[]

hattımın kimin adına olduğunu nasıl öğrenebilirim? ne yapayım şimdi ben?

(uzun olmuş ama okuyun lütfen, cevaba en çok ihtiyaç duyan duyurularımdan biri)

şimdi diyeceksiniz ki olm sen kullandığın hattın kimin adına olduğunu nasıl bilmezsin? şöyle ki, benim babam bir gsm operatörünün bayiini işletiyordu yakın zamana kadar. haliyle tüm telefon işlerini ona itelemiştim. numarayı da uzun zamandır kullanıyorum yani çocukluğumdan beri, hani kendi adına falan almış olabilir zamanında.

peki olay ne? bu herif bana sormadan, telefon faturamı kendisi ödediği için, cihaz almış bu hat/fatura üzerinden. bir kampanya olayıydı sanırım, ben bilmiyorum. yani bir cihaz satın alıyor ve aldığı cihazın parası taksit taksit benim faturaya yansıyor. bu yüzden normalde 20 küsür lira olan faturam aylardır 180 lira geliyor.

yakın zamana kadar problem yoktu çünkü bu faturayı o ödüyordu hep. ancak şimdi o dükkandan ayrıldı (dükkan kendisinindi ama devretti, kendisi orayı işletmeye devam etti ama sonra sktir ettiler) ve benim telefonum bugün dış aramalara kapandı.

***

şimdi birincisi, ben bu hat benim üzerime mi ve bu parayı ödemem gereken ben miyim, bunu nasıl öğreneceğim? operatör avea. onları mı arayayım ne yapayım? ikincisi, ben bu cihaz işi için hiç imza falan atmadım. haberim bile yok. "benim olayla alakam yok, parasını ben ödemem" deme şansım var mı dava falan açıp?

"insan babasına dava açar mı" demeyin, ben buna açarım. millete yaptığı yetmedi, şimdi bizi de sikmeye niyetlenmiş demek ki. ne yapayım ben şimdi bu herife bir akıl verin, çok sinirliyim.

son olarak, "faturanı öderken ses etmiyodun ödemeyince niye saldırıyon" da demeyin rica ediyorum. ben nasılsa faturayı ödüyor diye ses etmedim işte, bildiği ettiği bi iş varsa yapsın, "sana güvenmiyorum benim hattımla iş yapma!" dersem kalbi kırılır dedim. ama güvenende kabahat aq daha aylarca 170 lira faturası gelecek bunun.

 
benzer durumdaydim. hatti kaybettim. aradim taradim sonuc bulamadim en son pes edip yeni hat aldim.


  • mayeskuel  (24.08.14 15:57:29) 
E-devlet'te adınıza açılmış kaç hat var görebilirsiniz..


  • hayal bilgisi  (24.08.14 15:57:39) 
@mayeskuel, yeni hat alınca eski hattaki borcun silinecek mi ki? adamlar peşine düşmez mi o zaman? bi' de ben numaramı değiştirmek istemiyorum, niye değiştireyim? paşa paşa ödeyecek o faturayı. skerler.

@hayal bilgisi, e-devlet şifrem yok. sanırım ptt'ye gitmek gerekiyor onun için. en erken yarın bakabilirim ona.
  • pescador  (24.08.14 15:59:14 ~ 15:59:48) 
aveayı bilmiyorum ama turkcell online işlemlere girince hoşgeldiniz x şeklinde karşılıyorlar, bunun için de sadece telefonuna gelen şifreyle giriş yapman gerekiyor.


  • sayns  (24.08.14 17:23:11) 
hat senin adına olsa kimliğin imzan vs gerekli kontratlı telefon alabilmen için. yani %99 senin adına değil. dolayısıyla borçtan da sorumlu değilsin.


  • orpheus  (24.08.14 19:12:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.