[]

Oyun Bilgisayarı Toplama Sorunsalı

Arkadaşlar Merhaba;

Yaklaşık 6 sene önce topladığım (daha doğrusu bilgisayarcının topladığı), günümüz oyun dünyası ihtiyaçlarına çok sağlıklı cevaplar veremeyen bir bilgisayarım var.

İlk başta yeni bir sistem toplamayı düşündüm fakat ufak bir araştırmadan sonra bana biraz ağır geleceğini gördüm. Bende bunun üzerine mevcut sistem üzerinden gitmeye karar verdim. Bunun içinde ilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum. Misal GTA 5' i PC' ye çıktığında sorunsuza yakın oynamak için bu sistemde ne kadar değişiklik yapmak gerekir ve bu bana ne kadar patlar? Yoksa bu sistemi değişiklik bile kurtarmaz mı? Benim düşüncem teker teker parçaları değiştirerek gitmek. Bunun için önerilerinize ihtiyacım var.

Teşekkürler

Not: Max Payne 3' ü düşük ayarlarda hafif bir kasmayla oynayabiliyorum.

imgur.com
imgur.com

 
ekran kartı, işlemci, ram, anakart ve bunlara bağlı olarak power supply değişmesi lazım malesef. ancak mevcut anakartın destekliyorsa, işlemci ve anakartı pas geçerek sadece ekran kartı, ram ve ps ile de idare edebilirsin gibi geldi.


  • givemesomesubstance  (28.08.14 13:22:52 ~ 13:26:05) 
@givemesomesubstance, nereden başlamak gerekir peki? bir de onlara ek olarak işletim sistemi de değişecek.


  • braveheart xakah  (28.08.14 13:26:15) 
Bütçe olarak şu anda sistem toplamak seni ciddi anlamda maddi darboğaza sokar ama yine de makul oranda bir bütçen varsa eski sisteme takviye yapmak yerine uygun parçaların kombinasyonu ile seni üzmeyecek bir sistem de toplanabilir. Eski sisteme takviye yaparken alacağın parçaları belki de (bulamayacağın için) yenisinden daha pahalı bir fiyata gelebilir..


  • EkimBebesi  (28.08.14 13:31:02) 
ddr2 ram varmış. ddr3 ram alsan zaten uymayacak mevcut anakarta. anakartı da değiştirince tüm parçalar değişmiş olacak. yeni oyunlar watch_dogs mesela 8gb ram istiyor.
hem de gta5 diyorsun. yeni bilgisayar alırdım ya da elimdekiyle idare ederdim gta5siz.
işletim sistemini değiştirmek "kolay" zaten. 64bitlik bi işletim sistemi kurarsın.
  • sutlu nescafe  (28.08.14 13:32:59) 
@ekimbebesi

"eski sisteme takviye yapmak yerine uygun parçaların kombinasyonu ile seni üzmeyecek bir sistem de toplanabilir. Eski sisteme takviye yaparken alacağın parçaları belki de (bulamayacağın için) yenisinden daha pahalı bir fiyata gelebilir.."

abi şu kısmı biraz daha açabilir misin? ne lazım diyosun tam olarak?
  • braveheart xakah  (28.08.14 13:34:04) 
@ sutlu nescafe, yani diyorsun ki kafadan anakart değişecek.


  • braveheart xakah  (28.08.14 13:35:40) 
evet. anakart değişince hepsini yenilemen gerekecek.


  • sutlu nescafe  (28.08.14 13:36:59) 
@braveheart xakah ortalama 1500-2000 TL civarında bir bütçe ayırabilirsen yeni bir sistem toplayabilirsin. Eski sisteme takviye yapmak belli bir süre sonra sana yetersiz gelecek bir sisteme yatırım gibi olur. İşletim sistemine de para vermeyi unut..


  • EkimBebesi  (28.08.14 13:37:19) 
Anladığım kadarıyla toptan yeni bir sisteme gitmek gerekiyor. Neyse, biraz daha zaman gerekecek o zaman :) Teşekkür ederim önerileriniz için.


  • braveheart xakah  (28.08.14 13:40:54) 
özeti şu, işe yarayacak durumdalarsa kasa, harddisk ve dvd rom'u kullanabilirsin.
bunlar duruma göre yine de 300-400 lira demek.
1500 civarında bir şey harcayarak iyi sayılabilecek bir oyun bilgisayarı toplarsın.
  • yalnux  (28.08.14 13:51:28) 
şöyle başlayabilirsin:

1) beğendiğin ekran kartının anakartın ile uyumlu olup olmadığını değerlendir. güncel oyunları oynayabileceğin minimum bir ekran kartı fiyatı yaklaşık 300-500 tl arasında.
2) ilk adım uygunsa power supply'ının ekran kartının gerektirdiği watt değerini karşılıyor mu araştır, yetmiyorsa yaklaşık 200 tl vererek bir power supply al.
3)anakartın ile uyumlu ram al, totalde 4 gb işini görecektir ancak bütçen yetiyorsa 8 gb tercih etmeni öneririm.

bu arada benim sistemim de eski, ancak watch_dogs'u orta ayarlarda sorunsuz oynayabiliyorum (ati hd6850 ekran kartı, 4 gb ram, quadcore işlemci, win 8 64bit ile)
  • givemesomesubstance  (28.08.14 15:45:58 ~ 16:18:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.