[]

akü veya benzeri bi kaynakla çalışan aydınlatma sistemi.

ben şimdi elektrikler falan yokken kullanabileceğim, baya normal lamba takılabilecek bi sistem yaptırmak veya almak istiyorum. ama bu mini led'li el feneri gibi olan aydınlatmalardan istemiyorum. baya akkor lamba takılacak bi şey. mazotla çalışan bi jeneratör de almak istemiyorum. akü gibi bi kaynakla bu enerji sağlanabilir mi? nasıl? satılıyor mu hazır halde böyle bi sistem?




 
kesintisiz güç kaynakları var. kapasitesine göre istediğin elektrikli aleti kullanırsın. 1000kVA lık modelleri ile örnek olarak 100 W lık akkor lambayı birkaç saat yakar.


  • sttc  (26.08.14 23:36:29) 
İlla akkor lamba neden ? Acil aydınlatma kitleri var florasanlı ledli onlar olma mı ?


  • jamalbsf  (26.08.14 23:43:03) 
aa süpermiş. ben kesintisiz güç kaynaklarını yalnız bilgisayarlar için kullanabiliyoruz sanıyordum. yani normal lambaları yakmak üzere dairenin sistemine de bağlayabiliyor muyuz? mesela şu linkte bi şey buldum ( www.koctas.com.tr ) bunu kendim alıp nereye bağlayabilirim, hayal edemedim de? yaptırmak mı gerekir acaba elektrikten anlayan birine falan?


  • silent enigma  (26.08.14 23:44:17) 
@jamalbsf yok onlar olmaz : ) ışıldak gibi şeyler var evde de, normal aydınlatmanın yerini tutmuyor bence.


  • silent enigma  (26.08.14 23:46:24) 
led işine girmezsen f/psi düşer.

led hem az elektrik çekiyor, hem de dc ile çalışıyor. akü de dc akım veriyor ve voltaj tutuyor. boşuna 220 volta çevirmemiş oluyorsun akımı.
5 watt'lık led 20 wattlık uzun ömürlü ampül kadar, 100 wattlık eski ampüller kadar ışık verebiliyor.
  • siradisi00  (26.08.14 23:48:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.