[]

Garip bir böcek

Şu 3 günde, 3 kere karşıma çıkan, büyük, kabuklu bir böcek var. Böceklerden iğrendiğim için yaklaşamıyorum bile yanına. Raid falan işe yarar mı bunları öldürmeye?




 
zzzz diye ses çıkartıyor mu hareket ederken? ama baya baya sesli yani yan odadan duyuluyor. bizim evde de vardı böyle bi tane, böcek ilacı işe yaramamıştı üstüne saç spreyi sıktım. en garanti çözümü o verdi.


  • aslibenimadimasli  (07.07.09 18:56:44) 
www.zin.ru

linkteki böcek ise, Coleoptera(kınkanatlılar) takımından olmalı.. mayısböceği diye biliniyo. erginleri zararsız.

uçarken insanı korkutabiliyo iri bi böcek olduğından, gece ışığa doğru uçar genelde, gündüzleri yaya moduna girer.

ille de öldürecem derseniz bi yakınınız çatada çutada terliknen dalabilir biyere konduğu zaman. tepesine gasteyle vurursanız ilkinde ölmeyebilir. elitra -kabuk dediğiniz yapı- iyi koruma sağlar çünkü.
  • cyclops  (07.07.09 19:26:27) 
bende de kısmi böcek fobisi var ama o böcekler çok sevimli yahu.kabuklarının üzerinde desenler falan oluyor öyle güzel güzel. bence alın sevin sonra dışarı bırakın, o da olmadı birine söyleyin atsın dışarı. öldürmeyin garibanı. iki üstteki cevabın sahibini de kınadım.

tabi tahmin ettiğim böcekse. benim dediğim de bayağı gürültülü bir dzzzt sesi çıkartıyor.
  • başımıellerimin arasınaalıpdüşündüm  (07.07.09 19:26:32 ~ 19:27:21) 
Şekil aynı ama üstündeki desenler yok. Ayrıca uçmuyor. Her gördüğümde takılıyordu evin içinde. Öldürmeden atmak isterim ama öyle böyle değil korkum, duramıyorum yanında.


  • sesee  (07.07.09 19:52:39) 
kınamışsınız beni ama kısmi fobi olmaz, hoşlanmıyor olabilirsiniz birtakım böcekten. böcek fobisini allah düşman başına vermesin, ben mutfağa kelebek girdi diye 2 gün evden su içmediğimi bilirim. düşünün ki kapınızın aralığında bu böcek geziyor, ve görünce bile kramp giriyor elinize kolunuza. süpürgeyle çekecek kadar bile yaklaşamıyorsunuz. o zaman hiç sevimli gelmiyorlar. hatta ben ölüsünü de burger king servis elemanına rica edip aldırmıştım, ona kapıyı açana kadar da ne çektim bir ben bilirim.


  • aslibenimadimasli  (07.07.09 21:36:36) 
çoğalmadan öldürün.


  • aithra  (08.07.09 14:20:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.