[]

IK'cılara bir sorum olacak

İş ilanlarına bakıyorum bazen şu tür şeylerle karşılaşıyorum. en az 3 yıl x konusunda tecrübeli askerliğini yapmış. yüksek lisans mezunu 28 yaşını aşmamış eleman arıyoruz.

yahu hesaplıyorum. bi insan 18 yaşında üniversiteye girse 4 senede hiç aksatmadan bölümünü bitirse. yine hiç aksatmadan 2 senede yüksek lisansını yapsa ve yine hiç sektirmeden direk askere gidip gelse 7 sene ediyor. Adam askerden gelir gelmez nefes almadan hemen o x alanında işe girse 3 sene çalışsa ;

18 yaş + 7 yıl + 3 yıl tecrübe = 28 yaş

İK'cılara soruyorum 29 yaşında olunca beni almayacak mısınız ? Belki ben işi daha iyi biliyorum ama 29 yaşına geldin sen artık işimize yaramazsın mı diyeceksiniz ? Derdiniz nedir acaba ? Saygılar sevgiler...

 
bakma oradaki yazana. sike sike alacaklar.


  • baldur2  (27.08.14 15:27:05) 
şimdi orada 3 sene x konusunda tecrübeli diyor ve 28 yaş sınırı koymuş ya. adam 3 sene değil de 4 sene çalışıp başvursa yaş sınırını aşıp elenecek heralde. halbuki daha tecrübeli adam ama sen 29 yaşındasın oo çok yaşlısın deyip eleyecekler gibi geldi bana. Bunun mantığı nedir çok merak ettim. Ne içiyorlar bu ilanı oraya koyarken ?


  • maxhoper  (27.08.14 15:29:15) 
tercihen yüksek lisans mezunu yazarlar genelde. ayrıca yüksek lisans yaparken çalışmak mümkün. askerliği 1 sene olarak saymışsınız çalışmaya başlayıp sonra askere giden ve aynı yere geri dönen bir sürü insan var. başında sonunda 15'er gün ekleseniz 7 ayda aradan çıkartmış oluyor.

kısaca bu özelliklere sahip azımsanmayacak sayıda insan var. ama genelde iyi işlerde çalışan ve düzenini kurmuş insanlar olurlar. maalesef o sikko ilandaki işte en fazla alınabilecek para 1500 TL fln olur.

yani bu özelliklere sahip olmasanız bile başvurabilirsiniz :)
  • yimirta  (27.08.14 15:50:27) 
@yimirta ben daha askerliğini yapmamış birini işe alan bir yer görmedim. Elbette öyle iş yerleri var da örneğin mühendis alacak normalde bir mühendis askerliğini yapıp geldiğinde o şirketin standardına göre 2200 tl ile işe başlayacaksa askerliğini yapmamamış adama 1000 tl vererek işe başlatıyorlar. Yada hiç işe almıyorlar.

Askerliği 1 sene yazdım zira şu an askere başvuru yapsanız kasım ayında askerdesiniz. Önümüzdeki nisan ayına kadar full askerlik. Ancak haziranda kendinize gelirsiniz. yani aşağı yukarı 1 yıl gidiyor kısa dönem askerlikte bile. Şansınıza uzun dönem de çıkabilir ki buna hiç değinmedim bile.

Bir de lisanstan sonra yüksek lisansa girmeden önce işe gireyim derseniz bu sefer de iş bulana kadar kaybedeceğiniz süre içinde 28 yaşını aşmış oluyorsunuz. Kimse kollarını açmış siz bi mezun olsanız da hemen işe alsak diye beklemiyor. Bir süre iş arıyorsunuz mecburen. her türlü eleniyorsunuz yani. Askere gitmeden yüksek lisanstayken de iş bulmak çok zor. Elbette iş bulunur. Gider bir yerde garsonluk yaparsınız. o da iş ama ben kendi mesleğini yapmaktan bahsediyorum ki gittiğim iş görüşmeleri o aşamada hep askerlikten yattı. Son aşamaya kadar geliniyor maaş bile konuşuluyor herşey güzel askerlikten yatıyor. Yani anlatıldığı kadar kolay değil yüksek lisans yaparken işe girmek.

Ben niye böyle bir ilan verilir onu anlayamadım. Milimetrik ilan vermişler. Kıl payı bir iki aylık bir aksama yaşasanız teknik olarak yaş sınırından uçuyorsunuz zaten. Nedir burada amaç çözemedim. Ayrıca ben işi biliyorsam 28 yaşında olsam ne olur 30 yaşında olsam ne olur. Genç eleman çalıştırmak isteriz diyenler de var. 2 yaş hiç bir şey değiştirmez bana göre. Kaldı ki 80 yaşına kadar orada çalışacak değil kimse.
  • maxhoper  (27.08.14 17:39:54 ~ 17:42:51) 
amacım ümit kırmak ya da ilanı savunmak değil. ama işsizliğin doğurduğu bu zor şartlarda daha mücadeleci olan insanlar hızlı yol alıyorlar. adamın çalışmaya ihtiyacı varsa okulu fln çok hızlı bitirip, stajını da doğru düzgün yaptıysa bir an önce işe atılabiliyor. ben daha askerliğini yapmamış birini işe alan bir yer görmedim demişsiniz, hemen örnek vereyim;

1)çalıştığım şirkette management trainee olarak çalışan askerliğini yapmamış bir çok insan var
2) daha önce big four'dan birinde çalıştım. okuldan mezun olur olmaz buraya girmiş 28 yaşın altında, yüksek lisans yapmış kıdemli danışman, kıdemli denetçi veya supervisior pozisyonunda birçok arkadaşım vardı
3) okuldan mezun olur olmaz banka müfettişlik sınavına girip yetki aldıktan sonra askere giden arkadaşım ve onun iş arkadaşlarını biliyorum (hiçbiri 4000 altında maaş almıyordu)
4) kuzenim avukat olarak kurumsal bir şirkette işe başladı şu anda yüksek lisans yapıyor. yaşı 28 altında
5) en güzelini sona sakladım ben okuldan mezun olur olmaz askere gittim, diğer kısa dönemler arasında yaşı en küçük olan bendim. 20 kişiydik ve bunların 19'u da çalışıyordu. yalan olmasın 10'dan fazlasının yüksek lisansı vardı ve mühendislerdi :) bu arada çalıştıkları şirketler arasında aselsan, pfizer, arçelik ve sabancı holding vardı

bunları ayar vermek amacıyla ya da dediğim gibi moral bozmak için yazmıyorum. ama sizin çevrenizde yok diye bütün dünyayı o şekilde sanmanın bir alemi yok. ben okuldan hemen sonra askere gittim geldim, çalışmaya başladım, evlendim ve bu sırada hala üni okuyan lise arkadaşım vardı. ver bir öğrenci sigarası falan diye takılıyorduk. 27 yaşında ilk işinde çalışmaya başladı şu anda gayat güzel bir firmada yönetici, işini seviyor ve onu da seviyorlar. altında arabası ve 5000'den az olmayan bir maaşı var.
  • yimirta  (28.08.14 12:51:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.