[]

lens kullanımı

10 seneye yakın gözlük kullanan biri olarak bugün itibariyle lens'e geçiş yaptım hatta bu entryi gözüme lens varken yazıyorum abilerim ablalarım.yalnız ilk defa lens kullandığım için bazı sorularım olacak.lensin markası acuvue oasys.gözlükçü arkadaş özellikle bu markayı tavsiye etti ve sürekli tak çıkar yapmana gerek yok yani gece lensle uyumam mümkünmüş falan filan dedi işte.bizde ona uyduk aldık.yalnız ben gece lensle uyumaya çekiniyorum.sabah kalkınca göze yapışıyor mu? kuruluk falan yaptığı oluyor mu? yüzü yıkayınca temas olacak illa ki sıkıntı yaratır mı? birde bir paketi maksimum kaç gün kullanabiliriz? 1 hafta denildi ama sözlükteki arkadaşlar 1 ay'a kadar çıkartmış süreyi.böyle bir şey yaparsam göze zararı olabilir diye düşünüyorum siz ne diyorsunuz?




 
aynısından kullanıyorum. lensle uyuma, tavsiye etmiyorum. sabah gözünü açmakta zorlanabiliyorsun kuruluktan.

oasys, gözde çıkarmadan bir hafta, her gün düzenli çıkartırsan 15 gün kullanılabilen bir ürün aslında. ama çoğu kişi bunu sallamıyor-ben de dahil. zaten birçok optikçi de bilmez 15 günlük olduğunu ürünün, aylık diye satar. temiz kullandıktan sonra aylık olarak da kullanabilirsin. zaten kendini belli eder lens değişmesi gerektiği zaman.
  • devilred  (27.08.14 19:36:13) 
3 yıllık lens kullanan olarak kullanım şeklimi anlatayım.işlk başlar da ben de senin gibi tedirgindim yarım saat boyunca takmaya uğraşıyordum ilk başlarda.sonra alıştım pek tabi.ben ilk günden beri airoptix kullanıyorum.ilk zamanlar 3-4 günde bir çıkarırdım.bişey olur diye tedirgindim.1 senedir falan eğer gözüm kaşınırsa falan çıkarıyorum eğer bişey olmazsa 1 ay boyunca gözümde hiç çıkmıyor banyo da yüz yıkama da buna dahil.yıl sonuna doğru kontrol için hastaneye gidicem ama pek bişey olacağını sanmıyorum.ben de kuruluk olmuyor ama bilgisayar karşısında saatlerce durunca bazen yaşarma olabiliyor o zaman çıkarıyorum.


  • karambolden gelen gol  (27.08.14 19:37:38) 
@soylu hocam haftalık lens aldım bende.açıkcası günlük istiyordum hemen takıp çıkarmak için ama sürekli takıp çıkarmaya kim uğraşıcak diye haftalık aldım.dediğim gibi 3-4 defa sordum bu lensle uyuma olayını hiç sıkıntı olmaz filan dedi yine de insan şüpheye düşüyor.yalnız dediğin gibi de yaparsam sabaha takmam zor olacak.ordaki adam zor taktı gözümü sürekli kaçırdım lensten.duş olayını sormadım ama onda kesin çıkartırım herhalde.sürekli su ile temas edicek çünkü.


  • willzyx  (27.08.14 19:39:26) 
@devilred aylık diye almadım hocam.haftalık olanından verdi.gözünde bir paketi 1 hafta kullan 6 paket var yani bu kutu seni 1.5'a yakın götürür dedi.aynısından kullandığınız için soruyorum.lensle uyuma konusunda sıkıntı olmaz diye sürekli belirtti.çok kuruluk yapıyor mu gerçekten? birde çıkartırsam takmakta zorlanabilirim o ilk takan arkadaşta zorlandı çünkü gözümü sürekli kaçırıverdim.takıp çıkarmayı bir an önce öğrenmem gerek sanırım.yoksa gözümde sürekli tutabilirim :)


  • willzyx  (27.08.14 19:42:38 ~ 19:43:15) 
@karambolden gelen gol hocam bende takıp çıkmada sıkıntı yaşarım diye çıkarmayım diyorum ama sabaha sıkıntı yaratır mı diye de bir yandan tırsıyorum.gerçi bi şekilde takıp çıkarmayı öğrenmem gerek sürekli gözlükçüye gitmem gerekecek öbür türlü :) ilk defa taktığım için bir garip görüyorum zaten.yüz yıkamada kalabilir ama banyoda çıkartmakta fayda var bence.


  • willzyx  (27.08.14 19:46:25) 
takıp çıkarmayı zamanla öğrenirsin, dert etme. ama bir ay kullanabileceğin şeyi bir haftada harcamak israf bana göre. parana yazık. uyuyabilirsin de lensle, deli bir kuruluk yapmıyor. ben uzun süredir lens kullanıyorum, benim gözler o yüzden de kuru, lensle uyumak da cabası oluyor. yine de uyumamak iyidir diyeceğim ama ben de genelde üşeniyorum çıkarmaya, bunu da itiraf edeyim.


  • devilred  (27.08.14 19:46:42) 
@soylu dediğiniz gibi en azından 1 gece lensle uyumaya çalışayım o zaman hocam.sabah kalkınca gözlük takmadan etrafı net görebilmek nasıl bir duygu onu bi denemiş olurum.uzun süredir gözlük taktığım için lense alışmam zaman alıcak.eğer sıkıntı yaratırsa dediğiniz gibi lensi çıkartıp yatarım sabaha da yüzü yıkadıktan sonra takarım.


  • willzyx  (27.08.14 19:48:53) 
@devilred en azından bu gece lensle uyumayı denicem hocam.1 gece o şekilde uyumak büyük bir sıkıntı yaratmaz herhalde.sabaha kuruluk falan olmazsa öyle devam ederim.dediğiniz gibi hem henüz takıp çıkarmayı bilmiyorum hemde sürekli tak çıkarmakla uğraşamam.en azından lensle görmeye alışana kadar gözümde dursun bakalım.


  • willzyx  (27.08.14 19:52:00) 
Bir de lensi yatmadan önce çıkarınca yarım saatcik bile olsa gözlüğü tak derim. Çok baş ağrısı yapıyordu bende öbür türlü.
Sadece üç ay lens kullandım ama bakmadan takacak kıvama gelmiştim.
İlk takışım aynen senin gibi yarım saat sürdü, arkadaşım takmaya çalıştıkça kaçıyordum.
Alışılıyor yani çabucak. Lensi ve kabını her daim temiz tut bir de. Hd kalitesinde günler ( :
  • oranjlaturanj  (27.08.14 20:27:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.