[]

Güney Koreli İngilizcesi

Bi sey sorucam.

Yarın çok önemli bir is görüsmesine katılacağım. İngilizcem iyidir ama konusma pratiğimi kaybedeli çok oluyor. Hadi onu bir sekilde çözerim, cümle kurarım da görüseceğim adam Koreli. Adamın İngilizcesini anlayamamaktan korkuyorum. Mesela eski isimdeki çalısanların bir kısmı Hintliydi, o İngilizceyi çözene kadar aylarım geçti, sonra da ben ayrıldım zaten. Korelinin aksanından anlar mıyım? Anlarım di mi o kadar anlasılmaz konusmaz çekik gözlüler. Yani biri birini tutmaz tabii ama genel olarak nasıl bulursunuz?

Sevgiler.

 
6 sene çalıştım kendileriyle, gayet anlaşılırdı.

hiç bir hintli ile de sorun yaşamadım ama. koreliden koreliye değişecek bir şey, karşındaki yurt dışında okumuş olabilir, uzun süredir konuşuyor olabilir. senin seviyen de çok önemli.

fazla kasma bekle ve gör.

edit: ayrıca aksana aşina olmak istiyorsanız youtube'da random insanların videolaraını da izleyebilirsiniz.
  • kuja  (28.08.14 18:37:34 ~ 18:43:28) 
anlarsın bence
bir-iki dakikaya kaparsın en fazla
f-p, b-v, r-l, z-s gibi sesleri karıştırabiliyorlar, l'ler türkçedeki lambanın l'si gibi ince çıkıyor öyle olmaması gereken yerde.
sürekli doğru harf basamıyorlar yani :) buna dikkat edersen daha çabuk alışıyorsun.
youtube'dan video izle +1
  • lily briscoe  (28.08.14 18:47:57) 
Anlarsın asyalılar içinde amerikaya en dönük olan onlar, ingilizce eğitimine önem veriyorlar ki önemli bir pozisyondaysa adam, ingilizcesi iyidir.
"anyo haseyo" diye başlayabilirsin mülakata:)

Bu arada o kadar anlaşılmaz konuşmaz di mi çekik gözlüler derken, çinlilerde çok zorlayıcılar olabiliyor. Ama bir hintli ingilizcesi değil, çünkü hintliler ingilizceyi kendi aralarında konuşa konuşa anasnıağlatmışlar.
  • urasil  (28.08.14 19:06:52) 
Selam, Koreliler ingilizceye değğer verirler. Son on yılda ingilizce eğitimi almaları için çocuklarını özel derslerle beslerler. Ancak iş adamı çevresi ile görüşeceğin için aksanda biraz gariplik söz konusu olacaktır.

korece'de f ve v harfi yoktur. onun için f'ler p, v harfini B olarak duyabilirsin. "Focus on" yerine "Pokus on" gibi şeyler duyacaksın.

hintlilerden biraz daha iyi anlayacağını düşünüyorum.

korelilerin ingilizce aksanını biraz pratik yapman için şu video yu izleyebilriisin.

www.youtube.com

değişik asya aksanlarını taklit eden bir genç kızımız. gayet başarılı yapmış. tabi biraz teenager havasında. Senin iş adamların tayfası da her cümlenin sonuna koreceden geçen "yooo" ve "sa" ekleyebilmesi muhtemel.

korecedeki hiçbir kelime sessiz harfle bitmez. özellikle sert sessizlerin sonuna "o" ya da "u" koyarlar. Ör: Perfect -> paafecto (az buçuk japon aksanı gibidir. ne de olsa altay dil grubudur.)

Tabi ingilizceleri çok iyi olan korelilerle de karşılaşman mümkün.

iyi yolculuklar,

kimchi çorbası içmeden gelmeyin.

:)
  • yardirabi  (28.08.14 20:07:08) 
Birkac yil once bir koreliyle butun gunumu gecirmistim ve en ufak sorun olmadi gayet anlasilirdi aksan anlamayi zorlastirmiyordu.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (28.08.14 20:10:31) 
halledersin merak etme.
koreliler zaten yavas konusur ingilizceyi. sempatik de insanlar.

  • ocaan  (28.08.14 21:04:47) 
genel olarak sıkıntı olmaz. sadece japonlardaki gibi L R sıknıtısı oluyor bazen.


  • mobilemob  (28.08.14 22:56:52) 
Travel, trouble gibi telaffuz edilir kendileri tarafından. Dudak ünsüzleri (b,m,p,v) kendi aralarında paslaşabilir. Peltek s (th) bizdeki normal s'ye denk gelir: nothing (nasing), bathroom (besrum). Peltek z bizde d ile karşılanırken onlar normal z ile telaffuz edebilirler: that's not problem (zet's nat bırablım).

hepsi böyle midir? değildir.
  • bengi tonyukuk  (28.08.14 23:03:28) 
koreliler iyi ingilizce konuşur. anlarsın her türlü.


  • ozzyninpambukgotu  (29.08.14 05:19:48) 
Hintli'yi çözmüşsen Kore'li sana vız gelir.
Aksanlar farklı olabilir tabi.
Ama Hintli ve Fransızların üzerine tanımam. Bu ikisini anlarsan Ingilizce konuşurken gerisini çözersin.
Sıkıntı yapma.
  • gece lampulu  (29.08.14 08:32:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.