[]

hangi hayvan

bir hayvan beslemek istiyorum. fakat ailemle kaldığımdan dırdırları çok. kedi köpek asla diyorlar. kuş çok öter diyorlar. öğrenci olduğumdan sıfırdan akvaryum kurmak maliyetli biraz. kocaman bir fanusum var ama ne japon balığı ne de beta seviyorum. kaplumbağa alayım diyorum ama o da sanki eziyet edermişim gibi geliyor hayvana. napayım lan ben.




 
tamagotchi al.


  • sir gawain  (25.08.14 20:39:25) 
kaplumbağa alma , dışarıdan göründüğü kadar kolay bir iş değil ona bakmak. o petshoplarda sattıkları dandik plastik kaplarda yaşaması genelde çok zor (benimki yine 1 sene iyi yaşamıştı gerçi), mutlaka sonrasında ona bir akvaryum hazırlaman gerekiyor. kış uykusuna yatmasını önlemek için ısıtıcı filan koymalısın, ne bileyim bir sürü iş işte. bir de birkaç yıl sonra çok büyüyor, benimki 5 yaşında elim kadar olmuştu sürekli camına vuruyordu kıracak diye korkuyorduk artık. ondan sonra babamın iş yerindeki süs havuzuna koydum artık orada yaşıyor, şelaleli havuzda keyfi yerinde :)

bu kadar uzattım uzattım, sonuç olarak kaplumbağa alma. ailen aldığın her hayvana bir kulp bulacağı için şimdilik hayvan alma olayını ertele hatta bence, ileride kendi evine çıkınca yaparsın.
  • dust in the wind  (25.08.14 21:02:14) 
fanuslar balıklar icin de eziyet.bir yerde okumustum kure fanuslarin icinden bakinca icbukey oldugu icin baliklarin gozleri bozulup derinlik algilarfini yitiriyorlarmis. kup seklindeki akvaryumlarda bu sorun olmuyormus.

balik alacaksan fanus olmasin
  • exlibris  (25.08.14 21:04:50) 
kaplumbaga kesinlikle almayin. dust in the wind'in dedigi gibi cok cabuk buyuyorlar. bizde iki tane var, isiticisi, pompasi vs derken ona da masraf yapmaniz gerekecek zaten. masraf kismini gectim biraz buyuduklerinde (bizimkiler 6 yasindalar) cok daha buyuk bir alana ihtiyac duyuyorlar, akvaryum onlar icin eziyet halini aliyor. ustelik yuzmeyi de cok iyi ogrenemediklerinden verecek yer konusunda problem yasiyorsunuz. pompasi bozulsa evde dayanilmayacak bir koku olustuyor. biz yuzebileceklerine inansak, guvenecegimiz bir yer bulsak hemen verecegiz ikisini de. hayvanlar iskence cekiyorlar resmen.

betta baligi alin? biz ufak bir akvaryum, bir isitici, tabana biraz tas, bir de saklanip dinlenebilecegi bir bitki aldik baya mutlu mesut yasiyor. zaten betta tek basina yasayan bir balik turu oldugu icin bakimi da kolay oluyor.


edit: betta sevmiyorum yazmissiniz, gormemisim. siz yine de bir dusunun derim.
  • fraise  (25.08.14 21:24:53 ~ 21:31:58) 
bu anlattığın kısıtlamalar ve de balıkları sevmemenle ancak hayali arkadaş besleyebilirsin.


  • mea maxima culpa  (25.08.14 21:46:03) 
İlla eve almak zorunda değilsin bence. Yani istiyorsan hakkıyla bakabileceksen al balık falan onlar hakkında bir şey diyemem bilgim olmadığı için ama sokak hayvanları için bir şeyler yapabilirsin? Onları besleyebilirsin, su kapları koyabilir, koyulmuş olanları doldurabilirsin. Besleme etkinliklerine katılabilirsin, barınakları ziyaret edebilir, haysev gibi derneklere, ihtiyacı olan hayvanlara 5 10 lira bile olsa bağışta bulunabilirsin. Kanımca onlar için yapabileceğin en iyi şeyler bunlar.


  • mutlusismankedi2015  (25.08.14 21:58:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.