[]

maximiles üyelik aidatı iadesi

Maximiles kredi kartımdan bu ay 75 TL üyelik aidatı kesintisi yapılmış. İadesini talep etmiştim telefon bankacılığı yoluyla. Üyelik aidatı sözleşmede belirtilmiştir, aidat iadesi yapılması için gereken kriterleri karşılamıyorsunuz gibi bir cevap yazmışlar.

Var mı bu şekilde aidat iadesi için başvurup da olumsuz dönüş alan?


 
Olumsuz dönüş yapıyorsa tüketici hakem heyetine başvuruyorsun, geri alıyorsun.

Bu konuda her gün bir soru soruluyor, prosedür aynı: bankalar bunu geri ödemek zorunda. Kimi banka arayınca direk geri ödüyor, kimisi çirkefleşip seni uğraştırıyor. Uğraşmak istiyorsan dediğimi yapıp geri alıyorsun. Bazı bankalar yine çirkefleşip kartı kapatabiliyor. Bazıları 1-2 yıl bizde kalma taahhütü verin, parayı iade edelim diyor. Bankadan bankaya değişen şeyler yani. Ama değişmeyen tek şey senin eninde sonunda paranı geri alabilmen.
  • osurdum  (28.08.14 11:02:10) 
bankalar bunu ödemek zorunda değil. sözleşmenin üzerinde yazıyor işte 75 lira ücreti var diye. kabul edip altına imzanı atıyorsun. ödeyeceksin yani.


  • esenboga  (28.08.14 12:16:09) 
İş Bankası'ndan gelen cevabı direk kopyalıyorum:


"2006 yılında yürürlüğe giren 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanununun 24.maddesinin 4.fıkrasında, Kart hamilinin yaptığı işlemler nedeniyle, sözleşmede yer almayan faiz, komisyon veya masraf gibi adlar altında hiçbir sekil ve surette ödeme talep edilemeyeceği ve kart hamilinin hesabından kesinti yapılamayacağı öngörülmektedir. Kart hamillerimiz ile imzalanan Bankacılık Hizmetleri Sözleşmesinde, kart hizmeti sunulurken hangi ücretlerin alınacağı açıkça belirtilmektedir. Bu durumda kanuni düzenlemenin de kabul ettiği üzere itiraz ettiğiniz ücret aramızdaki sözleşmeye dayanılarak talep edilmektedir.

İş Bankası olarak sizlere her zaman en kaliteli hizmeti ve en kazançlı alışveriş fırsatını sunmaya çalışmaktayız. Kredi kartı yıllık ücretlerini siz değerli müşterilerimizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayabilmek için sunduğumuz bu ayrıcalıklı hizmetlerin bedeli olarak görmenizi rica eder, son yapılan incelemelerimiz sonucunda da ücret iadesi talebinizin yerine getirilemediğini belirtmek isteriz.

Öte yandan, portföyümüzde yer alan ve özelliklerine linkinde yer verilen ürünümüz, Maximum Aidatsız Kart için, SMS ile veya Şubelerimizden başvuru yapabilir, aidat ödemeden kredi kartı sahibi olabilirsiniz."
  • mate soul  (28.08.14 12:25:41) 
Yahu sen bakma bu yazılanlara. Bunu otomatik mesaj olarak atıyorlar, sen de haa tamam o zaman hakları, alırlar diyorsun. Ama ne hikmetse tüketici hakem heyetine başvurunca veriyorlar parayı. Madem yasal olarak alma hakları var, niye hakem heyetine itiraz edip veya hukuki yollardan bu parayı vermemeyi tercih etmiyorlar da anında hesabına gönderiyorlar?

Her türlü alırsın parayı.
  • osurdum  (28.08.14 14:49:37) 
Tüketici hakem heyetine nasıl başvuruluyor. Online başvuru yapılabilir mi bu durumda?


  • mate soul  (28.08.14 16:32:59) 
E-devlet üzerinden yapılıyordu sanırım. Kaymakamlıklarda bulunuyor hakem heyeti.


  • osurdum  (28.08.14 16:35:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.