[]

booking rezervasyon iptalini unuttum

selam Galyalılar. fake rezervasyon yapmıştım vize için, sonra bunu iptal etmeyı unuttum. şimdi iptal etmek istediğimde 100 EUR istiyor.
sanal kredi kartı kullanmıştım, limit her daim sıfır. bu halde çekebiliyorlar mı? napsak?



 
tabii ki çekemezler para olmadığı için, ama sorun olur.
ben iptal etmeyi unuttuğumda booking çok yardımcı olmaya çalıştı gerçekten ama ellerinden bir şey gelmedi, o ücret tahsil edildi ve kullanılmayan rezervasyon bedeli gibi bir ifade kullanıldı.

booking.com ile konuşmanı tavsiye ederim.
  • locococo  (26.08.14 14:42:39) 
nasıl bir sorun olabilir?


  • dokuzeylul  (26.08.14 14:48:09) 
daha önce bana da oldu. çekmeye çalıştılar çekemediler. birkaç ay sonra başka birşey için limit ekledim sanal karta yine çekmediler. üstünden 5 sene geçti booking.com hesabını da onlarca defa daha kullandım problem yok.


  • bubezleeb  (26.08.14 14:52:37) 
parayi alacaklar sizden sonucta, kacari yok.
odemezseniz, avukata kadar giderler ve sonuc alirlar.
ellerinde kanitlari var ve hatanin nedeni kendileri degil.
  • for the record  (26.08.14 14:53:53) 
yok yahu? avukat falan o kadar ugrasıyorlar mı?


  • dokuzeylul  (26.08.14 14:57:43) 
bence uğraşmazlar. Otele bir ödeme yapmadıkları için kimseye giren çıkan yok. Sorun olacağını sanmıyorum.


  • nightwalkerg  (26.08.14 15:04:43) 
bu rezervasyonu napsak şimdi? iptal mi edeyim? yoksa oyle doğal haline mi bırakayım?


  • dokuzeylul  (26.08.14 15:19:24) 
@dokuzeylül: 100 Euro için kimse avukat mavukat tutmaz.

o sanal kartı iptal et, yenisini kullan.
  • fengari  (26.08.14 15:22:20) 
ne avukatı ya abartmayın.
sizin sanal kartınızdan provizyon çekmediklerini düşünüyorum.
provizyon nedir diyenler için ; oteli rezerve ettin otelin iptal prosedürü gereği iki yada 3 gün kala iptal edemezsin normal şartlarda giriş gününe iki ya da 3 gün kala otelin görevlisi ya online olarak ya da mail order yöntemiyle sizin kredi kartınızı kullanarak otel adına provizyon alır.Yani sizin ilk gece ücretinize bloke koydurur bankanız aracılığıyla.sizin limitinizden o meblağ düşer.Siz gelmezseniz provizyon kapama dediğimiz olay yapılır ve otelin hesabına para geçer.bookinge komisyon ödenir falan filan.
siz giriş yaparsanız en fazla 15 gün içinde bloke olan ücret kartınıza geri yansır. daha başınıza gelirse sistemin nasıl işlediğini bilin diye anlatıyorum.
ben turizm sektöründeyim ve tam olarak şu an senin başını ağrıtan işi yapıyorum.Yani o parayı senden isteyen kişi konumundaki bir çalışanım.
anladığım kadarıyla otelde ödemeli bir rezervasyon yapmış ve unutmuşsunuz iptal etmeyi.otel sizin kartınızdan 2-3 gün öncesinden provizyon almadığı için yani gelmenize kesin gözüyle baktıkları için booking e Kredi kartınızla alakalı bir bilgi vermemiş haliyle booking te sizin o hotele giriş yaptığınızı düşünüyor.ve miktarı değişkenlik gösterebilir ama hakkı olan % 15 komisyonu otelden almak istiyor.otel bu müşteri otele gelmedi diye bookinge bilgi veriyor.NOSHOW denir bu tür durumlara.ilk gecenin ücreti mecburi olarak tahsil edilir.Lakin sizin sanal kartınızdan provizyon almadıkları için size herhangi bir şey yapamazlar. booking te provizyon alınmadığı için komisyonu hotele seve seve ödettirir.Yani rezervasyon yaptığınız otele ilk gece konaklama bedelinin % 15 kadar bir ücreti yaslamış bulunuyorsunuz.Ha bu arada hotel sizinle uğraşmaz.böyle şeyler her zaman olur kendi işleyişinde provizyon çekmelidir ya da çekmeyi unutan elaman varsa cezasını ona kitlemiştir çoktan
  • arafa  (26.08.14 18:41:07) 
hocam merhaba geçtiğimiz senelerde ücretsiz rezervasyon yapıp (kredi kartınızla) iptal edilince ücret sizden alındı mı? ben de yanlışıkla yaptım da korkuyorum açıkçası. bilgi verirseniz sevinirim.


  • rope  (22.06.19 01:33:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.