[]

tıraş makinesi

öncelikle biliyorum bu konuyla ilgili birçok duyuru var ama bu duyuruların sayılarının çokluğu bilgi edinmeyi de zorlaştırıyor biraz. bir çeşit bilgi kirliliğine yol açıyor. ayrıca yakın zamana ait de çok sayıda yok. bu yüzden yeni bir duyuru açmak istedim.

genel olarak 3 konuda fikir almak istiyorum:

1-) okuduklarımdan anladığım kadarıyla tıraş makinesi 2 günlük sakal için falan ideal. benim amacım 5-6 günde bir tıraş olmak. hem kısaltan ama gerektiğinde de sinekkaydı yapabilecek bir makine var mı? veya şöyle sorayım sinekkaydı yapan tıraş makinelerinin kısaltma yapma fonksiyonları olmuyor mu hiç?

2-) marka olarak da genelde panasonic önerilmiş. bir de braun dan uzak durun denmiş.

3-) sözlükteki başlıkta tıraş makinelerinin yüzü mahvettiğinden bahsedilmiş. ama başka yerlerde bazı modeller için hiç tahriş etmiyor falan deniyor.

 
1- oluyor ama cok yeterli değil
2- braun gayet iyidir bayadır kullanıyorum.

  • all girls dream  (26.08.14 22:22:10) 
3- yüzün alışkanlığına bağlı diye biliyorum. jiletten makineye geçişlerde sıkıntı yaşanıyormuş başlarda ama sonra cilt makineye alışıyormuş.


  • cemiyetin unlu simasi  (26.08.14 22:24:01) 
1-braun cruzer 6 almıştım da çok pişmanım valla.ucu böyle yuvarlak gibi olanlar yakıyor ama 3 tane daire gibi olanlar var mesala onları iyi diyolar genelde ama hiç kullanmadım
örn:www.hepsiburada.com
2- ben de philphs ten memnun kalmıştım ama ömrü çok uzun olmuyor 2-3 sene dayanıyor.braun dan kesinlikle uzak dur.sadece reklam ve pazarlama bence.
3- evet o olay var alışkanlık olayı oluyor normalde jileti hiç seven biri değili mesela ama askerde bi süreden sonra cilt feci alışmıştı.
  • high hopes of the sozluk  (26.08.14 23:28:26) 
eğer jilet ile tıraş olmaya alıştı iseniz çok zorlanırsınız. tahriş etme, cildi yorma bundan kaynaklanıyor. alışık olmayan ciltte kıl dönmeleri ve diğer sorunları yaşama olasığı da çok yüksek. dayanır da atlatırsanız, cilt bir süre sonra alışır muhakkak. çok keskin olan jiletlerden (polsilver, gilette 7 o' clock gibi) hakiki usturaya geçişte de başta aynı sorunlar yaşanabiliyor örneğin.

1-2 günlük sakal için ideallerdir doğru, 5-6 günlük sakal için, bahsettiğiniz üzere önce kısaltma, sonra tekrar tıraş olmak icab eder. braun cruzer serisi sanırım her iki işi birden yapıyor.
  • ohtararan  (27.08.14 00:07:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.