[]

Blue Valentine?

Bugün seyrettim bu filmi. IMDB puanı 7,4 ve Michelle Williams en iyi kadın oyuncu Oscar adayı olmuş. Açıkçası bu puanı ve bu adaylığı hakeden bir şey göremedim filmde. Hatta Ryan Gosling'in oyunculuğu, adaylığı daha çok hakediyor gibi.

---spoiler olabilir---
Bir kere Cindy'nin Dean'e, boşanmanın eşiğine gelecek kadar neden kızdığı anlaşılmıyor. Yani filmde bunu tam olarak yansıtamamışlar. Bir alkol probleminden bahsediliyor ama seyirciyi ikna edecek kadar kanıt sunmuyor hiç bir şekilde. Hatta Cindy'nin boşanmayı düşüneceği bir adam olmak bir yana; Dean resmen aşık olunacak, evlenilecek, birlikte ölünecek bir adam. O yüzden ya Cindy'i anlamak hiç bir şekilde mümkün değil, ya da mümkün ama film bunu veremiyor.

Ayrıca geçmişe dönüş sahneleriyle şimdiki zamanı birbirine bağlayacak bir trajedi, bir "hah demek ki burada kopmuş ipler" diyeceğiniz bir sahne bekliyorsunuz ama yok öyle bir sahne. Geçmişte hoooop tanışıyorlar, bebek oluşuyor ve evleniyorlar. Sonra ne oldu da o hale geldiler, hiç bir ipucu yok. Belki Cindy'nin kendi içindeki problemlerdir, ailesinden gelen sorunlardır falan diye düşünüyorsunuz ama o da havada kalıyor. Yani kısaca film havada kalıyor aslında ve pat diye de bitiyor. Öyle derin, bir kaç gün sonra da kendini düşündürecek bir şey bırakmıyor insanın üzerinde. Hatta klasik, her zaman karşılaşılabilecek bir aşk hikayesi işte. Sadece Dean her zaman karşılaşılabilecek bir erkek değil. Sanki film aceleye gelmiş ya da fazla uzun olmuş da bazı sahneler bütünlüğü bozacak şekilde çıkarılmış gibi.
---spoiler olabilir---

Şimdi sorun bende mi yoksa filmde mi? Siz nasıl buldunuz bu filmi?

 
sevmeden evleniyorlar. daha doğrusu ryan gossling seviyo kadını da, kadın onu sevmiyor. ona rağmen evleniyorlar. bir yerden sonra sevmiyor oluşu öyle bir yere getiriyor ki ilişkilerini, kadın ona dokunmak istemiyor bile. bence kadın erkek ilişkilerini çok iyi tespitlerle inceleyen bi film. ne kadar seversen sev bu yeterli değil işte. bu tip erkekler (ki bu taraf genelde erkek olur) ne kadar severse sevsin yine de kıymetli olamazlar. çok gerçek bir film.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (27.08.14 20:38:55) 
etkileyici bulmamıştım filmi. ha ama adam yakışıklıydı bak, allahı var.


  • devilred  (27.08.14 20:45:46) 
Cindy klasik bir orospu. Ryan reis kadın başkasından hamile olmasına rağmen kabul edip evleniyor, çocuğa kendi çocuğu gibi bakıyor hatta annesinden daha da iyi bakıyor, ama kadın sürekli trip peşinde. Yani bana kalırsa uzun uzun düşünecek bir yanı yok, dediğim gibi olay Cindy'nin orospu olmasından ibaret.


  • i was made for you  (27.08.14 20:46:07) 
ben filmi sevmiştim.
izleyeli çok oldu ama hatırladığım kadarıyla kadın hamile kaldığı için evleniyorlardı zaten. kadın en başta istemediği bir evlilik yapıyor zaten. adam çok aşık da olsa yoluna köle de olsa başkasının çocuğunu kendi çocuğu gibi de sevse kadın için bi anlamı olmuyor bi yerden sonra. sevmiyorsan karşındakinin ne kadar iyi bi insan olduğu fark etmiyor yani.
bence güzel bir filmdi.
  • kaffle  (27.08.14 20:57:45) 
oldum olası nefret ettiğim karakter yapısındaki iki insanın "her şeyi yaşadık ve hayat çok anlamsız" pozlarında şımarıklıklarını anlatan saçma sapan bir film.


  • vonkhar  (27.08.14 21:01:08) 
filmin ben de pek etkileyici yanını görmediydim. ama toplumdaki evliliklerin büyük bir oranını ekrana yansıtmakla iyi etmişler aslında.
bakıyon adam önce böyle pek deli aşık oluyor falan. kadının da hoşuna gidiyor aslında bu hiç görmediği ilgi, ilginçlik, romantizm, heyecan falan. zaten çocuk evlilik içinde doğsun diye evleniyor kadın adamla. sonra evlilik ilişkisi bildiğin o heyecansız iş bölümlerinden ibaret olunca, kadının sevgisizliği açığa çıkıyor yavaş yavaş. adam da hakikaten kadınla sırf sevişmek için tatil odası ayarlıyor falan ora çok iğrençti gerçekten. pekte evliliğini kurtarma gibi değil de sanki adam kendine ''biz iyiyiz ki,dimi hala iyiyiz biz, ayrılmayacağız dimi''yi kanıtlamak için girişimlerde bulunuyor falan. zorlamaya ne gerek var. bırak gitsin yani. çocuğunla zaten arkadaş gibisin sürekli görürsün falan. ama neden kadına ızdırap çektiriyorsun yani, mutlu değilse değil. bitmişse bitmiştir, uzatmanın bir anlamı yok.

  • vesika  (27.08.14 21:48:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.