[]

moderatör uçurtmak / hollowlife mağdurları

gereksiz sebeplerle cevaplarım/duyurularımın silindiği oluyor. ama muhattap olmak istemiyorum o kişiyle. Böyle bi Hollowlife gibilerini toplanıp şikayet edebileceğimiz daha üst seviye bi abimiz yok mudur yahu? yani modluğu alan at mı koşturuyo istediği gibi. denetlenmiyor mu bunlar?

bunun üzerine beni uçurmasınlar tabi sonra.

(bkz: duyurunun bütün sakinleri birleşin)

bu herifi sevmeyenler bi boy göstersin bakem

 
bence burda imza toplayalım. bi keresinde ard arda bazıları eski bazıları yeni cevaplarımı sildi. profilime girip benimle uğraşıyor sanırım.

ben imza veriyorum.
  • fuzuli  (27.08.14 00:43:12) 
buradan destek gelirse. change.org ve imza.la'dan kampanya başlatacağım


  • oddyseus  (27.08.14 00:44:55) 
imza falan bişi açarsanız imzalarım.

tabi sistemin değişmesi lazım. :/
dediğin gibi moderatörleri falan oylayabilmek gerek.
dövlet bize bohmir.
  • siradisi00  (27.08.14 00:49:54) 
imza filan olursa atarız.yeter ki ergenler temizlensin.


  • mehmetoloji  (27.08.14 00:54:08) 
destek veriyorum. verdim gitti, bi hal çaresi buluna...


  • doxanikee  (27.08.14 01:29:28) 
adam kalkmış "ard arda bazıları eski bazıları yeni cevaplarımı sildi" diyor sonra da burdan çıkardığı anlam "demek ki profilime girip benimle uğraşıyor"

evet zaten başka ihtimal olamaz kesin yüzde yüz böyledir. profiline girip seninle uğraşıyordur kesin.

ispiyon arabirimine girip ispiyonlanmış cevapları sırasıyla silmiş filan olamaz böyle bir ihtimal gelmiyor adamın aklına. senin peşinden koşturuyordur bugün fuzuli nickli insanla uğraşayım dur şunun tüm cevaplarını inceleyeyim de tek tek sileyim diyordur.

bu zekadaki adamların tepkileri niye ciddiye alınsın allasen?

Zetahead +1 ayrıca. ben moderator olsam sorudaki herif kelimesinden dolayı seni uçurabilirdim mesela. çünkü herif kelimesi hakaret olarak değerlendiriyor. sözlükte birisinden herif diye bahsettiği için uçurulmuş sürüyle insan var. sözlükteki herif başlığını inceleyebilirsiniz örneklerini görmek için.
  • newbie.  (27.08.14 01:35:17 ~ 01:38:07) 
simdi dikkatimi cekti msjlarıma baktım 3 tane yakın zamanda silinen cevap hollowlife. ben de varım. ^^


  • slalom  (27.08.14 01:42:36) 
ben de bunu anlayamiyorum benim cevabim silinse ne olur, silinmese ne olur? bu kadar kafaya takmak, hayat memat meselesi haline donusturmek garip geliyor.


  • John Finn  (27.08.14 02:09:00) 
@John Finn hocam cevap silinmesi durumua göre önemsiz olabilir. Ama ciddi açtığınız önemli bir duyuru anlamsız bir sebeple silinince hoş olmuyor. Bir de bunu alışkanlık hlaine getirince bir moderaöt hiç olmuyor.


  • oddyseus  (27.08.14 02:10:35) 
imza filan ne gerekliyse,yanındayım.


