[]

bedelli askerlik yapsak mi cikarsa?

Simdi soyle ki, ben bedelli yapmak istiyorum. Fakat kenarda param yok, evlilik planlari var, kazandigim para yaklasik 2bin tl. Yeni bir ise 3.5bin civarina girebilirim sanirim. Sevdigimden ayrilmak istemiyorum ama maddi olarak da zorlayacak bedelli. Zaten ev kurma masraflari olacak. Askere gidersem bi de tazminat alcam. Siz ne dersiniz bu durumdaki biri icin?

Edit: kasimda kesin askerim cikmazsa, cikarsa da kararsizim. Kisa donem yapcam.

20binden yukari zaten vermem.maas 2bini biraz geciyor ve bedelliye karar verirsem mumkun olan en kisa surede is degistirmeye caliscam.

 
15 ay ise gerisini düşünme bedelliye atla (çıkarsa tabi) ama kısa dönem için deymez.


  • redeath  (26.08.14 21:22:38) 
bedelliyi sıkıntısız karşılayabilecek durumdayım ama 5 parasız da olsam yine bedelli yapardım.

işmiş, evlilikmiş, evmiş. hiç biri sikimde olmazdı.
  • ozzpwnz  (26.08.14 21:23:04 ~ 21:23:27) 
Askerden dönünce işe girmek garantiyse git müdür. Yok, sıkıntı yaşayabilirim ve birkaç ay işsiz kalabilirim diyorsan hiç bulaşma.


  • Dunedan  (26.08.14 21:25:45) 
tabiki de askere git.
2bin lira maaşınla 30 bin lira kredi borcuna gireceksin ve eline geçen şey: hiç.

5.5 ay askerlik biraz kafa dinlersin.
  • kamera motor  (26.08.14 21:26:17) 
bu ise verecek elinizde net paraniz yoksa cok da kasmamak lazim. 6 ay boyunca askerdeyken 'almayacagin maas' bedelli ucretine esitse ya da yakin bir seyse bedelli yapmak mantikli ama, borca harca girerek gitmemek cok da mantikli degil.

askerlik cok mukemmel bi yer olmayabilir ama yasanmayacak kadar da kotu degil. goz korkutmaya gerek yok.
  • she was my baby  (26.08.14 21:29:59) 
malesef sizin durumunuzda bi ton çift var. hiç kimse sevgilisinden bırak 5 ay ayrı kalmayı 1 gün bile ayrı kalmayı istemiyor. ama anlattığınız kadarıyla bedelli yaptığınızda masrafları karşılamanız cidden zor olacak. özlem dayanılması çok zor bi şey ama şartlarınıza bakılırsa en mantıklısı gitmek. sonrasında en azından istediklerinizi rahatça alır evlendiğinizde rahat edersiniz.


  • mrs gallagher  (26.08.14 21:32:53) 
ben olsam bedelliye başvururdum. özgürlük önemli...


  • siradisi00  (26.08.14 21:51:32) 
5 ayda 20bin kazanabiliyor musun ? Askerlik tazminatını al git.


  • sevisgenturk  (26.08.14 21:58:08) 
çıksa bir gün bile düşünmem kredi çeker öderim.


  • razvan rat  (26.08.14 22:01:00) 
Yaşım tutarsa affetmem tefeciden, mafyadan borç bile alırım :D

bedelli de 1 ay mı gidiliyordu yoksa hiç mi gidilmiyordu? çünkü geçen çıkan bedellide hiç yapılmamıştı sanırım, hemen vermişlerdi belgeleri? bilen aydınlatsın.
  • secilmis uye  (26.08.14 22:03:32 ~ 22:04:19) 
hep yanlış hesaplar.

5 ayda 20bin kazanıyor olsa ne farkedecek ki?
o 5 aylık sürede, 20bin kazanması değil, 20 bin tasarruf edebiliyor olması önemli.

askere gitmezse sanki cebine 4bin lira girecek ve tüm bu parayı askerlik için harcayacakmış gibi konuşuyorsunuz. bedelli yapan adam o 5 aylık sürede:

1. aylık 4bin lira zarar eder
2. kaldığı evin kirasından faturalarına yiyecekten giyeceğe kadar faturalar öder.

yani ayda 4bin lira tasarruf edebiliyor ve bu aylık 4bin lriadan toplam 20-25-30bin lirayı arabaya veya ev peşinatına gömmek yerine sana hiçbir geri dönüşü olmayacak askerliğe gömerim diyorsan. göm.

ben zengin değilsem, çıkarıp masaya 30bin lira vuracak taşşağım yoksa o bedellyi yapmazdım.

gidip kredi çekip kepaze gibi senelerce o krediyi ödemezdim yani. giderim 5 ay yaparım, dönüşte de o kredi parasıyla araba alırım, eve peşinat veririm hatta yurtdışında tatil yaparım amk.
  • kamera motor  (26.08.14 22:07:16 ~ 22:09:32) 
askerlik hiç kimsenin söylediği kadar da bok bir yer değildir.
evet, bok bir yerdir ama gidip 2 bin lira maaşla, 4-5 sene boyunca ayda 500 lira kredi ödeyecek kadar bok bir yer değil.

özlem oluyor, yorgunluk oluyor, mallık oluyor.
ardından hepsi geçip gidiyor.

ben çoğunuzun düşündüğünden bok bir yerde yaptım. ölme ihtimalim pek olmasa da; aileme telefon bile açamdığım bir yerde yaptım. kıbrısta. telefon tarifeleri yurtdışı işlediği için haftada 1 kez 2 kez anca konuşuyordum. her sabahın köründe çıkıp 6-7km koşuya çıkıyordum, tatbikatı otu boku, atış denetlemesi stresi.

ama hepsini gülerek hatırlıyorum şuan. birkaç şey de öğretti bana.
ve şunu rahatlıkla söylüyorum: evim, arabam, işim, ailem, geleceğe dair yatırımımın üstüne ekstra 30bin liram olsa o zaman bedelli yaparım.

yoksa henüz kıçımda arabam yokken,
kiramı zor ödüyorken,
2 haftalık tatil için bile kredi çekecek durumdayken gidip 5 aylık askerlik için 20-30bin lira para vermem. beni 5 ay daha sikseler gene vermem. değmez çünkü. akıl var mantık var. 5 aylık askerden kurtulacam diye, ömrümün 4-5 senesini bir kredi yükü altında niye geçireyim, üstelik karşılığında elime hiçbir şey geçmeyecekken.

diyorum ya mantıksız.
zengin değilsen bedelli medelli yapma. askerde kafa dinlersin, 500.000 kez daha yazarım bunu. ben hayatımda tüm dertlerden uzaklaştığım başka hiçbir şey bilmiyorum.

en azından askerde sabah 7 - akşam 5 sikiliyorduk. saat 5.30 oldu mu kafa rahattı, anca nöbet bozardı işi o kadar. şuan çalışıyorum; sabah 9 akşam 6 sikiliyorum. 1 saat giderken, 1 saat de dönerken yolda ekstra sikiliyorum. eve geliyorum fatura dertleriyle ayrı, ev işleriyle ayrı sikiliyorum. yetmiyor ay sonunu nasıl getiririm diye ayrı sikiliyorum.

oradaki tek derdim "komutan acaba yarın sinirli olur mu" oluyordu. ki ben buna dert bile demiyorum artık.
  • kamera motor  (26.08.14 22:16:42) 
askerlik öyle kafa dinlenecek bi yer değil. bilakis kafayı yersin amk. çok çok zorlanmıyacaksan bedelli yap.


  • all girls dream  (26.08.14 22:16:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.