[]

fobi

Butun hayvanlara karsi cok buyuk bir fobim var.oyle boyle degil ve bu beni cok rahatsiz ediyor.inanilmaz seviyorum ama bir o kadarda korkuyorum.en yakin 2 arkadasimin evinde golden var ve her istedigimde gidemiyorum cunku hayvan benim yuzumden baska bir odada durmak zorunda kaliyor bu da beni eahatsiz ediyor.nasil asarim,bunun bi tedavisi varmidir?kucukken kopek saldirmisti acaba bu da etkili mi oldu?




 
Muhtemelen. Bende kopek fobimi istemsizde olsa sokak kopeklerinin bol miktarda oldugu bir mahalleye tasinarak yenmistim. Su an geceleri filan eve donerken havliyorlar, sonra o isi oyuna ceviriyoruz :)

Tavsiyem olabildigince iletisime gec onlarla. Eger nasil iletisim kurulur bilmiyorsan yanlarina git ve biseyler de, sevmeye yelten. Saldiracaklarina veya isiracaklarina ihtimal vermiyorum.
  • bruceandwayne  (27.08.14 12:10:47) 
Yavrularıyla yakınlaşmak bir başlangıç olabilir. Bir de her fobinin psikolojik bir tedavisi var. Bunun da vardır. Yardım alabilirsin.


  • arnold schwarzeneger  (27.08.14 12:11:14) 
imkanin varsa bir terapist/psikologa git.


  • wpi  (27.08.14 12:12:43) 
En cok oglum icin bu korkuyu yenmek istiyorum.kedi,kopek icin deliriyor ama eve alabildigim sadece balik ve kaplumbaga


  • brnbrs  (27.08.14 12:13:23) 
Emin degilim ama bence bu fobi degil, korku sadece. Yani sevimli bulabiliyosan, sempati duyabiliyosan fobi degil gibi. Ben de kopeklerden cok korkuyodum, ama aslinda uzaktan cok seviyodum, sadece bana zarar vericekmis gibi geldigi icin asla yaklasamiyodum. Erkek arkadasimin kopegiyle hasir nesir olunca gecti, artik sokaktaki kopeklerden de korkmuyorum. Ama bi anda olmadi, yavas yavas. Basta iste kopek bana her yaklastiginda isircak diye panik oluyodum ama kendimi tutuyodum kacmamak icin, sonra dokunup sevmeye basladim falan, simdi elimi agzina bile sokarim :) hazir senin de arkadasinin kopegi varken uzerine git bence, yavas yavas samimiyet kur, o zaman kafandaki "kopek bana zarar vericek" algisi silinecek zamanla.


  • saçdemeti  (27.08.14 12:21:46) 
@Sacdemeti aynen oyle
Yani yanima oyun icin gelse bile sanki beni isircak bana zarar vercek gibi hissediyor hemen topukluyorum ciglik cigliga.

  • brnbrs  (27.08.14 12:24:23) 
Bir arkadaşım da kedilerden korkardı ani hareketleri olduğu için. Sonra evine sokakta bulduğu yavru bir kedi aldı. Şu an bir problemi yok. Küçücüktü zaten, elinde büyüdü.


  • sesee  (27.08.14 13:28:01) 
kedi al kedi. yazarken içim ısınıyo yüzüm gülüyo. yavru bi kediyi sev hiçbi şeyciğin kalmaz :)


  • bana da mi lolo  (27.08.14 13:48:14) 
al bana teşekkür et

www.ciceksepeti.com

:)
  • bana da mi lolo  (27.08.14 13:55:07) 
@Sheisguilty cevremde kedisi olan arkadasim yok.ama ruyalarima giriyor ve alismak onlari sevmek istiyorum.keske bir sihirli degnek olsada birden cozulse su durum.


  • brnbrs  (27.08.14 13:58:09) 
verdiğin örnek fobi değil.. acıma duygusu.


  • monreve  (27.08.14 13:59:40) 
@Bana da mi lolo
Bu ne yaa :)gercek zannettim ilk baktigimda :)

  • brnbrs  (27.08.14 14:00:18) 
Lütfen korkunuzu tam olarak yenmeden eve kedi köpek alayım demeyin. Olumsuz bir durumda sve alışmış hayvan evden gitmek zorunda kalır, hayvanın psikolojisi bozuluyor. Bir kedinin köpeğin ömrü en az 10 yıl, bunu göz önünde bulundurun korkunuzu yendiğinizde de, sırf çocuğunuz istiyor diye değil, bakabilecekseniz sahiplenin.

Facebooktaki kedili köpekli grupları sayfaları takip edin, mümkünse bir terapiste gidin, barınakları ziyaret edin oradaki hayvanların durumlarını görün, korkunuzun kaybolacağını düşünüyorum
  • mutlusismankedi2015  (27.08.14 14:02:54) 
Ben korkumu yenmeden eve sokamam zaten,sokarsam ben giremem.sadece oglum icin degil tabi dedigim gibi korktugum kadarda seviyorum,aileye dahil olan bir hayvani sokaga birakacak kadar vicdansiz degilim.


  • brnbrs  (27.08.14 14:10:38) 
fobinin tedavisi, korkunun üzerine gitmektir. ben de bazen tanımadığım köpeklere çok yaklaşıp sevemem hemen. çünkü tanımadığım için huyunu suyunu bilmiyorum hayvanın, belki bir travma geçirdi ve saldırganlaştı veya dokunulmaktan hoşlanmıyor mesela..

kendiniz hedef koyun, atıyorum ;
kedi-köpekle aynı odada kalmak
dokunmak
kucağa almak vs vs
ama bunları tanıdıklarınızın hayvanlarıyla yapın. Emin olun ki zamanla aşarsınız.
  • innerbliss  (27.08.14 15:52:12) 
buzlu suya nane koy. kırk gün kırk gece hayvanın gezindiği yerlere serpiştir.korkunun geçtiğini göreceksin


  • labanon  (27.08.14 18:56:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.