[]

otomobil, kaporta-boya işlerine aşina olanlar.... ne yapsam?

emanet araba; bendeyken en güzelini yapıp sağ ön tarafı çarptım. sahibi haftasonu geliyor.hasar çok büyük değil ancak çamurluk üstü 2 avuç büyüklüğünde göçük var fakat boyası sağlam sayılır, hafif çizikler.
şimdi mevzu buyken 2 seçeneğim var:

1-(dolandırıcı mod) Yarın aracı yaptırmak, hiç bir şey olmamış gibi sahibine vermek. (ancak ustaya gösterdim bölgesel boya atılacak, şart dedi.)

2-(dürüst mod)abi ben bi bok yedim.........

ilk seçeneğe daha yatkınım. ancak aracın bölgesel boyanması kafama takıldı. ne derece başarılıyız bu işlerde, boyanan kısmın rengini tutturabilirler mi? ton farkı olur mu?. cillop gibi olur mu? yutturabilir miyim?

boyama aracın değerini düşürüyormuş herhalde.(bu konuda cehaletim had safhada)böyle bir müdahalede araç sahibine danışmak daha mı mantıklı olur. yine yaptırmaya yaptırırım.

aklıma gelmeyen mantıklı seçeneklere de açığım. sonraki hamlem ne olsun?

 
benim arabamı emanet edeceğim samimiyetteki bir insan 1. seçeneği yapsa siksen yüzüne bakmam bir daha. onu bir bil de.


  • ozzpwnz  (26.08.14 21:51:09) 
2- bir bok yedim ama en iyi nerede nasıl yaptırabilirsek telafi edicem demelisin


  • jamalbsf  (26.08.14 21:53:47) 
Abi araci vurdum durum bu nereye istersen yaptir ben odeyecegim. Cok uzgunum

en dogru cevap olur. Ben arabami vermem sirf bu sebepten. Sirf sevdigim biri bisey yapar karsimda ezilip bukulmesin diye. Yine de istemeden verdigim oldu yine ona odetmedim kendim odedim. Durust olmak zorundasin. Araba bi maldir sonucta ama guven baska biseydir. Sen arabayi degil guveni gocertmis olirsun..
  • erty_ksk  (26.08.14 21:55:08) 
Fotoğraf paylaşabilirsen daha iyi olurdu.

Cevabıma gelince: 2. seçenek mod on.
  • teknikekip  (26.08.14 21:55:37) 
Kesinlikle 2. arabayi götürün sanayiye yaparlar.


  • wertyu  (26.08.14 21:58:44) 
Birinci secenegi secersen eninde sonunda anlayacak sonra o adami sikseler senin yuzune bakmayacak, bi de boyle düsün.


  • yazgisiz infaz  (26.08.14 21:58:50) 
adam mi öldürdn aga ya. niye söylemiyorsun gerçekten ayip edersin. her insanin basina gelebilir bu daha gecen hafta benim de basima geldi. oyle büyütulcek saklanilacak bisey degil. dogru olani yap ve herseyi doğru bir sekikde aravin sahibine anlat icin rahat olsun.


  • wertyu  (26.08.14 22:01:15) 
şimdi biraz detay vermem gerekti. araç sahibi yakın akraba ve aracı aldığımdan haberi yok. istesem verirdi daha önce çok verdi,kendisi tatilde. evinin anahtarını bana bıraktı ben de gittim evinden aldım arabayı. neyse yarın arayıp hiç bişe olmamış gibi arabayı isteyecem. kendi isteğiyle verdiğinde çarpmış olursam daha az acıtır.( böyle anlatınca tam bir pislikmişm aq. ancak araç acilen önemli bir iş için lazım olmuştu çok vurmayın) ve 1. seçeneği uygularsam bile elbet söyleyecem, tabii rakı sofrasında :)


  • dedi kalabaligin icinden bir ses  (26.08.14 22:06:01) 
söyle. masrafı karşılayacağını kabul et. belki yaptırmak istemiyor olabilir.
ben mesela kazayı yaptırmayı sevmiyom. onun yerine bakım yaptır ödeşelim diyorum.

  • siradisi00  (26.08.14 22:06:05) 
1. seçeneğe çok yakındım, sayenizde 2. seçeneğe yöneldim. melek gibi, samanyolu tv gibi insanlar mışsınız sağolun :)


  • dedi kalabaligin icinden bir ses  (26.08.14 22:12:40) 
önce arabayı yaptır. sonra sahibine söyle işte böyle böyle vurduk ama düzelttim felan diye. hem hasarı ufak bişi zanneder.

lokal boya çok önemli değildir. tabiki aracı satarken anlaşılır ama bu çok yaygın bir durumdur, kimse aaa bu arabada lokal boya varmış diye fiyat kırdırmaz. normal bişi ufak tefek kazalar.
  • drystedb efficacious  (26.08.14 22:22:55) 
@drystedb efficacious. senin dediğini yapacağım gibi duruyor.


  • dedi kalabaligin icinden bir ses  (26.08.14 22:30:45 ~ 22:31:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.