[]

istanbul'u bilenler

seneye boğaziçi üniversite'sinde okumaya başlayacağım. haliyle eve çıkmam lazım. sadece birkaç kıstasım var.

- okula tek bir vasıta ile gidebileyim.
- spor salonuna yürüme mesafesinde olayım. hali hazırda sports international'a üyeydim. şişli'de de bir tane varmış.
- gece çıkmaları açısından merkezi bir yerde olsun. örnek olarak beyoğlu'na gitmek için takla atmıyım.
- kötü bir mahalle olmasın.

bunları ele aldığımda şişli'de ev tutmak mantıklı geldi. 59r kampüse gidiyormuş zaten. ne kadar doğru bilmiyorum ulaşım süresi için 30 dk diyor. metro ve metrobüse de yakın. mantıklı mı? başka öneriniz var mı?

 
Şişli mantıklı olabilir. Orada oturan birkaç arkadaşım var dediğin gibi rahat gidip gelmek. Geceleri de taksim filan problem olmaz oradan.

Rumelihisar'ında kalmanı öneririm ben. Gece okulda takıldığında(hava ısınınca çok olur) eve dönmekte problem yaşayabilirsin :)
  • ruhi mucerret  (27.08.14 17:22:34) 
seneye metro acilacak; ulasimi dert etme. metro acilinca ev fiyatlari dusebilir de artabilir de; duserse hisarustu'nde kalmani oneririm, ortami guzeldir. okulun spor salonu ozel spor salonlarina gore uzun vadede hem ucuz hem de guzeldir; ucaksavar kampuste ucretsiz spor salonu bile var.
sisli yerine hisarustu'nu tercih ederim ki etmisligim de var*

  • kerim i fenasi  (27.08.14 17:30:53) 
bu sene r.hisarüstü'nden şişliye kaçmış biri olarak diyorum ki şişli hisardan kat kat iyi. sırf okula yakın diye rezil evlere bir sürü para istiyolar. ha şişli de ucuz olmayacaktır ama en azından paranın karşılığını alırsın. 4 senedir evde kalıyorum ilk defa güneş gören bi evim oldu.
bir de şimdi hisar metrosu yapılıyor açıldığında şişli'den gitmen 10 dakikanı falan alacak.

edit: arkadaşın dediği gibi metrodan dolayı fiyatlar düşerse o zaman tabiki hisarüstü.
  • kaffle  (27.08.14 17:34:18 ~ 17:35:38) 
Sisli mecidiyoy civarlari mantikli. Ulasimin kolay herterafa. Evet 59r 30dk civari suruyor oraya. Beyogluna'da metroyla kolaylikla gecersin.


  • delifaruk  (27.08.14 17:37:41 ~ 17:37:57) 
eğer hisarüstü'nde düzgün bir ev bulabilirsen okula yakın olmanı tavsiye ederim, sosyal hayatın için çok daha iyi olur, okuldaki eventlere çok daha kolay katılırsın, akşam dönüş saati derdin olmadan takılırsın.

şişli de iyidir, ama okuldan biraz daha soyutlanırsın.
  • md hus  (27.08.14 17:59:46) 
hisarustu ya da gulbag.

ben okurken bogazicinin yarisi buralarda kaliyordu.
  • earthsea  (27.08.14 19:57:16) 
mecidiyeköy tarafı gayet mantıklı.


  • pinkket  (27.08.14 20:06:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.