  • ataturkist  (27.08.14 02:18:54) 
bakın arkadaşlar hollowlife kötü bir moderatör değil. compumaster tepkileri sallamıyor da değil.

olay şu, hollowlife duyuru'nun en çok çalışan moderatörü. sildiği duyuru ve cevaplar da kural olarak belirlenmiş sınırların dışına çıkmıyor. yani kurallara uymayan duyuruları ve cevapları siliyor.

dedik ya en çok çalışan moderatör. şuradan istatistiklerine bakabilirsiniz, sayfanın altında: www.eksiduyuru.com böyle olunca ne oluyor? atıyorum adam 1000 tane duyuru/cevap siliyor. bunların 980 tanesi gayet yerinde ve silinmesi gereken, kurallara uymayan duyurular ve cevaplar. 20 tanesi de kurallara uygun değilmiş gibi gözükmekle birlikte, aslında kurallara uygun, silinmemesi gereken şeyler. arada onlar da silinmiş. insan hali, hepimiz yanılabiliriz.

ee noluyor? o 20 kişi çıkıp isyan ediyor. sanki hollowlife 20 duyuru silmiş, onları da hatalı silmiş, duyurucuya takmış, önüne geleni silmiş falan zannediliyor.

hollowlife'ın 1000 duyuru/cevap sildiği sürede diğer bir moderatör zaten hepi topu 20 duyuru/cevap siliyor, onları da doğru siliyor. zannediyorsunuz ki o daha iyi moderatör, hollowlife kötü. rakamlara bakınca biri 20 tane kurallara aykırı duyuru/cevap silmiş, diğeri 980 tane kurallara aykırı duyuru/cevap silmiş.
  • kibritsuyu  (27.08.14 12:20:51 ~ 12:22:18) 
kapı gibi compü var hollow'un arkasında. kimi uçurtuyosunuz allasen.

ek: hollowlife'ın sevilmeme nedeni bir şeyleri silip durması değil, hata yaptığı zaman kabul etmemesi.
  • devilred  (27.08.14 18:29:19 ~ 18:36:38) 
valla açın bir anket en basitinden bakalım kaç kişi hollowlife sevmeyenler. hayır niye sevmiyorsunuz anlamıyorum saçma bir şey için spam yaptım bir kere spam de değil de her gün bir defa açtım ama meğer 3 gün süre geçmeliymiş silindi hepsi sonra başka bir olay için ama önemli bir şey için defalarca açtım sildim açtım sildim dokunulmadı neden çünkü önemli. bence abartıyorsunuz.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (17.09.14 00:35:05) 
O değil de neden her anti-hollowlife duyurularında kibritsuyu görülüyor?


  • dessy  (17.09.14 09:58:15) 
eger silinen duyuru veya cevap www.eksiduyuru.com adresinde yer aliyorsa, kaldirilma nedeni orda yer aliyorsa hollowlife degildir sorun, sorun ordaki kurallardir.

hollowlifela olan tüm konusmalarimda hak vermek durumunda kaldim cünkü gercekten de kurallari bilmiyormusum dedirtti. itiraz etsem neye itiraz edeyim? adam kuralina göre silmis. hakli.

bence;

"Soru sahibine ya da cevap yazmış birine fikir belirtmek istiyorsanız "mesaj" linkini kullanıp kendisine mesaj atın. Diğer durumlarda 'cevap' olmayan her şey siliniyor."

gibi kurallar degistirilmeli ve moderatörler bu yeni kurallara göre süzgecten gecirmeli. insiyatif kullanmaktan ziyade daha net belirlenirse kurallar, böyle herkes ayri bir konuda sikayet etmez. hakli oldugunuzu düsündügünüz silinen soru cevaplar yukaridaki kuraldan muzdaripse, bence kural degisikligine oynanmali, bir iki moderatöre degil. cünkü ben mod olsaydim, gece gündüz soru cevap silmek zorunda kalirdim mevcut kurallara göre. sorun modda degil bence.

