[]

tavuk yumurtası

şimdi kadınlarda regl dönemi döllenmemiş yumurtaların dışarı atılması mevzusu diye biliyorum. bizim sofralarda yediğimiz yumurtalar da bilindiği üzere tavuğun döllenmemiş yumurtaları. içinden civciv çıkmayan yani bizim yediğimiz yumurtalar tavuğun insandaki adet durumuna karşılığı mıdır?

bonus soru: bazı müslümanlar (sanırım hanefiler) adet görüyor diye midye yemiyor. eğer yukarıdaki sorunun cevabı evetse bu ne perhiz bu ne lahana turşusu olayı olmuyor mu?

edit: yanlış anlayanlar oldu sanırım, regl olduğunda midye yeme diye bir olay yok, regl olan bir hayvan olduğundan yememe olayı var.
not: yumurtadan civciv çıkması için döllenmesi gerekiyor evet : )

son not: sizi rahatsız ettiyse dini soruyu es geçebilirsiniz. biyolojik olarak bir fark var mı yok mu onu soruyorum.

 
İnsan memeli hayvan. Farklı üreme sistemi var
Tavukta midyede üreme sistemleri tamamen farklı. Ü

  • efruz  (28.08.14 09:31:23) 
kardeş sen çok yanlış gelmişsin.


  • titiraprap  (28.08.14 09:32:42) 
Regl görüyorum diye Midye yemeyen insan ilk defa duyuyorum. Tum cevrem hanefi üstelik. Ilginç


  • burchak  (28.08.14 09:38:58) 
birisi yumurta, birisi regl kanı. ikisinin birbiriyle ne alakası var?
senin yazdığun şey bu ne perhiz bu ne lahana turşusu olmuş.

evet midye regl oluyor ve tam olarak temizlenmezse zararlı oluyor. ama bunu yumurta ile bir tutmak mallık olsa gerek
  • dafuq  (28.08.14 09:43:07) 
tavugun yumurtasinin dollenmeye ihtiyaci yok da ondan diye biliyorum, civciv ciksin diye horoz gelip yumurtalara attirmiyor, lan yoksa? gidip horozu keseyim ben en iyisi!


  • oeh  (28.08.14 09:47:16) 
evet teknik olarak döllenmemiş yumurta yiyoruz.
İşin dini kısmını bilemeyeceğim. ama tavuk memeli olmadığı için regl'i yani döllenmemiş yumurtanın vücuttan atılması öyle oluyor onda.

  • innerbliss  (28.08.14 09:57:45) 
regldeki kanı falan karıştırmazsak
teknik olarak ikisi de yumurta hücresi.
tek farkı tavuğunkinin etrafında besin var.
bu arada insan yumurta hücresi vücuttaki en büyük hücre imiş veee
çıplak gözle görülebiliyormuş aahahaha
biraz araştırırsanız görürsünüz belki .
toplayıp omlet yapmayı da deneyebilirsiniz.
:)
  • titiraprap  (28.08.14 10:16:08 ~ 11:06:15) 
ya horoz tavuğu niye şey yapıyor o zaman, horozsuz civciv olmaz bence? ben hep döllenmiş yumurta yumurtlar zannediyordum. eğer tavuk o yumurtanın üzerine kuluçkaya yatarsa civciv olur yatmazsa biz toplarsak olmaz. öyle değil mi?


  • yue  (28.08.14 10:47:15) 
regl'in neden olduğunu bile bilmeden memeli olmayan dolayısıyla rahmi olmayan bir hayvanda regl karşılığı aramak.. biyoloji hocanı öptüm canım.. cahillik diz boyu


  • warrior princess  (28.08.14 10:58:30) 
marketten alıyorsanız döllenmemiş yumurta yersiniz ama köy yumurtası ise, aldığınız yer sadece tavuk beslemiyor horoz(ları) da varsa gayette döllenmiş yumurta yiyor olabilirsiniz. doğaldır. ben artık biliyorum hangisi döllenmiş hangisi döllenmemiş. hatta döllenmemiş sarıya denk gelmedim uzun zamandır sanırım.

şimdi buna da öğğhhgh diyen yiyeceği ile arasındaki bilgi zincirini kırıp uzaya göndermiş fabrikasyon yemek çocukları çıkacaktır ya neyse.
  • warrior princess  (28.08.14 11:01:11) 
@warrior princess dostum bilmediğim için duyuru açıyorum. bir sorum olduğu için orada soru işareti var. cahil deyip hakaret etmeyeceğim ama ''ekşi duyuru'' nun ne işe yaradığını bilmeden linklere tıklayan ''cahil olmayan'' bir insansın.

duyuruyu açana cahil demektense(ve hatta önermenin doğru olduğunu düşünen insanlar da olduğundan onlara da), hayır kardeşim önermen yanlış, şundan şundan dolayı yanlış, regl şudur, yumurtlama budur demen gerekiyordu. en azından biz cahil insanlar böyle yapıyoruz bu duyuruda.soruyu algılayamadan cevap vermene de yorum yapmıyorum. ayrıca burası ekşi duyuru, tanım cümlesi diğer site için.

biyoloji hocama da selamını iletirim ergen çocuk.
  • syozkn  (28.08.14 11:05:13 ~ 11:10:01) 
@warrior soruyu kavrayamadan saydırmışsın.

