[]

türkiye'de ışid'in yayılma ihtimali

merhabalar;

benim kafamı kurcalayan bazı şeyler var. sizin de fikrinizi almak isterim konu hakkında. türkiye'nin muhafazakar bir ülke olduğunu biliyoruz, dini konularda hassas olduğunu da ve türkiye'de ışid destekçilerinin olduğunu da biliyoruz. saklamıyorlar zaten kendilerini. açık açık yürüyüş, piknik falan yapıyorlar.

benim merak ettiğim siz ne düşünüyorsunuz? yani ışid'in ortadoğuda olduğu gibi türkiye'de de yayılma ihtimali var mı sizce? yoksa çoğunluğu dini hassasiyete sahip olsa da asla bu derece radikal olmayacak bir ülke miyiz? siz ne düşünüyorsunuz?

 
Suan yurutmekte oldugu aktiviteleri burda yapamazlar ancak soylemesi bile urkutucu, bir eylem duzenleyebilirler.

Ha butun bunlarin haricinde, ben onlarin sanildigi kadar guclu olduklarina inanmiyorum. Caresizlerin yaninda herkes guclu gorunur.
  • monreve  (24.08.14 23:15:23) 
ırak ve suriye'de bir extremist playground oluşturuldu.

bir çok ülkeden bir çok fanatik buraya savaşmaya gidip götü kestiriyor. yani bir açıdan temizlik var. suriye ve ırak halkı bu konuda masum (bir kısım). fakat bence bu olaylara devletlerin ses çıkarmamasının ve sadece yerel kuvvetlere destek vermesinin tek sebebi extremistlerin bir güzel kendilerini öldürtmeleri.

arada kaynayan masum insanlara olan oluyor. türkiye'de yetişen cihatçı kesim ise hala otobüs kaldırmaya devam ediyor. yani ırak ve suriye'ye gidiyorlar. aynı zamanında çeçenistan'a gitmeleri gibi. afganistan'da taliban'a gitmeleri gibi. orayı kontrol edemeyecekleri için buraya yayılmaları (bize unutturulmaya ve karalanmaya çalışılan türk silahlı kuvvetleri sayesinde) imkansız. terörist eylemler olabilir, ama bunun için erken.
  • thracian  (24.08.14 23:21:33) 
ırak'da otorite boşluğundan faydalanıyorlar. Türkiye'de işler o kadar kolay olmayacaktır. Ama yayılma ihtimalleri var elbette. PKK yapabiliyorsa onlar da yapabilir.


  • perkele  (24.08.14 23:32:03) 
var ihtimal. zannımca çok kafalar kesilip biçilecek.


  • labanon  (24.08.14 23:41:32) 
tayyip eger su arasokaklarda sakallilarin kurdugu dergah tarzi yerlere kapatmazsa, ...i yedigimizin resmidir.jpg.

cunku gozlemledigim kadariyla isid'e destek amaciyla irak'a giden kabasakallili meczuplari cogu buradan gazla cikiyor.
  • mayeskuel  (24.08.14 23:47:38) 
takip ettiğim kadarıyla rahatlıkla bombalı eylem türü bir harekete girişebilecek durumdalar ama neden girişsinler tabii şu an, o ayrı. uzun vadede bu eylemleri görebiliriz belki ama ışid aynı hızda büyüyebilirse, ki buna batı izin vermez gibi gözüküyor şimdilik. daha geçenlerde amerika'nın esad ile birlikte hareket etme gibi bir düşüncesi olduğu haberleri geçiyordu.

onun dışında bugün ışid'in günler süren çatışmalar sonunda baya da kayıp vermesine rağmen tabka havaalanını alması da kendilerine güç kazandırdı anlaşılan. halep'e giden lojistik hattın ellerine geçme olasılığı ve bu doğrultuda ışid'e zorluk çıkaran diğer örgütlerin gücünün zayıflaması önemli noktalar değil midir? adamlarda para var, e tabka'dan ellerine radar sistemleri, uçak savarlar...vs geçmiş. batıdan herhangi bir müdahale gelmezse önleri bildiğin açık değil mi bu adamların, bana mı öyle geliyor? şu ortadoğu bilmecesinden daha iyi çakan kişiler bilgilendirirse de sevinirim aslında.

bugün şöyle bir fotoğraf da paylaşıldı ışid hesaplarından bu arada: twitter.com
  • soso  (25.08.14 00:01:21 ~ 00:03:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.