pesin edit:bu da fikir belirtiyor diye mesajla iletilmeliydi mesela direkt yanit vermediginden dolayi. bu yanitim silinebilir gayet bu kurala göre mesela.
  • wiillii  (17.09.14 10:13:43) 
evet kötü bir moderatör, sebebi denildiği gibi, hatalı olduğunu kabul etmemesi. 980 doğru sildi, 20 hatalı, hatalı silinen 20 duyuru için hatasını kabul etmiyorsa kötü bir moderatördür.

benim mesela son zamanda bir duyurumu "sebepsizce, hunharca" silmiş. bunu kibritsuyu'na sormak isterim, bu da mı gol değil? sebepsizce duyuru silen bir moderatör iyi bir moderatör mü?
  • [silinmiş]  (17.09.14 10:41:16) 
"niye kibritsuyu savunuyor" sorularına cevap vermek istiyorum.

önzelikle belirteyim, cevap veriyor veya savunuyorsam bunu ben de bir moderatör olduğum için, moderatör arkadaşımı savunuyor olduğum için değil, duyuru'da aktif bir kullanıcı olduğum için cevap veriyorum. dikkat ederseniz, istatistiklere de bakarsanız, moderatörler içinde sitede soru soran, sorulara cevap veren en aktif kullanıcı benim. moderatör sıfatımla değil, samimyetime güvendiğinizi düşünerek kullanıcı sıfatımla cevap veriyorum.

hollowlife'ın sildiği, sildiği için eleştirildiği duyurulara, cevaplara bakıyorum, çoğunda hiçbir sorun göremiyorum. hollowlife kuralları harfiyen uyguluyor ve ona göre siliyor. sadece esnek davranmıyor, katı davranıyor. bu yüzden itiraz edenlere kuralları doğru olarak açıklayabilme derdindeyim. hepsi bu.

bozacının şahidi şıracı diyen arkadaş mesela "soruya cevap değil" olayını hiç anlamamış. tavsiyem, tekrar bi kuralları okusun. cevap verdim sanıyor ama anca birilerine laf sokma derdinde. cevap verdim sandığı için de silinince kızıyor. cevap vermek bu değil.

ya yemin ederim compumaster izin veriyorsa bu cevabım silindi diye itiraz edenlerin silinen cevaplarını hatta nickleri de gizleyerek burada paylaşmak istiyorum. arka arkaya okuyunca kendiniz bile "ulan ne çöp cevaplar vermişim" diyeceksiniz.

compumaster izin ver nickleri ve silenleri gizleyerek yayınlayayım. insanlar görsün neler siliniyor.
  • kibritsuyu  (17.09.14 13:46:50 ~ 13:57:33) 
bak doxanikee. bütün cevaplarında böyle aşağılayıcı, hakarete varan laflar var. zaten onu demek istedim, anlamadın. kurallar değişse de küfür, hakaret, aşağılama değişmez. soruya cevap vermek yerine soru sorana veya soruya cevap verenlere "hede diye canlı", "dar kafalısınız", "saksocular", "ne boş adamsın", "çocuk musunuz" şeklinde laf sokmaktan ibaret şelyer yazarsan istediğin kadar kural değiştirelim, onlar silinir.

forum değil burası önce onu anla. gidip istediğin forumda istediğin daşşağı geçebilirsin. burada yasak. anladın?

ayrıca hiçbir yerde "kurallar değişsin" gibi bir şey dememişsin, öyle bir imada bulunmamışsın. anca laf iteleme derdindesin.

bak baştan beri buraya verdiğin cevaplar sırasıyla

- destek veriyorum
- moderatör saksocuları gelmiş (bu silinmiş)
- aha kibritsuyu da geldi bozacı şıracı
- kibritsuyu denen canlı, yarak kürek kurallar var değişsin.

hep laf sokma, hakaret etme, aşağılama derdindesin. silinen bütün cevapların da bu minvalde. kurallar değişsin falan da dememişsin. önce terbiyeli ol, sıkıntın varsa insan gibi duyuru açıp, mesaj atıp şikayetini belirt, hangi kuralın sana göre niye saçma olduğunu açıkla, değerlendirelim.
  • kibritsuyu  (18.09.14 11:15:07 ~ 11:38:15) 
hala anlamadınız mı? bizim kültürümüzde iktidara karşı gelmek yok, her ne platformda olursa olsun karşı gelenler bastırılır.

moderatörler oylama ile seçilmeli. yapılan her moderasyon aktivitesi için de şeffaf olunmalı, şikayetler dinlenilmeli. hesap verilebilmeli.
  • [silinmiş]  (18.09.14 11:52:47) 
adı üstünde.


