[]

parça başına iş konusunda teklif - kaç TL olmalı?

Merhaba,

Full time bir işte çalışıyorum. Ek olarak bir tişört tasarımı işi almak üzereyim. Firma fiyat istiyor. Bunlar neye göre fiyatlandırılır? Tişörtleri ortalama 20 TL'den satıyorlar. Ben tasarım başına ne kadar söylemeliyim sizce? Bu işin piyasasını hiç bilmiyorum. Bilenler yardımcı olursa sevinirim.


 
Bir tasarıma kaç saat harcadığını hesapla yaklaşık olarak.
Şu andaki işinde saat başına ne kadar kazanıyorsan o kadar ücretle çarp ve ortalama bir tutar bildir.

  • cakabo  (25.08.14 08:30:35) 
Tasarim da saat hesaplanmasi dogru olmaz.

1) yurt disi islerine bak
2) senin tasarimin kac tane ek sattirir. Normalde 1000 satiyorsa, sayende 2000 satacaksa. Kala. 1000 adet urunun karina ortak ol.

1000 *20 = 20000 tl
yuzde 30 u kar olsa bu isin, 6000 tl yapar. Bunun da yuzde 20 sini alman dogal.

Yani satis uzerinden anlasabilirsin. 1200 iste, kalan onlarin olsun. Tekrar cagirirlarsa bakarsin yine.
  • raki masasinin degismez adami  (25.08.14 08:38:36) 
ben aylık ortalama kaç iş göndereceklerini sordum. öyle ayda 2000 ürün sattıklarını falan düşünmüyorum.

Öyle 1200 TL falan desem korkup kaçacaklar gibi geliyor. Daha uygun bir şey söyleyip -bu sektörde- ilk işim olacak tasarım işini kaçırmamak için elimden geleni yapmalıyım gibi geliyor.
  • safepassage  (25.08.14 08:45:18) 
Ayrica thsirt isinde malzeme yaklasik 4-4,50 tl dir. İscilik ve diger organizasyonlar fazla tutar.

Urunun satilmasi, markaya da baglidir. Kisisel gorusum, marka guclu degilse, tasarimin kuvvetli ise, thsirt de kaliteli ise, adamlardan ek olarak indirimli olarak da fiyat ol. Ornegn, 400 tl fiyat ver, senin bizzat buldugun musterilerden de 4 tl kazan.

Gittigidiyor da, sahibinden.com da, sanalpazar.com da, sayfalar ac. Eminim thsirt alici segmentine gore daha sprsifik siteler de vardir.

Buralarda kendine ucretsiz hesaplar alip satabilirsin.

Paypal ile odeme alirsin vb.
  • raki masasinin degismez adami  (25.08.14 09:10:18) 
Ayrica ben ayda 1200 degil toplam dedim. İsterlerse 3 ayda satsinlar.


  • raki masasinin degismez adami  (25.08.14 09:13:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.