 ~ 22:13:02) 
1- yüzmek çok enerji harcatır. pro yüzücülerin günlük aldığı kalori miktarı 10.000 olduğunu biliyorum. normal bir kişi için 2000 kalori yetecektir.

2- kaslar yoğun çalışmalarda yıkılırlar. yani olması gereken zaten bu. yıkılan kas eğer vücutta yeterli proteini bulursa o bölgede daha kuvvetli ve büyük olarak tekrar yapılır. sizin vucudunuza yeterli protein girmediği için yapım aşamaası pek gerçekleşmemiş. fakat şu aşamadan sonra bile protein ağırlı beslenmeniz önemlidir.

3- protein ihtiyacınızı normal bir vucut için kilonuz *2 gram şeklinde hesaplayabilirsiniz. örnek olarak 50 kg ise 100 gram protein alınız.
Not: 1 yumurtada 4-5 gram protein var.
  • isminivermekistemeyensuser  (28.08.14 22:13:44) 
1 ayda 3 kilo kas kaybedilmez yav. 3 kilo kas kazanan adamlar zaten arnold, phil heath filan. bi yanlışlık var bence.


  • yeni dunya duzeni  (28.08.14 22:16:41) 
inanılmaz kötü bir beslenme listesi. arkadaşların söylediği gibi protein çok az. peynir, yumurta filan hep eksik bunlar. sebze bile yok diyette. yağ yok.

doktor denetiminde yüzme ve rejimle kilo vermiş birisi olarak 3-4 gün yüzme ile kilo verilmeyeceğini de belirteyim. 5 gün düzenli giderseniz ancak düzgün kilo verirsiniz.

spor antrenörünün beslenmeden anlamadığı, anlayamayacağı ortada. diyetisyene verecek paranız olmayabilir ama oturun internette ciddi bir araştırma yaparak dengeli bir beslenme listesi hazırlayın. kaslarınızı korumak, kuvvetlendirmek için bol bol protein almalısınız. hele ki spor yaparken buna çok daha fazla dikkat etmeniz gerekli.

beslenmeniz çok düşük kalorili. bu kadar düşük kalorili bir beslenme vücuda kıtlık sinyali verir ayrıca. sonraki aylarda kilo verebileceğinizi de pek sanmıyorum. (tecrübelerim ve doktorlardan öğrendiklerim bunlar)

haftada bir böyle yağsız kepek ekmeği, grisini yedim aç gezdim niye zayıflayamıyorum duyurusu açılıyor. duyuruda biraz arama yapsanız bile bunların ne kadar sağlıksız ve zararlı olduğunu öğrenirsiniz.
  • mea maxima culpa  (28.08.14 22:56:44) 
Arkadaşlar hepinize cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Eklemem gereken, aslında açmam gereken önemli bir ayrıntı var sanırım. Geçirdiğim ameliyat ortopedik bir ameliyattı. 3 ay yataktan hiç kalkamadan yattım. Son 2 aydır da baston yardımıyla yürüyebiliyorum, fiziksel aktivitem ilk 3 ay kadar olmasa da, minimumda. Kondisyonum sıfır, 15-20 adım atsam kalbim çarpıyor, nefes alamaz duruma geliyorum. Yüzdüğüm o 1 saat dışında ya oturuyorum (ki sosyal aktivitem de taksiyle ev-mekan önü yapıp, oturacağım sandalyeye gitme ile sınırlı) ya da uzanıyorum. Bir de işte fizik tedavi hareketlerim var, o da havuzda yapabilmişsem ve o gün çok yorulmuşsam tekrarlamıyorum bile.

Yani işin özü, kalori miktarını düşük tutmam lazım ki, 3 ay yatışta aldığım kiloları verebileyim (aslında 4 kilo almış gibi görünüyorum, kastan da olsa 3ü gitti) ve mümkün olursa üstüne de kilo kaybı olsun biraz daha. Yağdan tabii ki. İşin ilginç yanı, 3 ay yattığım sürede hareketim sıfır olmasına rağmen kas kaybı olmamış.
Yumurta pek yiyemiyorum, çok sevsem de rahatsız ediyor.
Tostu bol kaşarlı yiyordum ama yarından itibaren normal beyaz peynir olayına geçeceğim. Yağı ceviz ile alıyorum zaten. Onun dışında yoğurt ve süt arttırımı yapsam, yemekte etli sebze yemeği varsa üstüne ek et/peynir alsam yeter herhalde? Cevaplarınızdan anladığım kadarıyla hep protein eksikliğinden kaynaklanmış durum. 1 ay da proteini arttırarak devam edeyim bakalım, olmazsa diyetisyen şart gibi görünüyor...

Tekrar teşekkürler hepinize...
  • vejeteryanvampir  (28.08.14 23:51:37 ~ 29.08.14 00:03:11) 
Öncelikle geçmiş olsun, lakin daha önce de yüzlerce defa söylediğimiz gibi; kalori miktarına takılmayın. Kalori miktarı önemli değil, kaloriyi nereden aldığınız önemli. Bir de şu kepekli ekmek olayını bi bitirin. Ekmek kepekli olunca sağlıklı olmuyor, hiçbir tahıl ürünü sağlıklı değildir. Kepekli ekmek dediğiniz şey, beyaz ekmek hamuruna atılan yarım avuç artık kepekle oluyor. Öyle mucizevi bir şey değil yani. Onun dışında, 1 saat yüzüp protein almazsanız kas kaybedersiniz, bu kadar basit. Ha 3 kilo kaybetmezsiniz ama kaybedersiniz. 3 kilo kaybettiyseniz bu rahatsızlığınızla hareketsizliğinizle 3 ay yatakta kalmanızla ilintilidir muhtemelen, ben o kadarını bilemem. Bildiğim şey, proteine gömülmeniz gerektiği. Protein alın, zeytinyağ/tereyağ gibi yağlar kullanın, sebze yiyin, salata yiyin. Ayrıca kadınların da en az erkekler kadar bol proteine ihtiyacı vardır, günlük 100/120 gram protein almaya çalışın. 100 gr. tavuk göğsünde 28 gram protein var, ona göre kendinize bir yiyecek listesi hazırlayın ve kaloriden korkmayın. Kaloriyi doğru yerden alırsanız bir sorun yok demektir.


  • angelus  (29.08.14 00:16:34) 
anlattığınız kadarıyla önemli bir rahatsızlık, geçmiş olsun.

bütün besin gruplarından almak gerekli. sabah kahvaltısında süt içerseniz, öğle ve akşam yemeklerinde de küçük kase yoğurt yerseniz iyi olur. hem protein var hem de yoğurt zayıflamaya yardımcı oluyormuş.

bir de salata ve sebzeyi ihmal etmeyin. bir miktar zeytinyağı filan bunlar gerekli.

sıfır yağ ve düşük kalorili rejimler zararlı. bunlar tam tersi şişmanlatıyor.
  • mea maxima culpa  (29.08.14 00:19:39) 
Safi karbonhidrat tüketiprsen kas kütlesi kaybın normal. Protein ve yağ alımını arttırıp, karbonhidratı minimuma çekmeli ve tahılı listeden tamamen çıkarmalısın.

Diyetisyene ise banka hesabın dolup taşsa da para harcama zira israf günah.
  • arnold schwarzeneger  (29.08.14 09:13:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.