[]

bu film-dizilerde neden kameralar görünmüyor?

Soru tuhaf farkındayım ama açayım.
Şimdi bir dizi izliyoruz ve aynı anda iki farklı ve birbirine ters düşecek noktada çekimler görüyoruz ama kameralar sanki her detayı görüyor ama bir tek birbirini görmüyor. Nasıl oluyor bu?

Birden fazla farklı zamanda çekim mi oluyor? Ama o zaman da zaman sıkıntısı olmaz mı? Yok eğer öyle değilse, o zaman birbirini görmeme imkânı olmayan iki kamera nasıl görünmüyor diğerinin gözünde?

 
zaman sıkıntısı tabi ki oluyor. set çalışanlarının (oyuncular dahil) en büyük sıkıntsı bu. aynı sahneyi onlarca kez çektikleri oluyor.


  • harekatamiri  (25.08.14 21:08:32) 
O sahneler aynı anda çekilmiyor tabii. Aynı sahnenin farklı açılardan defalarca kez alındığı da oluyor, karşısındaki kişi konuşurken rolünü veren oyuncunun aynı şekilde durması da gerekiyor. Bunun için de en büyük iş devamlılık sorumlusuna düşüyor sanırım.


  • ufukcel  (25.08.14 21:17:16) 
ayni sahneler birden fazla kez cekiliyor bazi yerlerde.

iste bazen yakaladigimiz devamlilik hatalari da bu esnada ortaya cikiyor.

adam ickisini iciyor bir sahnede ve yarilamis mesela, bir sonraki sahnede icki bardagi daha dolu gorunuyor.
  • exlibris  (25.08.14 21:31:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.