[]

birbirine tam ikame olabilecek mallar ?

arkadaşlar yönetim dersi için birbirine tam ikame/alternatif olabilecek ürünler arıyorum.

yani öyle bir ürün olmalı ki; alternatif olarak bulunduğunda eskisine hiç gerek bile kalmasın.

mesela ABD'de, yaşlılar için üretilen ilaç kutusu açma makinesi varmış. ( hani bu ufak kavanoz gibi ağzı zorla çevrilen kutular var ya, onları açan makine de varmış orada ) bu makinenin üreticileri bir bölgeyi araştırırlarken yaşlıların evde bu makine yerine salam kesme makinesi kullandıklarını görmüşler ve bu makineye ihtiyaçları kalmadıklarını görmüşler.

bana bunun gibi birbirine alternatif olabilecek ürünler lazım ?

mesela benim aklıma oyuncak yerine tablet geldi ama yine de tam ikame değil. çocuklar artık oyuncak yerine tabletlerle oynuyorlar ama oyuncakla da oynuyorlar.

ilgilenen ve okuyan herkese çok teşekkür ederim

 
Erdoğan = Davutoğlu =)

Kitap - E-Kitap Okuyucular
Kapak Açacağı = Çakmak
Mangal Körüğü = Saç kurutma mak.
Cep aynası = tel. ön kamera
Fincan = Çaydanlık
Toka = Kalem
Cam Bezi = Gazete
Deniz gözlüğü = Biber gazı koruyucusu


Pek olmadı sanırım.
  • benfakirdegilim  (25.08.14 14:13:17) 
@benfakirdegilim mantıklı ama %100 ikame olmaz bunlarla :(


  • romayi kurtaran itfaiyeci  (25.08.14 14:39:42) 
şişe açacağı / diş
şişe açacağı / kaldırım kenarı, demir kenarı vs
usb-flash bellek / icloud u önerebilirsin
  • monreve  (25.08.14 14:42:35) 
ikame ürünün tanımında diğerine hiç gerek kalmasın yok, bildiğim kadarıyla. zaten öyle olsa ikame olmaz sonraki versiyon olur, diğerini de tarihe gömmüş olurdu.

ikame mallara en güzel örnek margarin-tereyağı'dır. tereyağı alacak parası olmayan tüketici bunu margarin ile ikame eder.

üretici açısından pasta yapımında süt yerine süttozu, tatlı yapımında şeker yerine glikoz şurubu ikame mal olarak görülebilir (gerçi glikoz şurubu şekeri bahsettiğin gibi tamamen elimine etmiş gözüküyor piyasada).

petrol-doğalgaz da ikame ürünlere güzel bir örnek.
  • bykush  (03.09.14 11:48:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.