[]

Yere düşerken paraşütün açılmama ihtimali

hep merak etmişimdir. Uçaktan ordan buradan atlarken. Yeterli yükseklik olduğu sürece illa açılır mı bu paraşüt. Çok düşük bir ihtimaldir tabiki de, ne gibi şartlarda açılmaz ve niyazi olabiliriz?

Bir de yere çarpmadan önce en geç açma mesafesi yani oradan 5-10 metre aşağısında açsan bile yeterince yavaşlatmaz ölürsün dediğiniz yükseklik nedir?


 
mesela boyle boyle m.inploid.com


  • kutsalbok  (26.08.14 19:11:19) 
Parasut dedigin katlanip konuyor kilifina. Ornegin katlama hatasi olursa duzgun acilmayabilir. Ya da ip kopar sikisir dugum olur vs. ilgili bir ton aksilik olabilir.

Diger soru parasutun turune ve kac metreden atladigina gore degisir, cunku (1) hepsi ile ayni hizla inmiyorsun (2) parasut acildiginda ilk hizin farkli olacak (ilk hizin ne kadar onemli bir etkisi var bilmiyorum). 1000 metreden atlayinca parasutsuz kac sn. de yere cakilacagini ve hizini hesaplayabilirsin. Buradan da yaklasik bir parasut acilma yuksekligi olusabilir kafanda. Ben herhalde bi 150 metre vardir diye sallarim.
  • f_d  (26.08.14 19:53:29) 
paramotorda yedek parasut kullanildigini biliyorum.

normal parasutle atlamada da vardir herhalde, riske atilcak bir sey degil.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (26.08.14 20:08:00) 
Merakini gidereyim, parasutun acilmayip adamin ya da kadinin yere cakildigi vakalr var yok degil. Thk ogrencilere yedek parasut de veriyormus atlayislarda.
Diyeceksin ki ya yedek de acilmazsa? Zaten o kadar sanssizsan o atlayisi yapmasan bile kafana gok tasi duser olursun.

  • delifaruk  (26.08.14 21:06:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.