[]

ufak oda için klima

selamlar,

yaz sıcaklarına dayanamayan bir bünye olarak soruyorum: 20 metrekare civarındaki bir odayı efektif olarak soğutabilecek, az enerji harcayan bir klima ne kadara malolur? yani montaj maliyeti, satın alım için ucuz yerler ve aylık elektrik faturasına ne kadar yansıyacağı hakkında bilgisi olan var mıdır? bu yeni teknolojiler vardı en son havayı temizleyen klima vs tarzı, nedir bu klima sektöründeki son teknolojiler? faydası var mıdır, tavsiye eder misiniz?

ev 6. katta.

bu arada fiyat sınırlaması yok, istediğiniz gibi tavsiyede bulunabilirsiniz.

şehir: istanbul

şimdiden teşekkür ederim herkese!

 
Aslında geçici bi heves ile alıyosan, portatif klima almanı tavsiye ederim. Montaj vs.. derdi olmaz, rahatlıkla istediğin yere taşıyabilirsin hemde. Eskiden arçeliğin falan vardı ama şimdi nerelerden bulabilirsin bilmiyorum, en son bir arçelik mağzasıdna görmüştüm ellerinde kalmış bitane vardı.


  • sekizbit  (08.07.09 13:51:15) 
tansas'ta bile satiliyor artik dandik klimalar. yalniz az enerji harcasin diyorsaniz -ki diyorsunuz- klimanin inverter olmasi gerekiyor. kapasite olarak ben sizi yaniltmayayim, kesfe gelen ekip sizi daha dogru bilgilendirir ama 12-15000 btu bi klima sizin ihtiyacinizi fazlasiyla karsilar gibi.

eger saglam, evladiyelik bir sey olsun derseniz de mitsubishi electric veya daikin'dan baskasina bakmayin derim. eger inverter teknolojisine sahip bi alet alirsaniz 7/24 calistirsaniz bile elektrik faturasi 70 liradan fazla gelmez. zaten su an bile en az 30 lira geliyordur. o bunaltiyi cekmeye degmez bile.
  • osuruklu  (08.07.09 19:13:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.