[]

beyler tez işinden çok korkuyorum lan :(

beyler diye girdim ama size, size hepinize. 4. seneye geldik, tez de var şimdi. ya ben etrafımda gördüklerimden, duyduklarımdan tez işinden çok korkar oldum. daha konumu bile bilmiyorum ama sanki asla yapamayacakmışım gibi. o akademik düzeyde değilim ki abi ben. alttan 5-6 tane dersi olan 2.30 ortalamalı bir adamım. daha normal derslere bile yetkin değilim bu ortalama ve alttanlarla, tezi nasıl yapayım?

benim durumumda olan insanlar nasıl yaptı bu tezleri? parayla mı yaptırdınız hep?

korkmakta haklı mıyım yoksa bi şekilde hallediliyor mu?

 
bir şekilde hallediliyor ama süreç biraz sancılı oluyor bölüme konuya hocaya göre değişir elbette. benim tez hocam çok düzenliydi her hafta aynı saatte görüşürdük öyle olunca haftalık ilerleme kaydettirdi bize ve çok erken denilebilecek bir sürede bitirmiştik.


  • cdiyez  (28.08.14 16:27:47) 
derslerin falan durumu nasıldı peki? benim gibi 2.50 ve altında olan, nispeten dersleri kötü, akademik düzeyi yetersiz diyebileceğimiz arkadaşlar nasıl halletti onu merak ediyorum.


  • xenophobe  (28.08.14 16:32:54) 
korkcak bi şey yok bre. konunu belirlemek senin sorunun. bence üzerine çalışılmış bir konu bul. böylece sana yol göesterebilir, kaynaklara erişimin kolaylaşır. sonrası sadece onu yorumlamaya kalıyor...


  • her giriste sifresini unutan adam  (28.08.14 16:34:57) 
lisans tezinden korkulur mu yahu. bir ayda yapıp bitirmiştim ben benimkini.


  • devilred  (28.08.14 16:37:24) 
mezuniyet tezi, korkulacak bir şey değil.

tez konum olan yazarın, sağolsun her eseri farklı bir kütüphanede olduğu için biraz malzemeleri toparlamak uğraştırdı, bir de onları belli bir mantığa göre düzenleyip yazmak. (yazma işi de sıkıcılığından yoksa başka zorluğundan değil) tüm bunlara rağmen 1 ay içinde bitti bütün iş.

bir şekilde halledilir, önemli olan hocanın eline bitmiş, bastırılmış bir şey vermek. zaten akademik değeri olmayan şeyler, hocaların da bu yüzden, ı ıhh olmamış bu kabul etmiyorum diyeceğini sanmıyorum sen bir şekilde iyi kötü hazırladıktan sonra.
  • wilhelmwasmuss  (28.08.14 16:37:30 ~ 16:38:45) 
korkmalik bi sey yok, parayla yazdirmak kadar da sacma bi sey yok kanimca.. okul boyunca yaptigim en faydali is bitirme calismasiydi bence.. 2.08 ile ve 6 senede mezun olmus bi insan olarak bunu soyluyorum ben..

elbet bolumune ve hocasina bagli olarak degisiklik gosterir ama zorlansan da ugrastirsa da kendin yapmalisin bence.. konu olarak da gercekten ilgini ceken bi alan secmelisin tabi..
  • buzzlightyear  (28.08.14 16:39:24) 
ya bi an 4. sene ve tez deyince aklım doktoraya gitti nasıl yani yuh dedim.
lisans aklıma gelmedi yani düşün. o kadar tırt.
geçenlerde lisans tezimi açıp baktım da piyyyyy ne akademik düzeyi bırak ya.
aranın iyi olduğu hocayı seç yeter gerisi gelir.
  • lily briscoe  (28.08.14 16:47:18) 
korkacak bir şey yok hocam.

ben de dersleri kötü, hocaların tanımadığı, düşük ortalamalı asosyal bir tip olarak geçen dönem bitirme projesine başladım. normalde proje olduğu için 4 kişilik gruplar oluyor ama 2 kişi hiç gelmedi bile, biz 2 kişi devam ettik. Diğer arkadaşın da annesi vefat edince tek başıma kaldığım haftalar baya oldu. her hafta toplantıya çağıran ve biraz da bizi zorlayan hocaların olması da avantajımıza oldu.

kesinlikle kendin yapmalısın. benim de gözümde çok büyüse de 4 senede okulda ne öğrendiysem daha fazlasnı bu bitirme projesinde öğrendim ve resmen özgüvenim geldi mezun olurken.
  • raikkonen  (28.08.14 16:57:56) 
lisans isen tez falan değil zaten o yaptığın şey. lisedeki dönem ödevinin kaynakçası düzgün olanı. korkmana gerek yok yani.


  • alperz  (28.08.14 17:56:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.