[]

Saz ve Kanun

Bu iki enstrüman, Saz ve Kanun, Türk enstrümanı mı? Yoksa kökü diğer kültürlere filan mı dayanıyor?




 
kolay taşınıyorsa türk, masifse daha yerleşik bir kültüre ait olma ihtimali var. (sallıyorum ama destekli)


  • namus ninjası  (28.08.14 13:37:06) 
kanun kesin değil. sazdan kastın bağlama ise evet ona türk enstrümanı diyebiliriz ama daha geniş bakacak olursak onun da kökeni bu coğrafyadaki eskü kültürlere dayanıyor.


  • calzoncillos  (28.08.14 13:44:29) 
@namusninjası, ne alaka abi, yani kim bulmuş bu enstrümanları diyorum, nerede doğmuş, kim ilk icat etmiş, o manada :)


  • aradaki uzaklik  (28.08.14 13:44:36) 
sazın ilk şekilleri eski dönemlerden beri türklerde mevcut ama kanunu farabi icat etmiş diye bilinir. ha farabi türk mü? valla bize göre türk, iranlılara göre fars.


  • wilhelmwasmuss  (28.08.14 13:47:13) 
göçer kavimlerden karmaşık müzik aletleri çıkmasını bekleyemeyiz. kanun çok teferruatlı bir saz. bağlama da bir o kadar basit. onu da geçtim, gerçekten çok eski müzik aletleri var, genelde kemiklerden yapılmış flüt falan bilhassa. defalarca farklı kültürlerde icat edilmiş olabilirler.


  • namus ninjası  (28.08.14 13:51:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.