[]

kredi notu ve kredi çekebilir miyim sizce?

merhaba;

durumu hemen özetleyeyim. bankadan kredi çekmek istiyorum. 2000 lira kadar. 12 ay vadeli. öğrenciyim, belgeleyebileğim bir gelirim yok ama gelirim var. çalışarak kazanıyorum. yaklaşık 1500 lira civarı. değişiyor. bu parayı da önümüzdeki ay kazanmaya başlayacağım iki aydır çalışmıyordum staj sebebiyle.

kredi notum büyük ihtimalle çok kötü. ikia det kredi kartım var. işbankasından 300 lira limitli, öğrenciliğimin ilk senesinde çıkartmıştım. limit dolu. düzensiz sadece asgarisini ödüyorum. teb 1000 lira limitli. limit dolu. haziranda çıkarttım. o sıralar sigortalı bir işte 1100 lira maaşla çalışıyordum. işten çıkartıldım temmuz başında. onun da ödemesini düzenli yapamıyorum. yani sizinde anlayacağınız gibi kredi notum çok kötü görülüyor.

kefil zorlasam bulurum ama yüzüm yok arkadaşlarımdan istemeye kefillik. çok zorda kalırsam belki. 26 yaşımdayım. inşaat mühendisliği öğrencisiyim. bu haziranda kesin mezun oluyorum. geleceğim parlak, iş durumu falan hiç bir sorun yok.

ttnet'e 650, lira borcum var mahkemeye verecekler büyük ihtimalle çünkü ödeyemiyorum. internet taa 5 ay önce falan kapandı ödeyemediğim için boşu boşuna fatura geliyor her ay. kredi kartlarına toplamda 1400 lira borcum var. artı yapmam gereken bi 500 liralık da ödeme var oraya buraya.

benim kredi çekmekten başka kurtuluşum yok. ttnet borcunu ödeyip kredi kartlarını yarılayacağım. işte neyse uzattım 2000 lira kredi çekmem lazım.

bankalar bu durumdaki birine kredi verir mi? nasıl verir? illa kefil diye diretirler mi? ölecek miyim?

 
çok zor vermesi. sanmıyorum


  • oddyseus  (27.08.14 13:38:13) 
git bir şansını dene. 2000 lira çok para değil, şubelerin kendi insiyatiflerinde kredi verip vermemek. teker teker gez bankaları, yapacak bir şey yok.


  • fengari  (27.08.14 14:35:24) 
Çalıştığın yerden avans iste.


  • cakabo  (27.08.14 15:02:34) 
hsbc'ye ya da ing'ye bi bak derim. hani belki verirlerse bunlar faizi yüksek tutup verebilir ama normal şartlar altında senin koşullarda birinin kredi alması maalesef imkansız. kkb'ni sorgulat bir de. eğer 300-400 civarındaysa imkansız ama 900 ve üzeri sayılardaysan olur belki.

alacağın cevap büyük ihtimalle '' en az 3 ay düzenli ödeme yapın gelin yeniden bakalım'' olacaktır.
  • cayisekersizrakiyisekicenadam  (27.08.14 15:08:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.