[]

nemlendirici sorunsalı

aranızda "cildime uygun nemlendirici bulamadığım için kullanmıyorum. çünkü ne kadar kaliteli ürünler kullanırsam kullanayım yüzümde sivilcelenme ve parlamaya neden oluyor. fakat cildimdeki gerilme, yer yer kuruluk ve pullanma sorununu şu method ile çözdüm" diyen birileri var mı? varsa eğer nedir o method?

(not: fahiş fiyatlara satılan dermokozmetik ürünleri, su bazlı nemlendiricileri, jel nemlendiricileri ve doğal bir yöntem olan kayısı yağını denedim. sonuç tırt.)


 
  • harekatamiri  (25.08.14 15:19:54) 
excipial'i denedin mi? kışın lipo yazın hydro'sunu kullanıyorum ben. vichy, clinique vs. gibi ürünlere psikopat gibi para harcadıktan sonra sonucu sadece 6 tl'lik bu kremde buldum.


  • cadi iren  (25.08.14 15:22:02) 
@hareketamiri la roche posay'ın ürünlerinden büyük bir kısmını denedim ama hiçbirinden memnun kalmadım maalesef. bunu denemedim ama yine de bir önyargım var bu markaya karşı.

@cadi iren excipial da sivilcelenme yaptı bana ne hikmetse. aradığım daha doğal reçeteler sanırım.
  • köstebek kurabiye  (25.08.14 15:26:46 ~ 15:27:28) 
murad'in oil control mattifier'ı benim sıkıntımı çözdü. tabii başka pahalı bir dermokozmetik çözüm. herkeste işe yarayacağının garantisi yok.

ama senin durumunda aklıma şu geldi, yağlanmayı engellemek için yağlı ciltler için bir temizleyici kullanıp cildini gereğinden fazla kurutup onun da tepki olarak fazla yağlanmasına neden olmuş olabilir misin acaba?
  • merena  (25.08.14 15:34:39) 
@merena @yesilimtrak benim cildimde çok aşırı bir yağlanma yok. fakat çok hassas, her an her şey sivilce yapabiliyor ergenliği atlatalı yıllar olmasına rağmen. genel olarak karma bir cilde sahibim, t bölgem yağlı ve yanaklarım kuru. fakat nedense t bölgemde sivilce çıkmamasına rağmen genel olarak yanaklarımda çıkıyor. yani en çok nemlendiriciye ihtiyaç duyduğum yerlerde.

cildime sabun sürmüyorum kurutacak diye. yumuşak temizleyiciler kullanmaya gayret ediyorum ama bu problemden bir türlü kurtulamadım.
  • köstebek kurabiye  (25.08.14 15:40:06 ~ 15:41:20) 
yanaklarınızı kuruttuğunuz için o bölgede çıkıyormuş gibi düşündüm ben. yağlı ciltler için olan kuvvetli temizleyiciler tam da dediğiniz şeyleri yapabilir aslında.
dermatologa görünün diyeceğim de görünmüşsünüzdür muhtemelen. yine de gidip bunları bunları kullandım geçmedi diye soylerdim sizin yerinizde olsam.

  • merena  (25.08.14 15:54:56) 
@merena görünmez olur muyum hiç? fakat doktorlardan ümidi kestiğim için buradaki kullanıcıların kişisel deneyimleri sonucunda elde ettikleri çözümleri duymak istedim sadece. yine de teşekkür ederim cevabınız için.


  • köstebek kurabiye  (25.08.14 15:57:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.