[]

kilo alma sorunsalı

hemen öncelikle söyliyim aramaya inandım
Durum şudur;
yaklaşık 2.5 aydır düzenli vücut çalışıyorum. ilk başta 56.7 kiloydum, ilk bir ay manyaklar gibi yemem sonucu 4 kilo aldım. Fakat bundan sonra iştahım epey bir azaldı. bu zamandan sonra artık yemek yemek ciddi anlamda işkence olmaya başladı, tabi şu an sağlığım yerinde herhangi bir sorunum yok. fakat kilo almam gerekiyor, iştah açmak için herhangi bir ilaç veya kilo almaya yardımcı herhangi bir şey var mı? protein tozu, bulk gibi şeyler olduğunu duydum, ikisi aynı şey mi yoksa farklı şeyler mi? bunlar ne kadar etkili bi de sağlık açısından sakıncaları var mı?(kemik erimesine neden oluyorlarmış, diyenlerin yalancısıyım) zaten yeterince pahalı ürünler, almak konusunda epey tereddütteyim. Bu konuda iyi bir öneriye ihtiyacım var.

edit: sorun yemek yiyip kilo alamamak değil, yemek yiyemediğimden kilo alamıyorum.

 
Yapay olan şeyleri kullanmamak en iyisi derim, doğalı varken.

Ben de aynı sorundan mustaribim, hayvan gibi yesen de metabolizma hızlı çalışıyorsa çalışmanı yediklerine göre azaltman daha iyi olur bence.

Sorunun çözümüne gelince, bol bol yumurta tüket. Protein en çok ette var ama besin değerleri kadar, besinlerin sindirim sistemindeki emilim yüzdeleri de önemli.

Mesela etin %70'i falan sindirimde emilirken (kalanı atılıyor), yumurtanın %99'u sindirime giriyor. Yanii 100 gr protein aldığında etten, bunun 70 gr'ı emilirken, 100 gr yumurta yediğinde, bunun 99 gramı emiliyor.
  • bozdoganli  (07.07.09 22:59:46 ~ 23:00:21) 
valla bulklanmak(sismek) zayif insanlar icin hep boyle usandirici. sagda solda forumlarda senin getirdigin sikayeti dile getiren insanlar var. yemekten usanmak...

carb veya protein supplementlerini disaridan da alsan gene ayni hikaye olacak. bi sure sonra zahmet oluyo.

b vitamin kompleksinizi ihmal etmeyin. o biraz istah acar gibin.
yagli yiyecekler cabuk doyurur, sallayin. komplex karbonhidrat ve proteinlerle beslenin.
bir de televizyon filan izlerken yemek yiyin. o zaman ne pek de doydugunuzu hissedersiniz ne de ne kadar yediginizi...
  • yirtik foto  (08.07.09 04:09:50) 
gainer kullanabilirsin yeme sorunun var ise. öğünlerde normal yemeğini yer öğün aralarında süt ile antreman sonrası da su veya meyva suyuyla içersin güzel olur.

weight gainerlar koladan daha doğal maddelerdir. korkulacak birşey yok.
  • arnold schwarzeneger  (08.07.09 15:22:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.