  • hkku  (18.09.14 12:13:16) 
zetacan for prezidınt

holov denen adam burası sanki çok ciddi doktorlar forumuymuş gibi geyik cevapları siliyor ve bence bu saçma. burası bu kadar kurallı bir platform değil. öyle günaşırı kavganın gürültünün koptuğu bir yer olsa duyuru, bu kadar keskin kurallar uygulanmasını anlarım ama değil. herkes eğlenirken bir bakıyorsun silindi yazısı geliyor mesaj kutuna. ağzımızın tadı kaçıyor ali rıza beyyy
  • shiranai  (19.09.14 14:12:33) 
compumaster izin verdi. şimdi içinizden birinin silinme tarihçesini paylaşacağım. o kendisini biliyorsa ister mesajla, ister buradan "şu hatalı silinmiş" desin tartışalım.

buyrun: i.imgur.com
  • kibritsuyu  (19.09.14 15:08:08) 
buyrun bir başkası: i.imgur.com

çok uzun olduğu için ekrana sığabildiği kadarından rastgele aldım.
  • kibritsuyu  (19.09.14 15:18:01) 
kibritsuyu, silinen duyuru ve cevapları göstermen neye hizmet ediyor. tamam hatalı duyurular ve cevaplar siliniyor.

burada mevzubahis, hatalı olmasa da, subjektif olarak silinen duyuru ve cevaplar için bir aksiyon alınmaması, bir yaptırımının olmaması. Dediğim gibi, 980 haklı gerekçeyle siliniyorsa, 20 haksız ya da asılsız silinme varsa bu 20 haksız silinme için bir açıklama, aksiyon, sorgu sual yoksa, diğer 980'in bir anlamı kalmıyor.

muhasebe gibi bu da, senin daha iyi bilmen lazım, 1000 doğru kayıt girersin her gün, kimse takdir etmez, 1 hatalı kayıtla işten atılırsın, şirketi batırırsın.
  • [silinmiş]  (19.09.14 15:25:51 ~ 15:26:13) 
980 ve 20 sayılarını örnek olsun diye söyledim. oturup saymış değilim. sadece örnek verdim. iş hayatının acımasızlığıyla bir internet sitesi yönetimini karşılaştırman uygun bir karşılaştırma değil.

şunun için gösteriyorum, bu silinen cevaplar burada gelip "cevaplarım siliniyoor" diye itiraz edenlerin tarihçeleri. sizler yüzlerce geyik cevabınıza hoşgörü gösterip silmemezi bekliyorsunuz, yüzlerce geyiğin içinden silinen belki haklı, belki haksız bir mesajınız silindi diye "site rezil yönetiliyor" diyorsunuz.

kanaat diye, intiba diye bir şey de var. adamın bütün cevapları sırf geyik, sırf hakaret, sırf laf sokma, kırk yılda bir gelmiş yine geyikle karışık cevap vermiş, o da arada silinince vay efendim cevap vermiştim silinmiş. e o da arada karışmış kusura bakma.

