[]

dertliyim lan

Gencler toplanın hele bi akıl danısacagım; umarım daha cok moralimi bozmazsınız lan.

Ev alma isine girdim, haramidere tarafında (esenyurt-beylikduzu)hatta adını verem Milpark konutlarından. 2+1 ev 260.000 TL. (sozlesme imzalanmadı henuz ama 140bin için krediye başvurdum)
bu rakam dusundugumun uzerinde tabi ama evi de projeyi de baya begendik icimize sindi dogrusu ancak beni tek dusunduren bu meshur emlak balonu muhabbeti. Zaten bu kadar zorlanmısken ben aldıktan 2 ay sonra ev fiyatının dusmesini kaldıramam lan. gider intihar falan ederim sanırım.

iyi mi ettim / ediyorum kötü mu bilemedim. bi deyin hele,fikirlerinizi öğreneyim.

 
140 bin tl kredi çekmek iyi cesaret vallahi, emlak balonu hep bahsedilen bir olay yakın gelecekte bir gün illaki olacak türkiye'de malesef


  • matematik koyu  (27.08.14 16:09:47) 
türkiye çapında bir balon durumu söz konusu fakat istanbul bu konuda biraz farklı işliyor.

1. öncelikle istanbul'un abd gibi bir balon yaşaması pek bir söz konusu değil zira abd'deki balon pek talep olmayan bölgelerde dahi ev alan insanlar ve daha da önemlisi, kredi geçmişi dahi sorgulanmadan bu insanlara verilen krediler nedeni ile gerçekleşti. türkiye'de bankalar bankacılık krizinden sonra sıkı tutuyorlar işi bayağı.

2. istanbul faktörü. bazı ilçelerde boş konut bulmak ble mümkün değil. 2000i masaya koyuyorsunuz ama konut yok, bu sürekli verilen çin'in 2. 3. kategorideki şehirlerinin boş binalarından çok farklı bir durum.

3. olur da bir kriz patlak verirse istanbul'da belirli lokasyonlardaki evlerin çok ciddi etkilenme durumu pek yok. dediğim gibi, anadolu apayrı bir konu.

4. balon durumları her türlü sikiyor milleti işsizlik vb. olarak. tek sen etkilenmezsin.

sonuç olarak, kesinlikle emlak tabanlı bir kriz çıkmaz demek mümkün değil. ama çıkarsa çoğu kişi yan basacak. ekşi sözlük'te diyorlar "oh patlasın da ağaoğlu çöksün" halbuki bilmiyor adam, ilk kendisine patlayacak kriz.
  • kuja  (27.08.14 16:21:30 ~ 16:22:02) 
oralardan 260 kaada ev alacağına yazlık yerlerden 2, zorlarsan 3 ev alırsın. yazları da sezonluk falan kiralarsın para bile kazanırsın. üstelik yazlık mekanlarda da ''emlak balonu'' gibi bi olay olacağını sanmıyorum.


  • reavelyn  (27.08.14 16:22:27) 
geçen senelerde olsa herkese esenyurttan uzak durun her an her şey olabilir diyordum. imar planlarıyla oldukça haşır neşirim iş gereği.

ancak şimdi merak etme hocam. "yedirtmiyorlar". yedirtmeyiz diye aynı dalavereciyi koydular gene belediyenin başına. hiç bişi olmaz.
  • shiranai  (27.08.14 17:08:49) 
260.000 2+1 ev için çok yüksek bir rakam değil, balon patlasa dahi az bir miktar düşer, atıyorum 150.000 lira olmaz. balon patlarsa esas sorun yaşayacaklar ise bu balonun oluşmasında en büyük pay sahibi olanlar olur, yani 300.000 liralık evlere 900.000 liralar bayılanlar. işte o evler çok keskin bir düşüş yaşayabilir, alanın elinde patlayabilir.

ek: ayrıca öyle büyük bir kriz durumunda hukuk her zaman yardımcı olur, dava yoluyla kredi ödemelerini yeni duruma uydurma şansı var.
  • fengari  (27.08.14 17:09:36 ~ 17:11:21) 
alma.


  • tezek  (27.08.14 17:26:29) 
iyi yapmışsın aferin al


  • labanon  (27.08.14 17:39:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.