[]

Bir başka aft sorusu daha

Selamlar,

Aramaya inandım, onlarca duyru var, aradığım soruların hepsinin cevaplarını bulamadım.

Nasıl oldu bilmiyorum ama saınrım gece uyurken alt dudagımın iç kısmını ısırmısım biraz, bir iki gün iz vardı, bugün uzunca ve büyükçe birkaç aft çıktı yan yana. Birkaç aydır aftlarla uğraşıyorum zaten.

Diş doktoruna gittiğimde bu aftlar ne ayak demiştim, bir şey dememişti aft ile ilgili. Önümüzdeki hafta diş cerrahına gideceğim 20lik dişlerle ilgili, ona soracağım tekrar.

Vitamin eksikliğinden filan denmiş bazı yerlerde, aile hekimine gidip kan testi dediğimde vitaminlere de bakarlar mı? Hangi testleri yaptırayım?

bir de ilac bulun bana, konuşamıyorum bile :/ Eczacıya soracağım ama gitmeden bir şeyler bileyim hiç yoktan :) Yemek yiyemiyorum yahu.

Napak? keps istemezsiniz diye dusunuyorum :)

Amma da uzun yazmışım yahu, en küçük şeyi bile böyle zunca yazan biri vardı onun fakei gibi oldum :)


düzen: stresim de var şu sıralar :) o da sebep demek... hayırlısı, ne diyelim :D

 
aft'ın çok nedeni olabiliyor. darbeye bağlı aftın değil de öyle kendiliğinden çıkan aftın behçet hastalığı gibi önemli nedenleri olabiliyor.

bunun dışında stres bunun en büyük nedeni. b vitamini eksikliğiniz varsa ona baktırabilirsiniz. bağışıklığınızın güçsüz olduğu zamanlarda propolis ve takviye vitaminler alabilirsiniz.
  • dahili meddah  (26.08.14 10:49:20) 
bende çıkmaz genelde ama bu hafta ciddi bir can sıkıntısını takiben tüm üst damağımı kapsayacak biçimde çıktı.

aft ilaçları genelde bölge üzerinde film tabakası oluşturan türden şeyler, mum gibi. bu yalıtım sayesinde dış etkenlere karşı hassasiyet azalıp iyileşme sağlanıyor. eczacı o tür bişey verecektir. karbonatlı suyla çalkalamak da iyi gelir derler. geçmiş olsun.
  • manuel mandalina  (26.08.14 10:51:50) 
bana iyi gelen tek ilacı kenacort a.
pamuklu çubuk al, bi tarafıyla aftın üstünü kurula (yoksa ilaç tutunmuyor), öbür tarafına da minik bir damla kenacort sık ve dikkatlice aftın üstünü ilaçla kapla. bi süre konuşma dursun öyle.
eczacıya ilaç ver deme abuk subuk işe yaramayan pahalı şeyleri veriyorlar. kenacort a iyidir.
  • lily briscoe  (26.08.14 10:58:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.