[]

Sırt ağrılarım falan

sırtım, boynum her yerim ağrıyor aylardır.
boynumda kireçlenme de oalbilir çünkü normal bir şekilde sağa sola döndürdüğümde bile "çıtır çıtır" ses geliyor sanki kütletmeye urağşmışım gibi.

sırt ağrılarımın odağı da kürek kemiği ve omurganın kesiştiği bölgeler. (kürek kemiğinin bitimi yani) bu da sırt ağrısından ziyade bir kas ağrısı ya da sinir ağrısı gibi ne bileyim açıklayamadığım bir ağrı. kemiksel değil yani. ordaki ağrı hat çizil boynumun sol tarafına doğru çıkıyor ve tam ense kökümde de ağrı bırakıyor. (el parmak uçlarımda da sanki hislenme var gibi ama tam anlayamıyorum)

çok uzattım ama galiba bana masaj, akapunktur ya da ne bok yarıyorsa öyle bişi lazım. rahatlatma gevşetme terapisi gibi bişey. istanbulda, kadıköy çevresinde falan nerelerde bu tip ağrılara yönelik hizmet alabilirim. hani yok vücudun bilmem ne noktalarına baskı yapmalı falan bişilerden bahsediyorum.

(ben daha önce de -7 sene olmuştur- doktora gitmiştim benzer şikayetlerden ama verdiği sadece kas gevşeticiydi pek işime yaramadı)

hem aşağı yukarı bir ücret bilgisi hem de yer tavsiyesi verir msiiniz

 
bir ortopedi uzmanına görünün,sorununuzun ne olduğunu net olarak tespit etmeden masaj vs gibi şeylerle bulaşmayın.


  • dahili meddah  (26.08.14 13:54:32) 
@dahili, ya ne bilim bana bu fizik tedavi uzmanlarının da yardımcı oalbileceğini düşündüğüm için böyle bir yere uğramak istiyorum aslında. çünkü vücudumda bir gerilme var hissediyorum hani nasıl anlatılır bilmiyorum ama.


  • kamera motor  (26.08.14 13:57:15) 
bence hastalık geçmişinizi ve daha önce gittiğinizde kas gevşetici verildiğini ama işe yaramadığını da anlatıp daha net bir cevap arayın. bu tip ağrılar toplumda çok sık görüldüğü için doktorlar en genel seçenekten başlayarak elemeye başlarlar.


  • dahili meddah  (26.08.14 13:59:59) 
tıpatıp aynı problemi yaşıyorum. ben daha önce ortopediye gittim ilk gidişim 4 5 yıl önceydi kas gevşetici verip gönderdiler. sonra bir de 2 yıl önce gittim. doktor baktı etti dinledi beni ve kesinlikle düzgün pozisyonda durmamı bilgisayarın karşısında zaman geçirirken eğri büğrü durmamamı ve verdiği kağıttaki ufak tefek egzersizleri her gün uygulamamı söyledi. bir de kas gevşetici yazmıştı. reçetede de teşhis kısmında fibromilaji yazmıştı. eve gelip internetten yaptığım araştırma sonrası onca yazılanı görünce moralim altüst oldu tabi. adı da havalı ya ben bi tribe girdim :D neyse ki zaman geçtikçe azalmaya başladı. ama bunca zamandır tecrübe ettiğim kadarıyla bunun altında yatan neden "stres". ne zaman stres yaşasam vücut gerildiğinden midir nedir ağrılar artıyor bahsettiğin bölgelerde.

çözüme gelince akupunktur masajla filan zaman kaybetme onun yerine bi yere kayıt yaptırıp haftada bir kaç kez yüz derim. en etkili yol bu bence.
  • mrs gallagher  (26.08.14 18:40:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.