[]

Macaristan Vizesi?

Konsolosluktan mı alınıyor? Yoksa aracı şirketlerden mi? Yerleri nerde? Kaç güne çıkar?

Daha önce Vfs Global'den ispanya için schengen almıştım. Ama Vfs Global'de macaristan yok galiba. [istanbul'dayım]

Teşekkürler.

 
  • monreve  (25.08.14 15:53:01) 
metrocity'nin arkadsindaki plaza


  • mayeskuel  (25.08.14 16:11:07) 
Benimki bir haftada çıkmıştı ama özel bir durumdu, araya resmi kurumlar falan girmişti. En az iki hafta pay bırakmakta fayda var.
Görevliler Türkçe biliyor, yaşadığım en olumlu vize başvurusuydu.

  • locococo  (25.08.14 16:30:30) 
ankara'dan aldım. 10 günde çıktı. pasaportu eve kargolamıyorlar, sen gidip alacaksın.


  • duster  (25.08.14 16:58:26) 
macaristandan 2 defa vize aldım. 2009 ve 2010 yıllarıydı. O dönem nasıl vize verdiğini anlatayım. Vize başvurusu için telefonla falan sıra almıyorduk, metrocity'in olduğu plazaya gidiyorduk. hemen giriş katta bir tane vize başvuru masası var. ordaki abiye haber ediyordunuz, o sizi sıraya koyuyor ve çağırıyordu ve sizinle yukarıya konsolosluğa kadar eşlik ediyordu. Hatta evraklarınızı bile inceleyip eksik evrak var mı yok mu diye sizi yönlendirebiliyordu.

Yukarıya konsolosluğa çıktığınızda ise sizinle bir görüşme yapılıyor. Türkçe biliyorlar o yüzden sıkıntı yok. Ve o an vizenizin çıkabileceğine kanaat getirirlerse size bir tane banka dekontu veriyorlar ve Levent Çarşı'nın içerisinde iş bankası şubesinin euro hesabına belirtilen parayı yatırıyorsunuz. (65 euroydu o zaman). Dekontu da yine aşağıdaki abiye teslim edip 10 gün sonra gelip pasaportunuzu alıyorsunuz.

Bu anlattığım 2009-2010 yıllarında üst üste yaptım. Şimdi belki aracı şirkete vermişlerdir belki de sistemleri değiştirmişlerdir. Ama şu bir gerçek o dönemde o kadar pozitif bir konsolosluk görmedim.
  • bir düşünelim ne yapabiliriz  (25.08.14 17:18:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.