ha bunlar uçmuş kullanıcı da değil bu arada. bak geyik yapıyor diye adamı tutup uçurmuyoruz da, sadece yaptığı geyikler siliniyor o kadar. işten atma ile ilgili örnek vermişsin, o yüzden belirtmek istedim.
  • kibritsuyu  (19.09.14 15:43:40) 
şimdi siz diyorsunuz ki tamam haklı olarak silinenler var ama silinmesi gerektiği halde silinmeyenler de var onlar niye silinmiyor he mi ? o zaman siz diyorsunuz ki ya her şey her kurala uymayan ufacık şey bile silinsin ya da hiçbir şey silinmesin kafamıza göre takılalım çöp olsun buralar he mi ? yani sistemde ufak tefek aksaklıklar var diye bütün sistemi yok edelim diyorsunuz hayır mod seçseniz nolacak altı üstü takılmalık bir site burası girip vakit geçiriyorsunuz, makara kukara yapıyorsunuz bazen de çok ciddi işinizi görüyorsunuz ama hiçbir şekilde hayatınızı etkileyen bir yer değil. en başta anonim lan nedir bu asabiyet ciddiyet takmayın olum bu kadar he deyin geçin benim de silindi bazı cevaplarım duyurularım sinir oldum ilk görünce ertesi gün geçti sonra aklıma bile gelmedi bak bak ibişler sildiler diye. ya da ne yaptım ufacık bir değişiklik yaparak kurallara uygun yazdım aynı şeyi silemediler bu sefer. küfür yasak ve o yüzden mi silindi ? amına koyayım demek yerine mnkym yazın olsun bitsin kurallarla oynamayı bilin azıcık. bu kadar da takmayın kafaya valla erken yaşlanırsınız.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (19.09.14 15:45:45) 
kibritsuyu, hollowlife için acılan ilk duyuru değil bu. her seferinde gelip, kendisinin yerine sen söz sahibi oldun. ancak az önceki yazında 'siz' ve 'biz' şeklinde ifadelere keşke yer vermeseydin, daha iyi olacaktı.


  • dessy  (19.09.14 15:57:47) 
arkadaşlar abartmayın allaseniz. neticede ekşi duyuru burası, burada çok zaman geçiriyorum ama şurada cevabım silindi diye bu denli tepkili olmam. üst mercilere şikayet hakkaten komik. hayatta birçok haksızlığa uğrayıp sesinizi çıkaramamış, kabullenmek zorunda kalmış bile olabilirsiniz. hergün bir şikayet bu konuyla ilgili. benim de silinen cevaplarım oldu, hatta bir kere uçtum. ama hiçbir moda diş bilemedim. sinirden elim ayağım titremedi. lütfen sakin.


  • rock n roll  (19.09.14 16:11:32) 
@dessy: siz ve biz derken amacım bir ayrımcılık yaratmak değildir. siz derken kast ettiklerim kullanıcıların tümü değil, silinen cevaplarının haklı veya haksız olduğuna bakmadan itiraz edenlerdir. biz dediğim ise moderatörler.

daha önce dediğim gibi, hollowlife'ı savunmuyorum. genel olarak moderasyonun yaptığı uygulamaların doğruluğunu, moderatör olarak değil, kullanıcı olarak sizlere göstermeye çalışıyorum. moderasyonu eleştiren her duyuru hollowlife üzerinden açıldığı için savunuyormuşum gibi görünüyor sadece. lütfen bundan "siz ezik kullanıcılar", "biz yüce moderatörler" gibi bir ayrımcılık anlamı çıkarmayın, üzülürüm.
  • kibritsuyu  (19.09.14 17:21:37 ~ 17:23:08) 
kime yakıştırırsan yakıştır. ben burada kullanıcılar hatalarını görsün, doğru bilinen yanlışlar açıklığa kavuşsun istiyorum. mesela "diğer argo cevaplar duruyor" demişsin. ama senin cevabın argo sınırları dışında resmen küfür. "anasını satayım" ile "anasını sikeyim" arasındaki fark gibi.

