[]

Obi Wan Kenobi Sorunsalı Ve Star Wars

Değerli Arkadaşlar,

İki tane sorum var yıldız savaşları ile ilgili.

Birincisi neden Obi Wan Kenobi benim gözüme sanki başarısız bir Jedi gibi görünür? Örneğin Grevious ya da Anakin'le yaptığı düelloları kazanmasına rağmen kaybetmiş gibi hissederim hep. Tarzının savunmaya dayalı olmasından mıdır dersiniz?

İkincisi de meşhurdur ama yine de fikrinizi almak isterim. Darth Sidious'un o kadar Jedi arasında kendini saklayabilmesinin mantıklı açıklaması ne ola ki? Gücü o kadar iyi kullanıp Jedi'ların onu farkedebilmelerini mi engellemiş?

 
şimdi obi-wan, qui gon ölünceye kadar ataru tekniğini kullanıyordu aynı qui gon gibi ancak qui gon öldükten sonra daha savunmaya ve rakibi yormaya dayalı olan soresu tekniğine geçti. soresu'da amaç rakibin saldırılarını büyük bir sabırla ve minimum güçle savunarak rakibin açıklarını veya yorulmasını beklemek olduğundan dolayı daha sıkıcı geliyor göze. zaten grevious'ı keserken her seferinde tek bir lightsaberı saf dışı bırakması bundan dolayıdır.

Sidious ise çok küçük yaşlarda daha jedi konseyi onu keşfedemeden Darth Pleguis tarafından alındı ve eğitilmeye başlandı. Pleguis Qey'tek (Force Stealth, Force Concealment, Buried Presence) ile onun varlığını gizledi, bu yüzden hiç bir zaman jedilar onu hissedemediler. Ayrıca Sidious'un kendisi de bu Force Stealth olayını en iyi kullanabilenlerden birisidir.
  • thx 1138  (28.08.14 17:41:27 ~ 17:41:59) 
ikinci soru için, 1-2-3 filmlerinde yoda'nın "dark side shrouds everything" minvalindeki sözlerine dikkat etsen mevzuyu anlarsın.


  • alperz  (28.08.14 17:52:21) 
star wars the clone wars'un son yani 6. sezonu (the lost missions) ikinci soruya bir miktar açıklık getiriyor gibi sanki.


  • turk mavisi  (30.08.14 04:09:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.