[]

Kedimde Davranış Bozukluğu?

2 yaşında tekir dişi, 1 yaşında tekir erkek iki kedim var. İkisi de kısır. Dişi kedim son 2 aydır delirmiş durumda. Daha önce yazmıştım, tekrar edeyim; dişi kedimi sokaktan sahiplendik karakter olarak vahşi ve yabani bir yapısı var. Benim dışımda kimseye kendini sevdirme, karnını elletme, vs vs huyu yok. Erkek olan da dünyanın en sevgi dolu kedisi olabilecek kadar neşe pınarı, kendini sevdirmek için avucuma falan saplıyor kafasını, elinden gelse böğrümü yarıp girecek, bir de kavgadan aşırı aciz. Neyse. 2 ay kadar önce bir gece kavgalarına uyanmıştım, erkek olana ölümüne girmişti heryer kandı ağzını gözünü yarmış hayvanın, bir süre ayrı odalarda tuttum, bir hafta sonra bir araya getirdiğimde herşey normaldi. Bundan 2 ay kadar sonra tekrar oldu bu sefer ben erkeği kaçırırken -kaçırmasam hayvanı kör edecek- bana da girdi, erkeği başka bir odaya kapattıktan sonra bana da saldırdı, ben de oğlumun yanına sığındım, yine 1 hafta kadar sonra herşey normale döndü. 3-4 hafta kadar önce ikisiyle beraber oynarken yine durduk yere erkeğe saldırdı ve ayırdım ancak bu sefer farklı. Onca zaman geçmesine rağmen -hala ayrılar- hala kapının altından bile kıhlayıp öldürmek çin fırsat kolluyor. Ayrıca davranışları da değişti, öncekilerde bu yoktu. Normalde çok sakin, hatta oyuna pek katılmayan bir hayvandır. Durduk yere evin içinde patır patır koşup 2-3 tur ardından yastık-yorgan ne varsa tutup arka bacaklarıyla tepiyor bir kaç dakika. Sakinleşsin diye sevmeye çalıştığımda oyundan aşka gelen kediler gibi elimi ısırmaya başlıyor ardından ne yaptığını farkedip duruyor. Yatıp kendini sevdirip aşırı sakin uyuklarken birden deliriyor falan. Hatta bir gece ben yatarken göğsüme çıkıp durduk yere yüzüme kıhladı saldırma pozisyonuna geçti, resmen tırsmaya başladım kendi kedimden. 239489 tane kedisi olan bir kaç arkadaşımla konuştum, davranış bozukluğu olabilir dediler. Geçen bir şey de değilmiş. Jackson Galaxy diye bir eleman var bilenler bilir onun yöntemleriyle birbirlerine -daha doğrusu dişiyi erkeğe- alıştırmaya çalıştım ama hüsran. Ne yapacağımı bilemez haldeyim, psikolojim alt üst oldu resmen huzur yok evde. Dişiyi sahiplendirmeyi düşündüm ama ayrılamam, zaten bir süre bir arkadaşıma bıraktım ona da saldırmış kıhlamış falan geri getirdi. Bir şekilde sakinleşmesi lazım. Evde olduğum vakitler yanında duruyorum, ilgileniyorum falan ama geçmiyor. Sokağa alıştırayım canı istediğinde gelsin kapıyı açayım istediğinde gitsin dedim, korkuyor istemiyor yavrum, zaten gönlüm de el vermiyor. Lütfen önerisi veya deneyimi olanlar yazsın.




 
sizin dişi bende ki 4 yaşındaki erkek sarmana benziyor hatta aynı. ben bi care bulamadım hep suyuna gidiyorum:(


  • cairo  (26.08.14 14:51:28) 
huyuna gitmekle olacak şey değil evde 2 kedi var ve hem diğerine hem bana saldırıyor, sonsuza kadar ayrı odalarda bakma şansım yok.


  • rakunzelll  (26.08.14 15:12:27) 
108 kere bakılıp tek kişi tarafından cevaplanması gerçekten takdire şayan. <3


  • rakunzelll  (27.08.14 20:46:53) 
bunların hepsi hali hazırda mevcut zaten. yorulana kadar oynatıyorım günde 2 kere de. ama bir araya getirmeyi her deneyişim malesef hüsran ve dişinin saldırısıyla sonuçlanıyor. üstelik bende diğer kedinin kokusunu aldığında bana da kıhlayıp saldırmaya kalkıyor.


  • rakunzelll  (30.08.14 12:51:27) 
Sokağa bırak ,kalsın .kendine gelir bi hafta sonra eve al .


  • biarkadastanduydum  (22.07.15 00:44:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.