gördüğün gibi sen de neredeyse hepsinin silinmesinin doğru olduğunu kabul ettin. "o geyik cevaptı, bu telif hakkıydı, bu atışmaydı" diyerekten. yani kimse fazladan olmaması gereken bir cevabını, duyurunu silmemiş.

arkadaşlar. burası memurlar.net değil. geyik de yapılır, eğlence de yapılır, atışma da yapılır. lakin mevzu bitince duyuru!ya katkısı bulunmayan bu cevaplar silinir, silinmelidir. ha arada geyikler yapılıri cevaplar silinir de geyik yaptığın cevabının silinmesine şaşırıp "moderatör haksız sildi" dememelisin.

ben geyik yapmıyor muyum, yapmadım mı? ben de yapıyorum. ben de moderatör olmama rağmen hollowlife gelip benim de cevabımı siliyor. ehehe diyip geçiyorum. olması gereken de bu. zaten silinmesi lazım. yap geyiğini, geyik bitince silinsin ama buna da itiraz etmemelisin. eğer bu geyikler ilelebet kalırsa işte o zaman duyuru boka döner. "duyuru bozdu" diyenlerin dediği olur. okunmaz bir forum halini alır.

colonizer[i]'ın tarihçesi: i.imgur.com

bunları da bir açıklarsan sevinirim. hangi duyuru altına cevap olduklarını görememeniz bir handikap. ama ben şahsen pek masum cevaplar göremedim.

fikrini değiştirebileceğimi sanmıyorum, senin de kuralları kabullenip "hmm öyle miymiş" diyeceğini de sanmıyorum. ama yine de ben bunu kendime görev bildim, dorğu bilinen yanlışları açıklamak isterim.

bu arada hollowlife'ı da bizzat tanımam. kimseyi savunduğum yok. sadece nerede yanlış yapıldığını açıklamayı kendime görev edindim. gösterdiğim tarihçeler içinde sadece hollowlife'ın değil, kendi sildiğim cevaplar da var. o yüzden onun bilmemkimi, bunun bilmemkimi diye eşleme yapmana lüzum yok.
  • kibritsuyu  (25.09.14 10:45:21 ~ 10:48:12) 
o değil de kibritsuyu, şuan zaten bu duyurunun altında soru ile alakasız cevaplar veriyoruz. senin de kendi yazıların dahil bizim yorumlarımızı silmen gerekmez mi?


  • dessy  (25.09.14 10:48:06) 
dessy, hayır soruya cevap. duyuruyu açan arkadaş "gereksiz yere duyurularımın, cevaplarımın silindiği oluyor" demiş ilk cümlesinde. ben de duyuruların cevapların gereksiz silinmediğini açıklamaya çalışıyorum.

bazen haklısın. kendimi bazı duyuruların altına soruya cevap olmayan şeyler yazarken buluyorum fark ettiğim zaman kimseye bırakmadan kendim silyiorum zaten. ben fark etmezsem de başka moderatör fark ederse onlar da siliyor zaten.
  • kibritsuyu  (25.09.14 10:51:22) 
Soru şu: gereksiz sebeplerle cevaplarım/duyurularımın silindiği oluyor. ama muhattap olmak istemiyorum o kişiyle. Böyle bi Hollowlife gibilerini toplanıp şikayet edebileceğimiz daha üst seviye bi abimiz yok mudur yahu? yani modluğu alan at mı koşturuyo istediği gibi. denetlenmiyor mu bunlar?

