[]

Bedelli askerlik ve iş tazminatı

Selamlar. Şirketten bir arkadaşım bedelli çıktığında gitmek istiyor. IK ile görüştü ve bedelli ücretini şirkete gir-çık yaparak alacağı tazminatla ödemek istedi. Fakat IK gir çık yaptırmıyor. Şimdi bedelli için kredi çekmeyi düşünüyor fakat normalde askere giderken aldığı tazminatı bedelli askerlikte alabilecek mi? Bilgisi olan veya bir önceki dönemden böyle bir haktan yararlanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.




 
İK gir-çık yapmayacaksa nasıl alacak ki o tazminatı? İK 1 aylık ücretsiz izin verecektir, o yüzden işe devam ediyormuş gibi gözükecek yani arkadaşın. işten ayrıldığının bir belirtisi yok ise alamaz o tazminatı hiçbir şekilde.


  • loveinaflipbook  (26.08.14 12:34:45) 
alamaz.


  • fallthepieces  (26.08.14 12:36:35) 
IK izin falan bile vermeyecektir, zira bedelli için artık askere gitmiyorsun. Parayı yatırıyorsun ve askerliği yapmış sayılıyorsun. Dolayısıyla arkadaş biraz einstein'lık yapmış kendi çapında.


  • roket adam  (26.08.14 12:50:19) 
bu şekilde hukuken kıdem tazminatı alması mümkün değil. ancak çalışma şartlarında başkaca sorunlar var ise iş akdini haklı nedenle feshedip, kıdem tazminatı talep edebilir. şirket ödemezse mahkemeye gider. tabi bu arada bu işi de kaybetmiş olacak.


  • pomolilik  (26.08.14 13:15:34) 
asker olmadan tazminat alamaz. illa o hakileri giymen lazım, sülüsünü göstermen lazım. kredi çeksin bence.


  • joe dalton  (26.08.14 13:55:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.