[]

Nöbet usulü çalışmak ve köpek bakımı

Arkadaşlar selam,

Benim uzun zamandır engel olamadığım bir köpek besleme isteğim var. Bu konuda epeyce araştırma yaptım ancak pek fazla bilgi bulamadığım bir konu var. İşim gereği nöbet usulü çalışmam gerekebilir. Örneğin 24 saat çalışıp 2 gün boşluk sonra tekrar 24 gibi. Bu süreçte köpek 24 saat yalnız kalabilir (kalmayabilir de belki duruma bağlı).

Böyle bir düzende, evde benden başka kimse olmazsa eğer köpek besleyebilir miyim? Evde olduğum günler onunla ilgilenmek konusunda bir sıkıntım olmaz. Gezeriz, tozarız, oynarız. Ama 24 saatlik bir yalnızlık fazla olabilir gibi geliyor bana. Besleme kısmı evden çıkmadan ve eve geldiğimde 24 saat arayla yapılabilir diye düşünüyorum.

Sizin bu konudaki görüşleriniz ve önerileriniz nelerdir? Karşılaşabileceğim zorluklar ve bunlar ile nasıl baş edebileceğim ile ilgili fikirlerinizi bekliyorum.

Yoksa bu iş olmaz mı diyorsunuz? Bir hayvancağızı alıp mutsuz da etmek istemem, köpeğim mutlu olsun isterim. Bir yandan zaten parayla almayı kesinlikle düşünmüyorum, barınak veya bakamayan başka birinden almaya niyetliyim. Bu durumda zaten her halükarda köpek önceki hayatından daha iyi bir hayat yaşayacak diye de düşünüyorum ama bilemedim şimdi.

 
Fazla. Hatta cok fazla.


  • earthangell  (25.08.14 02:30:42) 
Biz iki kişi dünyanın en zeki köpeğini beslemeyi beceremedik çok daha iyi şartlarda. Tuvaleti en büyük sorun. Alıştığı düzene göre çıkarmazsanız hem siz mutsuz olursunuz eve gelince hem de hayvam depresyona girer. Evde onu dışarıya çıkarabilecek başka biri olmazsa olmaz.


  • ufukcel  (25.08.14 02:32:18) 
Köpek tuvalet eğitimini aldıktan sonra evde gidip yerine yapmaz mı tuvaletini? O neden sorun olsun ki, hiç sorun olabileceğini düşünmemiştim.

Tuvaletini evde yaptığını varsayıyorum yani. Tuvalet için dışarı çıkarmaya alıştırırsak evet katılıyorum o sıkıntı olabilir.
  • vendorth  (25.08.14 02:44:22) 
Bence Yedikule barinagina bir ugrayin ve bunlari anlatin. Belki 24 saat yalnizligi dert etmeyecek, yalnizliga alismis bir kopek vardir.


  • bir varmis bir yokmus  (25.08.14 16:21:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.