[]

Yazık Değil Mi - 47 Uçakla Prova Yapmak

Şuan ankara semalarında 45 adet jet uçağı, 1 adet askeri özel jet, 1 adet kargo uçağı ile bilumum helikopter 30 ağustos provası yapıyorlar.



Nerden bakılırsa bakılsın bir uçak için en az 4-5 bin dolar maliyeti var bu işin.


Yazık değil mi? bu paralar bizim cebimizden çıkıyor? Neyin güç gösterisi bu?

 
iç ve dış tehditlere karşı caydırıcılık geyiği.


  • zgrydn  (26.08.14 12:47:19) 
haklısın.. ne zaman yerdeki israfı hallederiz sonra havaya geçelim

ülkemizin şuanki cumhurbaşkanının yaklaşık 30 koruması ve konvoyunda minimum 12 araç olduğunu, milletvekillerimizin tamamının özel şoförü hatta bakanların özel kalemlerinin bile özel aracı ve şoförü olduüunu biliyor musun

uçaklara gelince, 30 ağustos zafer bayramıdır ve kutlanmalıdır.. giderek azalan 23 nisan, 29 ekim ve 19 mayıs günlerimiz mevcut..

bunlar prova yapmasa ve direk uçuşa geçse, bir kaza olsa.. daha mı iyi olur
  • monreve  (26.08.14 12:47:31 ~ 12:47:53) 
@monreve evet biliyorum. Bu provaları eleştirdim diye hemen akpli damgası koymayı ço iyi biliyorsunuz.

Onlarda israf. Bak hatta o durumun daha önce başlığını açmışım;

eksisozluk.com

"artık oha dediğim hallerdir. dün cepa balkonda otururken, yolda birden bire trafik kesildi 10 dakika boyunca hiç araç geçmedi. daha sonrasında ise önde 8 motorluk kortej arkasından sayabildiğim kadarıyla 32 araçlık başbakan koruma konvoyu geçti. işin en ilginç yanı ise konvoyun hemen üstünden bir helikopterinde takip etmesiydi.

sonra vay efendim hizmet yapıyorum. senin her gittiğin bir kilometrenin masrafı ile bir aile bir ay doyar be adam.
"
  • yatagants  (26.08.14 12:51:32) 
ben asla akpli damgası vurmadım.. vurmam da.. sadece bir noktaya dikkat çektim.
hem akpliysen bana ne.

  • monreve  (26.08.14 12:52:19) 
yapacaklar tabi, caydiricilik geyigi demiş bir tanesi de. te allam ne günlere kaldık. bunlar bakkal falan sanıyorlar ülkeyi iyice.


  • fallthepieces  (26.08.14 12:54:11) 
beni maliyetlerinden ve soğuk savaş dönemi gövde gösterileri zamanından kalma caydırıcılık opsiyonlarından daha çok yaptıkları gürültü ilgilendiriyor şu anda. akm'nin dibinde olan çalışma yerimde pencereden bakınca kolumu uzatsam tutacakmışım kadar yakından geçiyor şu an o uçaklar ve kulak zarım s*kildi resmen. başıma ağrılar girdi.

komutan, bürokrat, vekil eşleri bakıp da ağlasın diye hem cebimizden para çıkıyor hem de beynimiz deliniyor kaç gündür. her bayram aynı terane.
  • in pyjamas  (26.08.14 12:58:43) 
30 Ağustos anması için ne yapılsa azdır. olsa da 147 uçak uçsa.


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (26.08.14 13:03:17) 
Eski evim ucaklarin rotasinin altindaydi. Bir hafta onceden sabah 9'da ucaklar ucmaya baslarlardi. Cidden rahatsiz edici bir durum olabiliyor gurultuye katlanmak istemeyenler icin. Ama su da var 30 Agustos belki bu ulkedeki en onemli gun. Bir ulkenin zafer - bagimsizlik bayraminin kutlamasi icin hicbir masraftan kacinilmamali. Bizde ise uzucu kisim sadece o hipodroma giden kucuk bir kesime hitap ediyor bu bayram, geri kalanlar icin sadece tatil. Keske halkin buyuk bir kisminin katilimi ile coskulu bir sekilde kutlanabilse.


  • Haldamir  (26.08.14 13:18:41) 
her durum için maliyet hesabı yapılmaz. maliyet hesabı yapılmayacak durumlardan biri de, ulusal kutlama günleridir bence.

buradan yazık değil mi hassasiyetini devletten, bireye indirgersek, doğum günü kutlaması için o kadar pasta, içecek harcanıyor, bunlar hep cebimizden gidiyor diye düşünmeye benziyor.

kaldı ki bu tür uçaklı,helikopterli organizasyonlar zaten başkentte olur sadece, hadi olsa olsa istanbul'da, izmir'de olsun. çok küçük ve sembolik kalıyor zaten.

o uçaklar için yapılan harcamanın devlet bütçesindeki yükü, bir vatandaşın doğum günü kutlamasının o kişinin bütçesi üzerindeki yükü kadar bile değildir, oran olarak.

manevi boyutu, maddi boyutundan önemli olan durumlarda, bu tip hassasiyetler gereksiz.
  • wilhelmwasmuss  (26.08.14 13:24:51 ~ 13:29:17) 
it's show business. halkın gururunu okşamalısın


  • neseranni  (26.08.14 13:28:41 ~ 13:29:26) 
sanmiyorum ki oraya harcanan para harcanmasa ulkenin kalkinmasina harcansin.
varsin ucsunlar

  • jedilance  (26.08.14 13:31:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.