Verdiğin cevaplar ise kullanıcılara (sana göre bizlere) yönelik. Aksi görüştekilerin tek tek duyurularının silinme nedeneni açıklıyorsun. Bizler de senin cevaplarına yorum yazıyoruz. Konu başlığından çoktan farklı cevaplar vermeye başladık. Eğer açıklamak istersen, dersin ki, 'kardeşim, şöyle bir başlık açtım, gelin burada tartışalım, anlaşalım' ama bu duyurunun altında kişiye yönelik cevaplar vermek alakasız cevap olduğu için silinme nedeni. See? Kime göre? Neye göre?
  • dessy  (25.09.14 10:54:52) 
doxanikee: burada sana kuraldan bahsediyorum, hatalarını göstermeye, doğrusunu öğretmeye çalışıyorum, hala gelmiş ego diyorsun, gariban diyorsun. he canım 36 yaşına gelmiş adam, egosunu tatmin etmek için seninle uğraşıyor he. sen hala ne demek istiyor lan acaba diye düşünmek yerine orada kendi çapında takıl.

ondan sonra duyuru bozdu. bozar tabii baksana adamın ne kural öğrenmeye niyeti var, ne söylenen lafı okuyor. anca kendi kafasında inandığı şeyin doğrultusunda gidiyor. büyün cevaplarında böyle davranıyor, silinince de moderatör sildi oluyor. gelip burada silen moderatöre laf sokmaya çalışıyor.

önce büyü biraz, insan ol. medeni şekilde iletişim kurmaya çalış. sıkıntın varsa güzelce söyle, çözmeye çalışalım. garibanlar ego tatmin ediyür ehehüüü çok yaşa sen çok yaşa diye goygoy yaparsan cevabın da silinir, duyuru da bozulur.

moderasyon tarafından silinmiş sadece 7 tane cevabın var, 7'si de aynen bu şekilde laf sokma, aşağılama tarzı cevaplar verdiğin için. hala gelmiş ego tatmini, garibanlar vs. diye laf çakmaya çalışıyorsun. sana bunu anlatmaya çalıştıkça da anlamamak için ısrar wediyorsun, çünkü takmışsın bir kere. senin dediğinden gayrısı olamaz mümkün değil.

bak benim bu sitede mdoerasyon tarafından silinmiş 18 tane duyurum, 73 tane cevabım var. hepsi de sonuna kadar haklı silinmeler. çoğunu daha yazarken silineceğini biliyordum.
  • kibritsuyu  (25.09.14 11:13:17 ~ 11:22:12) 
ben seviyorum hollowlife'ı.


  • sayns  (25.09.14 11:15:43) 
halen insanlar neyin derdinde ya? kibritsuyu burada kimi koruyor ne ediyor? modlar içinde bana cevap veren tek adam lan o? gidin hollowlife'a saldırın.

küfürlü cevabımdan dolayı beni uçuran groove salad. ben gittim sözlükte bu arkadaşın yazdığı entrylere baktım çoğu küfürlü. eee napak? gidip asayım mı adamı?

la bırakın sene 2014, neyin derdindesiniz.
  • teknikekip  (25.09.14 11:19:21) 
bu ne ya sayfa sayfa yazmışsınız aihm'e gidin oldu olacak. iyi ki hollowlife var da sizin avam yorumlarınızı kıt cevaplarınızı siliyor sürekli. keşke daha fazla silse de şurda insan gibi yazışmanın keyfini çıkarabilsek.


  • denne  (25.09.14 16:13:16) 
bök döksönökö... hahaha hadi git cevap sil 36 yaşındaki adam.

ahaha ya 36 yaş diyor hala :)
  • doxanikee  (26.09.14 09:06:08) 
doxanikee: senin gibi aile terbiyesi almamış adama bir daha cevap vermeyeceğim. güzel güzel laf anlatmaya çalışanda kabahat.

istediğin gibi lölöl mölöl yapabilirsin. ciddiye bile almıyorum senin gibi terbiyesizi.

güzel güzel derdini anlatmaya çalışıp gerçekten cevap almak isteyen herkese kapım açıktır.

podrostok, senin silinen cevaplarınla ilgili konuşacağız. görmedim sanma.
  • kibritsuyu  (26.09.14 10:29:12) 
media.tumblr.com

(üstteki arkadaş gifi silince manasız oldu ama dursun)
  • shiranai  (26.09.14 14:06:00 ~ 15:36:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.