[]

Ahlak- Ateistlik- Kuzey Ülkeleri

Norveç,Finladiya gibi ülkelerde ateist nüfus fazla olmasına rağmen ahlak düzeyi çok üst seviyelerde,suç oranı düşük.ülkeler yaşam standartı konusunda çok yukarılarda..

bunu konu edinen bir başlık var mı sözlükte, bir entry??


 
birsürü entry var ama ülkelere özel değil ve genelde troller.

zira "ahlak" kavramının sadece semavi dinlerde olduğunu sanan bilgisiz insan çok.
  • ayk  (25.08.14 16:09:56) 
"ateist olmasına rağmen" kısmına karşıyım. ödül-ceza kavramı olmaması ahlaksız yapmıyor insani. bilakis gerçek ahlakını ortaya çıkarıyor. tanıdığım ateistler ile tanıdığım teistlere ahlak puanı verecek olursam. Ateistler her zaman ön plana çıkmıştır. Bir şeyi allah rızası için değil, insanlık için yapmakta her şey.

Soruna gelince, benzer bi entry görmüştüm ama ülke ismi içermiyodu. Bakıncam şimdi bulursam editlerim
  • oddyseus  (25.08.14 16:45:06) 
tam karşılamıyor ama şu var.

(bkz: ateist olmasına rağmen ahlaklı olan insan)
  • halitkin  (25.08.14 16:51:13) 
yaşam standardı ne kadar yüksekse, monotonluk o kadar artıyor. insanları intihara sürükleyen neden bu, en basit anlatım şekliyle; heyecan yok.

michael haneke'nin Der siebente Kontinent filmi (türkçesi 7.kıta idi sanırım) bu urumu çok güzel anlatıyor. gerçekten çok başarılı bir film.

troll başlıklar haricine istediğin konuyu inceleyen bir başlık yok. zaten sözlükte artık ciddi başlık bulman çok zor.
onun haricinde parça parça değinilen başlıklar var.

ahlağın temeli din değil.
  • air  (25.08.14 17:04:07 ~ 17:04:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.