ikisi de vücuttan dışarı yumurta çıkması sonuçta.
birinde kullanılmayan yumurta atılıyor, diğerinde yaşamaya devam edebilecek yumurta atılıyor.
üstteki cevabıma bak.
  • titiraprap  (28.08.14 11:08:05 ~ 11:09:31) 
cahillik tavuğun yumurtalmasının nasıl olduğunu sormak değil cahillik bunu ilkokul 3. sınıf bilgisi olan memeli hayvanlar bilgisinden bile yoksun olarak saçma sapan kulaktan dolma şeylerle konuyu saptırmak. aç burada konuyu bu tavukalr nasıl oluyor da oluyor yumurtluyor, cevabın babasını vereyim. bu şekilde bilip bilmeden ortaya bir de hanefilerin balık şekli olmayan deniz mahsüllerini yememesinden kaynaklı bir saptırmayı atmandan kaynaklanıyor.

doğru dürüst sor. bilmediğin şey için bile bu denli cahil olmamakla yükümlüsün.
  • warrior princess  (28.08.14 11:13:23) 
olayın rengi şimdi anlaşıldı hanefilik olayına bozulmuş bizim arkadaş, biyoloji üzerinden yürüyeyim ama belli olmasın demiş.


bak asosyal kardeşim;

''şimdi kadınlarda regl dönemi döllenmemiş yumurtaların dışarı atılması mevzusu diye biliyorum. bizim sofralarda yediğimiz yumurtalar da bilindiği üzere tavuğun döllenmemiş yumurtaları. içinden civciv çıkmayan yani bizim yediğimiz yumurtalar tavuğun insandaki adet durumuna karşılığı mıdır?''

gördüğün gibi esas soru bu. altında da bonus soru yazmışım ki sizi rahatsız ettiyse dini konuyu es geçebilirsiniz demişim. yani esas amacım dini sorgulama yapmak değil, önceki sorunun cevabını öğrenmek. kimseyi yönlendirmeden soruyu soruyorum. yorumumun doğru olup olmadığının tartışılmasını istiyorum.

ayrıca sana mı soracağım ne duyuru açacağımı? kendi kendine sildiği duyuru sayısı 89 olup, toplam duyuru sayısı 4 olan bi adama anlatıyorum tüm bunları. aç biraz bu sitenin ne boka yaradığını oku. senin gibi dingiller için geçen hafta üst tarafa 1 hafta boyunca sabitlenen duyuru vardı hiç mi görmedin?

ya şöyle adamları niye sosyal hayata alıştırıyorlar, toplum içine salıveriyorlar bi anlayamadım hayatım boyunca.
  • syozkn  (28.08.14 11:30:16) 
midyenin regl olması... vay anasını sayın seyirciler. yüce google'a hakaret lan. evet geçnler midye regl oluyor. böyle devam edin. midye bilgisi yanlış olduğu için sorunun bir anlamı yok. müslümanlar yumurta yiyebilirler ve çellişkide değiller.


  • uykusunu yakalayan adam  (28.08.14 11:46:10) 
@uykusunu yakalayan adam esasına bakarsan soru; ''şimdi kadınlarda regl dönemi döllenmemiş yumurtaların dışarı atılması mevzusu diye biliyorum. bizim sofralarda yediğimiz yumurtalar da bilindiği üzere tavuğun döllenmemiş yumurtaları. içinden civciv çıkmayan yani bizim yediğimiz yumurtalar tavuğun insandaki adet durumuna karşılığı mıdır?'' dı kardeşim. diğeri bonus soru ve midyeler hakkında detaylı bilgiye sahip değilim.

ikinci sorunun dinle alakalı olması onu ön plana koymuyor yani rahat olabilirsiniz. son not kısmını da bu yüzden yazmıştım esasen ama tabi okumak lazım.
  • syozkn  (28.08.14 11:53:51) 
@syozkn benzetim ve bağdaştırma yapmışsın. asıl sorunun cevabı kısmen evet olduğu için öyle bir cevap yazdım.yani adam cahilliğinden yaptığı yorumla yemiyor midyeyi; zaten bu cahillikle dediğin bağdaştırmayı yapıp "ulan ben niye yumurta yiyorum o zaman?" demesini zaten beklemiyoruz.


  • uykusunu yakalayan adam  (28.08.14 12:00:08) 
çok doğru diyorsun güzel kardeşim. ben de sorunun bir tanesine cevap verdiğini düşündüğüm için tik koydum zaten senin pencerene de. sorun onda değil zaten. sorun soru yanlış demenle alakalı. ha diyorsan ki ben ikinci soruyu baz aldım, ilk soruyu siklemedim. o zaman özür dilerim. ben komple duyurunun yanlış olduğunu iddia ettiğini düşündüğüm için öyle yazdım. ama dediğim gibi bonus soru benim için teferruat, ilk soru benim için önemli olan. zaten bir inanca da sahip değilim. nasıl ki budistlerle alakalı yanlış bildiğimiz bir sürü şey varsa, islamla da alakalı benim olabilir. ekşide bir yerlede bu tarz bir uygulama olduğunu okuduğum için onu da yeri gelmişken sorayım dedim. değilse umrumda değil. umarım anlatabilmişimdir.


  • syozkn  (28.08.14 12:13:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.